👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 42 290
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Предния път ги бях наредила сгънати и изгладени в найлонови пликове. Този път ще си го спестя. Пера, гладя и нареждам директно в гардеробчето. Да си кажа честно, доста неща няма да повторя 😂

Споделяй за първескини, как да спестим време и нерви и ние 😁

# 496
За кошниците и столчетата за кола може да изгледате това видео,според мен е много полезно https://www.facebook.com/kidsonboard.bg/videos/831345097657562/

# 497
  • Седмото небе
Всичко в багажа ми за болницата е изпрано, дезинфекцирано и разделено в торбички. Куфара средния не е наш и уж го чистих, дезинфекцирах колкото мога, но все пак... Просто нашия е огромен и засега ми е само резерва. Иначе всички неща за вкъщи купени за бебка са изпрани, изсушени и вакуумирани в няколко малки плика. После като наближи времето-отварям, гладя и нареждам в предвидения скрин. И това е така, не за друго, ами защото още въпросната мебелировка не е сглобена.
Отделно са оставени само вариантите на нещата за изписване.

# 498
Със сигурност ще ги наредя дирекно в гардероба. Определено и аз няма да повторя много неща 😆 А за взематето в куфара ,предния път бяха в отделен плик ,да,сега в движение ще го реша, но най-вероятно няма да са 😄

# 499
Здравейте мами ,имате ли представа кой пулмолог  е добър в Варна,че ми се налага да отида?

# 500
Аз съм леко против прекаленото дезинфекциране, вакумиране, пазене и тн. Точно така се гради имунитет и бебето се среща с алергените от рано и организма изгражда защита срещу тях. Естествено изпрах, избърсах шкафовете, но толкоз. Нищо кой знае колко специално.

# 501
Аз ще сложа дрехите на бебето в нещо със сигурност, не направо в куфара, защото си спомням като лежах за задържане как куфара ми беше станал пълна каша вътре, защото като е напечено, това дали е подреден е последна грижа. Аз съм с куфарче малко за ръчен багаж и хем не ми искат нищо от болницата, хем пак го напълних и може би ще имам и малка раница с мен.
За шкафовете- смятам да ги почистя и дрехите изпрани и изгладени директно в тях за начало. После предполагам бързо ще заменя гладенето със сушилня.
Лошото е, че сега лежа само и ако тръгна по спешност към болницата таткото ще има да пере, глади и подрежда бебешки дрешки 😀 Нищо не ни е изпрано и потготвено.
РоДнини няма да идват заради Ковид- неговите живеят в другия край на държавата и са над 70, моите са много и са млади, но живеят в чужбина и пак не става ..

# 502
Кога мислите, че е добре да се започне с прането. За да не е много рано.

# 503
Алесандра, същия хал сме 😂 Аз даже и багажа не съм събрала.
 А от сутринта съм с едни болки.... Поревах си малко, доста ме е страх. Дано избутам още 2 седмици.

# 504
Ох, дано да ти минат и да нямяш притеснения поне още 2-3 седмици, ако може и повече.

Ами моя стои готов, защото мислех че ще влизам за задържане преди месец и нещо 😀

Понеже не съм запозната с бебешките неща, та сега открих, че имало и специални чувалчета за кошница за кола, та май съвсем ще май ще ми се реши въпроса с премахването на космонавтчето при изписването.

# 505
Оххх момичета днес бях при АГ по касата, и като ме прегледа бебка отдавна си е с главата надолу, но този път каза и че е слезнала малко надолу....и пъпната връв е около врътлето, не оплетена, а само прехвърлена. Най-много се притесних защото записахме с моята АГ дата за секцио на 11.01, защото термина ми е на 18.01, а ако си слезе още надолу май секциото ще ми се размине, 34г.с. съм и 2 дни, но бебка върти 7-8 дни напред 2600гр. е. Уплаших се че може да не дочакам януари и че аз може да искам секцио, но тя си има съвсем друг план и явно се подготвя за нормално раждане.
За комплектчетата за изписване първо не исках цял и взехме отделни части, но след това се влюбих в един от вис виталис, толкова мекичък и дебел, бяло с розово със зайче. Има си пелена, шапка, боди, панталонки и камизолка (май така се казваше), май това беше, не помня защото багажа е у родителите ми, като свършим с ремонта на банята и изчистят основно ще си вземем всичко.

# 506
  • Седмото небе
Алесандра, то освен чувалчетата за кошница за кола, има и едни одеалца за същото такова. Те са с едни дупки за промушване на коланите. Но ги намерих само онлайн, а ми се искаше да го видя и пипна-иначе щях да взема. Ето това имам предвид:

Видях също с крачета и без:

Есито, а ти бъди спокойна колкото можеш, кураж! То затова ние може да си имаме едни планове, а нашите дечица и начина по който вървят, да предполагат друго.
Малко остава за всички ни и трябва да сме силни! А накрая ще сме забравили всички притеснения, като си нагушкаме сладките дечица!!!

# 507
Аз изпрах дрешките, наредих директно в шкафа. Не съм гладила, само сушилня. И с дъщеря ми така действах. Това беше и съвета на местната акушерка.
Спестявайте си каквото можете, според разбиранията ви. Особено на новите мами да кажа - това да гладите директно след като ви изпишат е много смел план 😂 Аз хем съм по-скоро спокойна майка и не се вманиачавам и пак не знаех на кой свят съм, като ни изписаха с дъщеря ми. Едва вода намирах време да пия и до тоалетна да ида. Но и тя беше много ревливо бебе.

Мен друго ме вълнува тези дни - обмислям пазаруване на хранителни стоки, подходящи за аламинути, за замразяване и т.н. За първите седмици след изписването, защото в началото и варенето на яйца ми беше като космическа мисия.

Дрехите за изписването ще си сложа в обикновен чист плик в моя багаж.

# 508
С малък куфар ще съм - най - лесно за пренасяне. Дрехите за бебо ще са в отделно пликче в куфара. Другите дрехи съм ги изпрала, изгладила и са директно в шкафа. Първият път раждах лятото и много се жях вманиачила - пердетата и килимите бяха прясно изпрани, гладене, чистене. Сега килимите и пердетата са чистени преди 4 месеца, а с 2.5 годишна кака и дивана отново е за пране, нооо не ми дреме вече чак толкова.  Сега няма как да е толкова чисто, както беше с нея.

# 509
Същата съм 😂 С лятно бебе бях олизала същата-пердета, дивани, до най-малкото ъгълче нямаше ни прашинка. Сега с бъдеща кака на 3 си имаме и прах, пердетата са прани лятото, въпреки робота, които пускам всеки ден си имаме солети, трохи... И прах 😁 Този път така ще я караме-живи и здрави да сме само.

Общи условия

Активация на акаунт