Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 275
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Ямбол
Може би някой учител би могъл да ни ориентира какви са изискванията към тях по отношение на проведените уроци при ДО. Иначе знам, че си имат разпределение на материала, план, проверяват ги и имат доста бумащина. Не допускам, че са ги оставили кой както иска да преподава, или въобще да не.
Скрит текст:
При нас и в старото училище, и в сегашното часовете се провеждат в реално време, ако отсъства някой на учениците се пишат отсъствия, ако го няма учител ги уведомява. Случвало се е учител да закъснее, преди с КПП-тата един им беше пуснал съобщение, че онлайн теста се отлага с десет минути, защото бил в задръстване. Доста се чудихме тогава...
При нас единствените изисквания са уроците да са синхронни. Всичко останало се решава от преподавателя, както е и в останалите случаи при присъствено обучение. Уителят сам избира методите на преподаване и оценяване.

Ок, а ирационалнитв уравнения за какво са?
Да си немериш диагонала на квадрат със страна единица. И изобщо Питагоровата теорема често стига да ирационални числа. И не само това, но промерно...

# 1 186
  • София
Скрит текст:

Ето от сборника ми от 1985 г.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:40 от Andariel

# 1 187
  • Варна
Темата стана на отчетна кой какво е учил и кога.

# 1 188
Ами да я разнообразим малко със  заповед № РД-09-3457/26.11.2020 г. на министъра на образованието и науката относно преминаване на учениците в обучение от разстояние в електронна среда.

# 1 189
  • София
Дидева, а логопеди, психолози, центрове за деца със СОП къде влизат? Има ли заповед за тях? Те са май към МТСП...или към старата заповед на МЗ...

# 1 190
За мен ще е ново това ДО . Предишния път карахме на вайбър - пращаха ни кои уроци трябва да учим , пращаха ни файлове с упражненията и аз преподавах в къщи на малката - 1 клас. Имаше проблем с паролите в Teams , сега обаче успях да го реша и се надявам всичко да е наред. Иначе резултата от вайбър е , че някои от децата в класа в момента още се учат да четат и пишат .

# 1 191
  • София
Зависи къде са . Четох заповедта на МЗ - в прекратяване на присъственото влизат Центровете за личностно развитие (май са бившите помощни училища). Останалото не го разпознах в заповедта.

# 1 192
  • Пловдив
Здравейте, имам въпрос относно задължителното ползване на камери по време на ДО. Разбирам мотивите на учителите, да има такива, но си имам лични причини да няма такива устойства в дома ни. Питането ми е следното - мога ли да входирам в деловодството на училището декларация - отказ за засменане на детото ни по време на ДО? Ще бъде ли зачетена и уважена тази декларация?
Да подчертая още веднъж, имам си лични причини да няма излъчващи в реално време устройства в дома ни.
Благодаря предварително на всички споделили мнение и опит.

# 1 193
Здравейте, имам въпрос относно задължителното ползване на камери по време на ДО. Разбирам мотивите на учителите, да има такива, но си имам лични причини да няма такива устойства в дома ни. Питането ми е следното - мога ли да входирам в деловодството на училището декларация - отказ за засменане на детото ни по време на ДО? Ще бъде ли зачетена и уважена тази декларация?
Да подчертая още веднъж, имам си лични причини да няма излъчващи в реално време устройства в дома ни.
Благодаря предварително на всички споделили мнение и опит.
И моят син днес пробва meet с класа, другите са в клас. Не знам дали ще му направят забележка ако изключи камерата, всъщност в насоките за обучение в ОЕСР прочетох, че идеята е децата да наблюдават урока. Иначе има начин да се разбере дали детето е влязло понеже се виждат потребителите, поне в meet мисля че е така

# 1 194
  • Пловдив
Да, точно така, това, че детето е онлайн има опция да се види и без да има включена камера. Имаме ситуация с някой учители в класа на детето, които са изискали всички да си включат камерите. Той такава няма, не смятам и да има. По тази причина търся начин да реша въпроса чрез входирана декларация, но не знам доколко писменият ми отказ би се взел под внимание.

# 1 195
  • София
Аз казах назад - малкият от една седмица е онлайн, но със изключена камера.

Сега си давам сметка, че голямата е ДО от 22 септември, с малки прекъсвания. Това е всичко друго, освен училище.

# 1 196
  • пустинята Гоби
Нищо не е каквото трябва да е в момента. Няма как училището да е изключение.

Нашите часове са намалени на 20 минути (от 35). Друга новост май няма за момента.

# 1 197
Ако сега имах дете в първи клас, директно щях да им пиша, че нямам интернет вкъщи, така че да не си правят труда да ме занимават с "обучение'.

# 1 198
  • Варна
Това не е ли във вреда на детето? Аз пък бих направила всичко, за да не изостава от останалите, особено пък заради ината ми или личното ми отношение към ДО.

# 1 199
Какво ще изостане в първи клас? Моите отидоха там можещи да четат, да пишат, да смятат. На занималня не да ходели и домашните си ги пишеха вкъщи, съответно аз ги проверявах. Диктовки редовно пак аз им правех.
Никога не би ми хрумнало да не ходят на училище и да си ги обучавам само аз вкъщи, но пък ДО особено за малките не е никакво училище, така че, да, бих им го спестила на тях и на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт