Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 273
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
По-скоро това, че няма да е във виртуалния час заедно с другите деца. Пак нека да си знае, но да е с другите по време на часа.

# 1 201
  • Варна
Абсолютно. По логиката "знае да чете и пише" защо изобщо ходи на училище? Нали сега се поставят и основите на дисциплина, принадлежност, необходимост да спазва правилата?

# 1 202
  • София
Е точно тия основи с 20 мин онлайн никак няма да ги направят.

# 1 203
Не, няма да ти направят проблвм за камерата. То си има наредба за видеонаблюдение. Само си придават важност някои елементи.
А ако изискват , да ти го изпратят изискването си в писмен вид на коя заповед на МОН се позовава. Или на коя точка от вътрешния правилник на училището.

Поискай го в писмен вид.
Ако се опъват, пиши ти на имейла писмено , с искането си. Ма имейла на училището.
И мен ме мотаха за ДО за децата. Ама като яходирах писмено, я как можело!!!

# 1 204
  • в ябълковата градина
Аз също поставих въпроса за камерата в темата.
Учителят не си пуска неговата камера (нито веднъж), но изисква всички деца да си пуснат камерите, иначе нямало да започне часа. Говорих със зам.директора на училището, който беше много груб и ми каза, че щом учителят така е преценил, така трябва. За да можел да ги контролира. за 5 клас става дума.

# 1 205
Оф стия камери - казвате няма камера и толкоз. Ще го изгонят от час ли какво ?
Колкото повече се правите на знаещи, толкова повече ще се заяждат.
Говорете с г-жата лично и се разберете или приемете нейните изисквания... Това през 10 човека - па зам. директора, МОН, минисъра..

# 1 206
  • Варна
Е точно тия основи с 20 мин онлайн никак няма да ги направят.
И защо? Това създава рутина и усещане, че щом има правила те се спазват. Трябва да влезеш в онлайн часа - значи влизаш и точка. А не вириш нос "аз това го знам".

# 1 207
  • Пловдив
Не, няма да ти направят проблвм за камерата. То си има наредба за видеонаблюдение. Само си придават важност някои елементи.
А ако изискват , да ти го изпратят изискването си в писмен вид на коя заповед на МОН се позовава. Или на коя точка от вътрешния правилник на училището.

Поискай го в писмен вид.
Ако се опъват, пиши ти на имейла писмено , с искането си. Ма имейла на училището.
И мен ме мотаха за ДО за децата. Ама като яходирах писмено, я как можело!!!
Още вчера изпратих официално запитване на мейла на Училището. Първо ми отговориха някакви празни приказки, че било трудно за всички, че учителите се стараели и т.н. Нещо което не беше предмет на моето питане. Днес след настояване от моя страна да посочат кой документ регламентира използването на камери про провеждането на часовете при онлайн обучение ми изпратиха това - "Извадка от ЗПУО:

Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на този закон:

29. (нова - ДВ, бр. 82 от 2020 г.) "Синхронно обучение от разстояние в електронна среда" е обучение от разстояние в електронна среда, при което обучаващият и обучаемите взаимодействат в реално време, едновременно, присъствено, чрез визуален контакт през електронна платформа."

Което е дефиниция на що е то "обучение от разстояние в електронна среда", и отново не виждам в коя част от него съм задължена да имам камера за да се осъщетстви "визуален контакт".

# 1 208
  • Пловдив
Оф стия камери - казвате няма камера и толкоз. Ще го изгонят от час ли какво ?
Колкото повече се правите на знаещи, толкова повече ще се заяждат.
Говорете с г-жата лично и се разберете или приемете нейните изисквания... Това през 10 човека - па зам. директора, МОН, минисъра..
Пробвахме с това - "няма камера", в случаят наистина няма. Резултатът обаче беше негативно персонално отношение към децата които са без камери - при самостоятелна работа на децата по време на онлайн час, в края на часа, госпожата е поискала само от тези, които са били без камери да и изпратят на мейл работите си, и е оценила само тях. Знам ли, може и да има резон в действията и, но децата не са малки (7 клас), и започнаха да шушукат, че не е справедливо.

# 1 209
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
купете си камери

# 1 210
  • София
Ама вие сериозно ли? 7класници нямат телефони с камера? Защо? Някакви еко активисти ли сте? Или шпиони?

# 1 211
  • Майничка
...
Пробвахме с това - "няма камера", в случаят наистина няма. Резултатът обаче беше негативно персонално отношение към децата които са без камери - при самостоятелна работа на децата по време на онлайн час, в края на часа, госпожата е поискала само от тези, които са били без камери да и изпратят на мейл работите си, и е оценила само тях. Знам ли, може и да има резон в действията и, но децата не са малки (7 клас), и започнаха да шушукат, че не е справедливо.
Ако са свършили качествено работа, си е чиста далавера - повече оценки (добри) - по-голям шанс за добър успех за срока.

# 1 212
  • Пловдив
По-напред в поста си написах, имам си лични причини за това в дома ми да няма камера Simple Smile. Това е нещо което не зависи от детето, има си телефон с камера, но в къщи камерата не се ползва, още по-малко за live излъчвания.
Но не искам да обръщам дискусията на ЗА и ПРОТИВ камерите, питането ми беше по-скоро за регламент който да ни задължава да имаме такива, има ли такъв? Търсих, рових, питах, но не намирам...

# 1 213
Предполагам изискването за камера е за да са коректни резултатите от тестовете .
Някои деца ползват програми за да изкарат високи оценки и други се считат ощетени.
Докато матурите са присъствени, аз съм спокойна .

# 1 214
  • София
Тогава прави така - качва платформата на телефона, показва се за секунда при проверката, след това - цък и край.
И аз бях против камери. Сега съм намерила хиляда пиниза да ги прескачам. Даже при задължителен видео разговор при интервю съм си намерила едно ъгълче, където се вижда само сива стена, едно око о един нос.

Общи условия

Активация на акаунт