Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 274
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 215
Че то си има опция за blur (размазване на фона) или даже слагане на каквато и да е картинка за фон, да не ви се вижда ама нищо от къщата Simple Smile

# 1 216
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
да, може да си сложиш какъвто искаш бекграунд, само ти се виждаш, отзад може да е джунгла или пустиня

# 1 217
  • София
Ние оня ден с една приятелка бяхме "на бар" - поне така ни се видя фона.

# 1 218
Е точно тия основи с 20 мин онлайн никак няма да ги направят.

Да, особено за малките - 1-4 клас. Каква дисциплина през компютъра, моля ви се? Joy

Между другото, едно от три деца не следи какво четат като са онлайн, това са ми наблюденията при малките от присъствията в часовете. Аз съм неотлъчно до сина ми и не го оставям, но явно много други хора нямат тази възможност.
Пролетта имаше деца в класа ни, които пропускаха цели диктовки и упражнения. Уж са там, а като ги питаш или ги няма, или не са писали и ред и не могат да прочетат диктовката.

Стон, имаш право, при вече научено дете в първи клас няма смисъл от тези онлайн обучения. Но такава е системата и малко родители ще постъпят смело като теб.

# 1 219
Моят син - 3 група в ДГ ще има он-лайн обучение Laughing . Накараха ни да си приберем третрадките и да се готвим за учебен процес . Глупостите край нямат - само се чудят как да оправдаят заплатите на персонала.

# 1 220
  • пустинята Гоби
И за моят син ще има, да не са в една детска градина Stuck Out Tongue Winking Eye ?

# 1 221
Моя приятелка днес като взимала детето от градина й връчили и учебниците - втора група Scream
И детето обясняваше, че госпожата е маркирала с червено какво ще се работи и ще изпраща указания...
Аз съм в шок!

# 1 222
  • София
Защо се шокираш? Още в първа група имат учебници, цял наръч, все едно са първокласници. Wink
Според мен това е начин да се оправдае да не излизат в неплатен отпуск. Така официално има обучение.

# 1 223
  • пустинята Гоби
Аз съм доволна, че малкото ще се занимава, защото няма да пречи на брат си.

# 1 224
Днес беше лудница у нас. Намерих му цаката Wink извадих един отдавна забравен конструктор, и старото килимче от детската. Изсипах го на килимчето, и за 2 часа не му чух гласчето 🌞🌞🌞
Сега съм решила да преровя склада и за още съкровищ;))

# 1 225
  • Варна
И аз не разбирам защо се шокирате точно. Когато синът ми ходеше на градина и се разболяваше винаги съм вземала учебника, за да работи вкъщи. Кое е шокиращото? Нека се занимават с нещо тези деца, в ПГ всички задания са под формата на игри.

# 1 226
Поздрави от г-н Стаматов.
Работна среща на директори и заместник-директори от Съюза на работодателите в системата на образованието с министър Красимир Вълчев и заместник-министър инж. Таня Михайлова
Управителният съвет на СРСНПБ:
-       подкрепя инициативите на МОН да бъдат  продължени всички активни дейности в дистанционното обучение на учениците през следващите три седмици, по начините избрани от училищата;
-       да бъде удължена учебната година с толкова, колкото е необходимо, за да има реален смисъл от работата на учителите и нормално преподаване за всички ученици във всички образователни институции.
Отправихме следните предложения към министър Красимир Вълчев:
-       да има информирана яснота поне три дни по-рано, предшестващи отварянето на детските градини, за тяхната подготовка и кадрова обезпеченост;
-       да се създаде възможност, през следващите три седмици, за реални дейности в присъствена среда с деца и ученици със специфични образователни потребности във всички видове образователни институции, за продължаване на ползваните от тях услуги за подкрепа;
-       дейностите към фонд „Земеделие“ (раздаване на  млечни продукти и плодове) да бъдат отложени след реалното възстановяване на присъствения учебен процес и да не се реализират през месец декември;
-       възстановяването на учебните дейности да бъде реализирано плавно, като се започне през декември с отварянето на детските градини, а след ваканцията за начален етап, като в зависимост от спецификата на общината и постепенно за другите ученици- диференцирано;
-       връщането на учениците да бъде със задължително ползване на маски в учебните заведения.

Има заповед и за предучилищното образование.
В периода от 30.11.2020 г. до 18.12.2020 г. вкл. педагогическото взаимодействие с децата,
записани за предучилищно образование в детските градини и в училищата в цялата страна, да се
осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на
средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите.

# 1 227
само се чудят как да оправдаят заплатите на персонала.
Ей тук е ключа от бараката Money
Андариел, нямам против да се дадат учебниците и ако някой няма друго, с което да занимава детето да ги ползва...
Ама... Извинете неблагодарната ми нагласа... Сериозно ли маркирани странични по "учебниците" и мейл веднъж в седмицата са работа с децата от страна на учителите?
Бога ми! Щастлива съм, че оцеляваме с един работещ и аз си бях и все още съм с / до децата.

# 1 228
  • пустинята Гоби
При нас ще имат онлайн включвания. Предполагам кратки.

# 1 229
  • София
Така, така, все повече вървим към предизвестен край. Направо е смешно вече!
Да удължим учебната година с колкото е нужно, за всички ученици, във всички образователни институции... С колко?

Общи условия

Активация на акаунт