👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 42 294
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Момичета на какви комплекти за изписване сте се спрели? Аз чаках да видя Angel baby какви комплекти ще пуснат, но нещо не ми допаднаха десените. Вие ще вземате готови комплекти или ще си ги комбинирате като отделни дрешки?

# 481
Харесахме един комплект с порт бебе цял и го взехме не се сме чудили много. Първо, че ще е много студено и най-вероятно само порт бебето ще се вижда 😀 и второ, че няма да се допуска никой в болницата само бащата и то долу на регистратурата.

Момичета на какви комплекти за изписване сте се спрели? Аз чаках да видя Angel baby какви комплекти ще пуснат, но нещо не ми допаднаха десените. Вие ще вземате готови комплекти или ще си ги комбинирате като отделни дрешки?

# 482
Аз съм взела космонавтче, а отдолу ще е с ромпърче с дълъг ръкав, под него боди с къс ръкав и някаква тънка шапчица на главата( имам и комплект готов, но ще видя дали няма да сглобя нещо) и качулката на космонафтчето отгоре. Ще го вземе с кошницата за кола таткото като ни изписват, защото така или иначе качвайки се в колата трябва да е в кошницата .. само дето май не е много желателно да е в нея с космонафтче, но пък не ми се иска да го разсъбличам в колата.. ще видя на място. Ще взема и едно одеалце да го завия ако се налага в самата кошница. Нещо такова си го представям..

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 09:44 от ***Alessandra***

# 483
Аз се влюбих от пръв поглед в едно комплектче,така че ще сме с него,но иначе щях да сглобя,защото повечето комплекти са много натруфени и с прекалено много дрехи. Комплекта е от боди с дълъг ръкав и плюшен ромпер,както и порт бебе. Разбира се има шапка и ръкавици и ще взема едни чорапки ако е много студено. В колата детето трябва да е само по дрешки,без космонавт или якета и ако има одеало да е отгоре, за да бъде безопасно возенето.

# 484
Значи правилно съм запомнила за космонафтчето и кошницата.. еми ще го свалим значи, то като го гледам мисля е лесно за сваляне. Или пък ще го завия само с одеалцето бебчо, то е мнооого дебело, уж терморегулиращо. То и без това таткото ако спре пред входа на болноцата имаме да минем точно 2 метра до колата, а в къщи сме с подземен гараж. Тя и самата кошница си има сенник, който ще вдигна.. Незнам.. май още ще го мисля значи 😀

# 485
На мен комплекта за изписването ми беше първата покупка 😁 Много си го харесвам, но за съжаление ако е много студено, а и с тези мерки ще го види само таткото.. Момичета, а аз да питам започнах те ли с багажа за родилното? Там, където аз ще раждам ми искат толкова много неща, че не знам в какво да ги слагам..

# 486
За багажа и аз се чудя в какво да го слагам. От болницата искат само четка за зъби, чехли. Но аз съм си приготвила много други неща 😀 всичко осигуряват, но ми се иска да си взема някой мои неща все пак са си пет дена. В началото бях приготвила раница, но май ще е в един сак. Не ми се иска, но ще видим когато започна да събирам.

# 487
Аз започнах да го събирам. В момента съм със средно голям куфар и може би една раница. Това е за целия багаж включително дрехите за изписване,защото в момента в болницата не дават да се носи багаж. Възхищавам се на мамите,които се събират в сакче,но на мен само превръзките(гащи) ми зармат 1/3 от сака Joy

Редакция: избрах куфар,за да е по-лесно за пренасяне в болницата ако се налага, за мен и за персонала.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 10:13 от Armini

# 488
Нищо не съм събирала. В болницата, където смятам да раждам не искат нищо. Само една малка чанта с козметика и дрехи за мен. За бебто за изписването живот и здраве ще е боди, ромпър, ескимосче и одеало.
 Засега даже нямам дрехи де 😁 Другата седмица ще купувам. Аз съм от суеверните на тая тема... Та ще чакам последния момент, дори да ме изненада смятам, че все ще се справят без мен за едни детски дрехи.

# 489
Таза не се мери попринцип, поне на мен никога не са ми го мерили. То се разбира дали е тесен в хода на раждането или малко преди това. Ако всичко е ок, бебето се позиционира главично и навлиза в малкия таз на финалната права - вижда се на ехограф дали е слязло надолу.

Аз гледах много комплекти за изписване, но нищо не можах да харесам. Накрая взех едно много сладко ромпърче с вградени чорапки и още едно тип космонавт, подплатено и доста дебеличко с качулка от H&M. Това не го знаех за космонавта и столчето за кола - сега не знам дали ще е ок с това, което съм взела без да го свалям. То не е съвсем космонавт, но си е дебеличко. Води се, че не е безопасно с по-дебели дрехи ли?

Почнах да стягам багажа лека полека и току се присетя нещо и тикам в малкия куфар. Май доста неща ще станат, гледам да ги ограничавам, че нали покрай мерките аз ще трябва да ги мъкна и на постъпване и на изписване, ама пък като не се носи и багаж допълнително след постъпване, е трудна задача.

# 490
Аз съм със среден куфар, но само превръзките и памперсите ми го заеха. Халат не си и мечтая вече да събера.. В списъка на сайта искат и помпа за кърма, но аз мисля, че е безсмислено. Не знам, не искам да отида неподготвена и да ми кажат "то си пише в сайта, защо не носиш еди какво си?!". В Шейново ще съм. Ще звъня да питам за багажа, защото има разминаване между списъка им и това, което момичетата, раждали там казват, че искат.

# 491
  • Седмото небе
Аз дрешки съм си харесала, но не от комплект някакъв голям. Имам два варианта за комплектчета, като и двата са средно дебели, с шапки към тях и ръкавички.  А порт-бебето, което е като сгънато одеалце ми е единия вариант. После като я сложим в кошницата може да го разгъна и да я завием с него. Другото за което се колебая е от този ръчно плетен комплект, който ми подари моята мила леля

евентуално да ползвам одеалцето и шапката, мекички и дебели са. Хич не съм фен на плетивата по принцип, но от уважение към нея и труда ще ги помисля. Като няма да има никой с нас на изписването сме обещали поне снимки. И знам, че ще я зарадвам...
ММ като идва да ни вземе ще донесе само кошничката за колата и избраното нещо за завиване.
Моя багаж е вече строен до вратата-в среден куфар моите неща+една тънка пелена, има място за дрешките на беба (то пък и колко ли заемат Simple Smile ), една средна раница за най-нужните дреболии, които ще са с мен в интензивното и отделно в найлонов плик са пакета памперси и мокри кърпи, които искат за след раждането. Помпата за кърма ще рискувам да я оставя у дома. Ако там ми потрябва, ще се опитам някак да се справя. Подготвила съм се за вариант, в който нищо допълнително няма да може да ми се донесе.
Имам вариант и да обединя всичко в един голям куфар... нооо ако ме видят с него се опасявам, че ще си помислят, че се пренасям да живея там Laughing
Аз ще бъда в Майчин дом. Не съм питала скоро, но дали и там към момента е забранено носенето на допълнителен багаж? Знаете ли?
Понеже виждам тук да се коментират места, където вече тази забрана е в сила...

# 492
Аз не съм купувала от готовите ,първо защото при нас няма такъв тип изписване ,като в бг и на мен са ми прекарено натруфени 😄 Аз си подброх сама неща. Порт бебе нямам ,нямам и нужда от него .
Това избрах аз,отдолу ще е с боди,но още не са ми пристигнали с шапката и чорапките. Столче за колата имаме и това е . Пък и само таткото може да дойде 🤷♀

# 493
А след като изперете и изгладите дрешките прибирате ли в някакъв вакуум плик или си ги нареждате по шкафовете? И също така тези, които си ги вземате за болницата директно в куфара/сака ли ги слагате или пак отделен плик? Днес съм изпрала всичко и ще гладя, защото ще се върна в квартирата, в която ще живеем чак като ни изпишат  и съм в чуденка дали да ги гладя сега изобщо или после като се приберем

# 494
Предния път ги бях наредила сгънати и изгладени в найлонови пликове. Този път ще си го спестя. Пера, гладя и нареждам директно в гардеробчето. Да си кажа честно, доста неща няма да повторя 😂

Общи условия

Активация на акаунт