Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 279
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 170
Логаритми учехме, комбинаторика не. Вие сте младежи бе хора, 10 клас бях 1988 😀

# 1 171
  • София
А какво да кажем ние с гайдите, които през 88-ма вече бяхме завършили гимназия? Ще взема утре специално да си погледна сборниците по алгебра и геометрия дали сме учили действия с редици и комбинаторика и ще ви го снимам. Сега не ми се рови.

# 1 172
  • София
Идвам с питанка...Голямата ми е на ДО от 2 седмици и са с камери и микрофони,но сега разбирам,че и от малките в начален курс ще изискват и камери и микрофон.Това дали е за всички или нашето училище са решили така се чудя.При вас как е?
При нас пуснаха заповед в Школо -  " Всички учители и ученици при провеждането на синхронни часове при обучение в електронна среда от разстояние да бъдат с включени камери на своите електронни устройства за осъществяване на по-ефективен контрол по време на обучението".
4 клас.

# 1 173
При нас задължително е включена камерата. Микрофонът по принцип трябва да стои изключен, освен ако учителя не задава въпрос към конкретното дете.

За Тиймс не трябва ли да има отворена среща, за да се включат децата? Или учебния е различен?

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 21:17 от Jillian

# 1 174
  • София
В сборника на Коларов, който е класиката на всички класики,  няма комбинаторика, което означава, че не се е учила... поне не и през '70те. Joy
Дидева, стана ми интересно, тези сборници освен, че се преиздават периодично, вече май към 13-14 издания имат, дали съдържанието е претърпяло промени от към материал?

# 1 175
Идвам с питанка...Голямата ми е на ДО от 2 седмици и са с камери и микрофони,но сега разбирам,че и от малките в начален курс ще изискват и камери и микрофон.Това дали е за всички или нашето училище са решили така се чудя.При вас как е?
При сина ми са без камери, само при изпитване - 10 клас.

# 1 176
Половината от децата в класа на малкия ми син, шести клас, работят през телефони. Няма как да работят нормално в платформата, да пишат или решават задачи и в същото време да им работи и камерата, а те да се чудят и по какъв начин да си държат телефона, че отсрещната страна да ги вижда добре.

Хвърлих един поглед на моя сборник по алгебра 7-10 клас. Комбинаторика не съм учила, но числовите редици са си там. И по спомени съм ги учила още в 7-и клас.

# 1 177
Относно платформата Teams, в този сайт има ръководство, видеа, въпроси и отговори.
https://dechica.com/teams/index.html

# 1 178
Относно платформата Teams, в този сайт има ръководство, видеа, въпроси и отговори.
https://dechica.com/teams/index.html
Много благодаря, най-накрая успях да вляза в сайта https://www.office.com. Официално си признах пред близките, че сбърках с избора на училище, то и други думи имаше, добре че се самоцензурирах, ...

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 22:22 от poems

# 1 179
Аз, уви, нямам пряк поглед как протича ДО на моите деца. Работя от 8 до 5 и вечер само слушам каквото ми разкажат. По оценките им съдя, че наистина който иска да учи- учи и онлайн. Дъщеря ми продължава да има шестици, синът ми само гледа да не е двойка. Така си бяха и присъствено.
И все пак се надявам след Нова година да се върнат в клас. Искам си стария начин на живот. Искам си ходенето по молове, кина, театри, ресторанти, музеи. Искам си дори и пътуванията с градския транспорт 😃

# 1 180
Да, бяха! В МГ Пазарджик даже не ги взеха тези уроци. Joy

Заради спора ме амбицирахте да пиша на класната да я питам учили ли сме или не. Тя каза, че е било извън задължителната програма и тя ги е пропускала за да наблегне ма м-ла за кандидат-студентските изпити. Вече помислих, че ме хваща деменция.

# 1 181
А какво да кажем ние с гайдите, които през 88-ма вече бяхме завършили гимназия?
Hands Clap
Няма от къде да погледна какво се учи сега над 7кл, но още бях в университета, когато едно закъсало съседче дойде да му ударя едно рамо и какво да видя...матрици. Та някъде  малко след нас е започнала тази глупост да се вкарва материал от университета в гимназията ,че и в прогимназията. Съвпадение ли е, че и точно по това време голяма част от всеки набор е скъсал с математиката? Съмнявам се.
Просто  висшата математика е много по-лесно...смилаема  едва след  като си минал добре основата- тази преди нея и си я усвоил ама не препускайки  кон.

# 1 182
  • София
Не знам, ама аз ЛААГ-а не можах да го смеля никак. Явно имам проблеми с mental rotation - дори сега на стари години се тнаучих покрай работата си с "въртенето" и "разгъването на зарчетата.

# 1 183
  • София

Заради спора ме амбицирахте да пиша на класната да я питам учили ли сме или не. Тя каза, че е било извън задължителната програма и тя ги е пропускала за да наблегне ма м-ла за кандидат-студентските изпити. Вече помислих, че ме хваща деменция.

И аз това писах по-нагоре, че в учебника бяха уроци със звездички, които не бяха част от задължителната програма.

# 1 184
  • Варна

И аз това писах по-нагоре, че в учебника бяха уроци със звездички, които не бяха част от задължителната програма.

В учебникът от 1991, който качих и по който съм учила аз през 1993/1994 това не са отделни уроци, а цели 2 раздела от 5 общо в целия учебник. Няма как почти половината материал да е избираем. Освен това мъжът ми, който също е завършил ЕГ, но в друг град, също потвърди, че ги е учил в гимназията. Просто през 90те този материал го учехме навремето наведнъж в 10 кл, а сега го почват май по новата програма частично в 7 кл.  и го довършват поетапно до 10 кл.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:12 от Manzhelka

Общи условия

Активация на акаунт