Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 426
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Главния архитект на общината, в която сте би трябвало да може да ви отговори най-коректно на въпроса.

# 541
Здравейте!
Предварително се извинявам и си признавам, че нямам възможност да прочета предишните теми!
Имам конкретен въпрос - при парцел в регулация, в населено място, село в обл. Пазарджик, колко м2 е минимумът, за да може да се строи?
Аз имам инфо за минимум 600м2 при плътност 40%, но дали това важи за всички населени места?
Има ли изключения?

Предварително благодаря!
И на парцел от 300кв.м може да построиш, много зависи от градоустройствения план.
Както са ти казали архитекта на общината ще ти даде отговор.

# 542
  • Sofiа
Skk, честито!
Много да те радват твоите мъже!
Сега си сипвам едно вино за здравето на младежа!
Междувременно ви споделям нашият първи идеен проект за бъдещата къщичка с молба за вашите мнения  и препоръки.
Благодаря ви!

# 543
Skk, честито!
Много да те радват твоите мъже!
Сега си сипвам едно вино за здравето на младежа!
Междувременно ви споделям нашият първи идеен проект за бъдещата къщичка с молба за вашите мнения  и препоръки.
Благодаря ви!

Идеална ви е къщата, супер. Много ми харесва и разпределението.

# 544
  • Сред мелниците
Прозорците ни свършват на около 7 см над пода. Оформя се един перваз.
Не можем да измислим какво да правим с това зъбче под прозорците. Някои от тях са и врати към двора.
Ако ги оставим на боя ще се цапат.
Като се затопли ще слагаме плочките. Майсторът ни предлага да сложи на первазите  същото покритие като пода.
Има ли начин да останат така, но с някакво покритие, което да може да се мие често?
Всякакви идеи ще са ми от полза.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 00:06 от В (като Вятър)

# 545
  • Sofia
В(като вятър) ,епоксидно покритие?

Много ми харесва как изглежда на снимки, но понеже сме мнооого далеч от този момент не съм ходила да ги гледам наживо.

# 546
  • Сред мелниците
Дори не знам какво е това. Пуснах го на търсачка.
Видях  цели подове.
 И нещо в кутии като боя. Не мога от тел.да копирам линка правилно.

# 547
  • Sofia
В България за момента съм намерила това: https://pavaresine.bg
Но в google има много информация на английски. Гледала съм, че го изливат на стъпала, затова ми се стори подходящо - здраво е , мие се.

Ще ми е много полезно, ако някой има опит с ползването му в домашни условия да сподели впечатления. Безкрайно много искам да избегна фугите.

п.с. Не знам дали е същото като в болниците, то се води ПВЦ настилка. Има epoxy flooring, които сa glossy и изглеждат много добре (онлайн) . Ако е това, приличащото на балатум не го искам.

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 00:35 от Shantal

# 548
  • Sofiа
Дори не знам какво е това. Пуснах го на търсачка.
Видях  цели подове.
 И нещо в кутии като боя. Не мога от тел.да копирам линка правилно.
Виджала съм такова изпълнено на живо в медицински кабинети. Саморазливно е и седи като гумирана гланцирана настилка.
На мен лично ми се струва по-скоро за индустриални помещения, здравни заведения и т.н., не си го представям вкъщи.

# 549
Това според мен е балатум - ново поколение, представям си го от типа на мукетите едно време.

# 550
Valery, погледни само наклона на покрива долу на верандата колко градуса е и дали ще има водостоци, които ще са от горния покрив към долния. Пиша ти го, защото ние сме с малък наклон на опасващия покрива на първия етаж и там, където са водостоците от горния - протече, защото сме на минималния възможен наклон, намери се решение за сега - водостока да не се излива на покрива, а да се продължи до края и да се влива в улука, което малко ми нарушава идеята за визия на покрива, ама няма друг вариант...

# 551
  • Варна
Valery, страхотна къща, просторна , светла. Забелязвам, че в повечето нови къщи няма или има много малки помощни помещения . В една къща с двор се ползват  косачка, тример, храсторез ,  маркучи, пръскачка,  лопати и сташно много инструменти. Заемат доста място. Освен ако не ползвате фирма за поддръжка на двора. Мебелите от верандата обикновенно се прибират ( ако верандата не е направена и да се ползва зимата ). Цветята в сандъчета.Гумите на колата. Разни чадъри, люлки, пейки , ако има деца. Аз например нямам дрешник, не ми и трябва , нямаме много дрехи, 2 големи вградени гардероба по 4м. и не са пълни. Но имаме двоен гараж с рафтове , маза - 20кв.м. Едно помещение под стълбите, с достъп от вън, огромно. А в барбекюто зимата държим градинските мебели и чадърите. В гаража имаме един гардрроб за работни дрехи за двора и разходка на кучето и стилаж с работни обувки.  Иначе много интересна къща, различна от масовите, които се строят в момента. Успех със строежа!

# 552
  • Сред мелниците
За всичко описано по-горе може да се направи втора постройка, вместо да се пълни основната къща или да се прави скъпо мазе.
 В зависимост от двора и финансовите възможности. Може да е тип леко строителство - старата дума за барака?? или малко масивно къще . Ние така сме го измислили.

За моя въпрос качвам снимка на зъбчето , защото вчера нещо изтрих по погрешка.

# 553
Аз също ще си правя отделна постройка в двора за градински принадлежности и инструменти, а може и готова, дървена къщичка да си купя. Иначе имам идея в задния двор като си направя барбекюто, да си преградя отделно помещение за простор на дрехи и до него да сложа къщичката за инструменти.
В(като Вятър) зъбчето много високо е дошло. Хммм не ми идва на идея как би могло да стане, но ако имаш первази по пода може половината да го направиш с перваз, знам ли как би било добре.

# 554
  • Пловдив
В(като Вятър),очевидно не може да е само с боя.Но,всякакъв друг вид покритие ще го различава от стените.Лично според мен ще е най-незабелижимо с цвета на дограмата и ще се слее с рамката на прозореца-например алуминиев перваз в същия цвят.Просто избраното покритието трябва да обхване и самото ръбче.Доколкото разбрах и вратите ще се прекратяват.
Ние сме с ламинат и има фуга за разширение до френските прозорци.Пробвахме всякакви варианти ,но с лайсна в цвета на дограмата изглежда най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт