👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 42 243
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
И аз се присъединявам към мамите със солети по пода😆 Първият път и аз бях направила у нас като аптека, но сега дори не съм си го и помисляла. С един неуморен юнак на почти 2 години е късмет ако един цял ден се задържи чисто. А и за мен също прекалената дезинфекция е излишна. Преди гладих до петия месец на бебето, просто ми писна и нямах време в един момент, ще видим сега как ще е. Дрешките още не съм ги прала,даже не съм и подготвила всичко необходимо, мисля към средата на месеца да го направя. После гладя и по шкафчетата.

# 511
Здравейте, за изписването какво си купихте за бебоците ?

# 512
  • Седмото небе
Момичета,
Днес бяхме на 3 ФМ, бебка вече е 2,2 кг в 33гс+2. См обаче не запомних, а не ги и пише в листа Sad Или аз не виждам в тия съкращения... Обърната е с главата надолу и надясно, с гръбче към мен и личице навън. Снимката не стана много хубава, че тя май спеше и не искаше да се мърда много. Но поне лекарката можа да измери всичко добре и е в норма по всички показатели Heart
Такива “срещи” ме зареждат страшно много!!! И съвсем вече започвам да нямам търпение за срещата на живо.
Дано и с вас, и с вашите дечица всичко върви добре до края!!!

А Исми, ако си направите труда да прочетете две-три странички назад, ще видите че скоро обсъждахме кой какво си е купил като дрешки и друго за изписването.

# 513
Здравейте. Днес влизам в 34 г.с и бях на тонове. АГ каза, че са добре. Видяхме бебо и все още е с дупето надолу. Премери му главичката и излезна на апарата термин 2ри януари. (Предполагаше се за е към 16). И ми каза, че няма да се завърти бебето, че не му било добре и нещо му пречи да се завърти. Попитах как така не му е добре, дали по някакъв начин се мъчи и т.н, но той ме убеди, че не, че е много доволен от бебчето и първите дни след нова година ще го вадим. Мен ме притеснява факта, че ще съм в 37 + гс, дали не е много рано? Да не стане накрая през цялото време всичко е супер, голямо е бебето, все напред върви и да ми го извадят, оказвайки се, че е по-малко. Каза ми, че седалищно се планира секцио 37, 38 седмица, но все пак тъкмо влизаш в 9ти месец. След всеки преглед при този човек съм в шок! Каза ми само всяка седмица до минавам и да се подготвям психически. Да, ама не.

# 514
Не е рано 37гс, спокойно.

# 515
Матрьошка, какво стана с кръвното?
За секцио с такава дата бих търсила второ мнение. Не виждам логика да вадят бебето седмици предварително, ако няма сериозна медицинска индикация. За бебето това е стрес. Всеки ден до термина, при нормална здрава бременност, детето става по-подготвено за външния свят. Да не е отпуска тоя лекар после, че само те уговаря за началото на януари всеки път.

# 516
Моето бебе и то върви едро от началото с 2 седмици и нещо. Лекаря ми каза, че до 36 и 37ма препоръчва да раждам нормално, за дробчетата било май-добре така. Изпрати ме и на очен за становище. Очния пък след прегледа ме пита как съм искала да раждам и аз казах, ако е всичко ок естествено. Гледам в листа от прегледа е написано че налягането е ок, както и очното дъно, пише корекция с очила, но пък няма становище, че позволява естествено раждане? Някои от вас минали ли са очен и какво пише на листите им. Притеснявам се да не се измъква така очния и ако стане голямо бебето как ще го раждам? Ох, казах си го страха, от седмица ме измъчва това мислене и чудене.

# 517
Както вече сме писали, термин не се мести спрямо големината на бебето.

# 518
Моето бебе и то върви едро от началото с 2 седмици и нещо. Лекаря ми каза, че до 36 и 37ма препоръчва да раждам нормално, за дробчетата било май-добре така. Изпрати ме и на очен за становище. Очния пък след прегледа ме пита как съм искала да раждам и аз казах, ако е всичко ок естествено. Гледам в листа от прегледа е написано че налягането е ок, както и очното дъно, пише корекция с очила, но пък няма становище, че позволява естествено раждане? Някои от вас минали ли са очен и какво пише на листите им. Притеснявам се да не се измъква така очния и ако стане голямо бебето как ще го раждам? Ох, казах си го страха, от седмица ме измъчва това мислене и чудене.
Очният просто те е питал, ако настояваш за секцио, да пише нещо друго, че да ти помогне. Аз така чета ситуацията.
Щом налягането е ОК, няма какво друго да е офталмологична индикация за Цезарово.

# 519
Момичета, тука от ден два имам някакви като менструални болки. Вие имате ли такива?

# 520
Матрьошка, какво стана с кръвното?
За секцио с такава дата бих търсила второ мнение. Не виждам логика да вадят бебето седмици предварително, ако няма сериозна медицинска индикация. За бебето това е стрес. Всеки ден до термина, при нормална здрава бременност, детето става по-подготвено за външния свят. Да не е отпуска тоя лекар после, че само те уговаря за началото на януари всеки път.

От последния случай е нормално. Тогава не ходих до спешното и се нормализира. Не е отпуск, просто така си ме планира. Не е от най сговорливите, не ме доизслушва и винаги бърза да си кажем довиждане. С всички е така, не само с мен. Второто мнение е от д-р Славкова във Фемина, а при нея си ми изчислява, както трябва да си е. Просто ще раждам при мъжа в града, в който живея и от началото винаги съм си била там, друг АГ в болницата дори няма, всички си раждат при него. И постоянно ме базика, че не съм си знаела последната менструация, защото още в началото се бях объркала, но на мен ми идваше абсолютно различно всеки месец, аз си бях свикнала, никога не съм водила календарчета и следила дати, усещах си 1 2 дни преди това. Но просто неговия апарат винаги така ми мери началото на януари, а по моите сметки е средата. Все пак, той ще ме изражда, той мери и гледа, аз освен да му се доверя нямам друг избор. Срам ме е да си кажа, че наистина не съм убедена в първия ден на последния ми цикъл, но дори да има някаква разлика, тя не е повече от седмица, все пак бременността ми дойде изненадващо (тайно винаги съм си мечтала) и то от първия опит. И в трите болници и МЦ, където съм обикаляла неколкократно, винаги са ми казвали, че върви напред, въпроса е, че първите дни от януари, откъдето и да го гледам ми се вижда малко рано. Все пак, важното е да сме добре всички майки с бебенцата си накрая.

# 521
Простете невежеството ми ,но аз така и не разбрах как така ви се сменя постоянно термина !?! Независимо от размерите ,за мен термина е един. Всяка ръка мери различно! Какво значи от 16.01 на 3.01 примерно?!? Това за мен не е нормално и не бих го приела по какъвто и да е начин и то от АГ!

# 522
А има ли причина да се направи секцио? Ако нямаш изрично това желание, защо не оставите бебето да си дойде само (ако не остане седалищно).
Ти си знаеш най-добре къде и как искаш да родиш, не се опитвам да размахвам пръст. Всяка жена решава какво да се случва с тялото и детето й.
И както всички други са казали - термин не се мести спрямо размера на бебето.

# 523
Аз да попитам нещо странично от бебетата сега.
Понеже каката направи 2г миналия месец, та от тогава съм в болничен, на 3ти ми влезе сила 45дневния. Но този за миналия месец още не е преведе. Като проверя с пик от Нои ми излиза само, датата когато е постъпил но още не е обработен. Има ли други, които чакат превод все още?

# 524
Момичета,имайте едно наум с лекарите,които сменят термин. Както много мами казаха,това не е добра практика и по принцип се отрича. Бебето може да върви по-едро,но това не значи в никакъв случай по-развито. Да не говорим от мерене до мерене каква е разликата. Масово случаи около мен на вадени секцио,защото вървят големи и накра под 3.500 раждани всичките. Толкова ми се иска да нямаше толкова много лекари,които главно да си гледат интереса.. ама да не се отплесвам. От 37 седмица бебета се водят доносени,така че не трябва да има проблеми когато се родят,но и на мен ми се вижда рано планово секцио за тогава. Ако няма признаци за страдание по прицип секцио се назначава 10-14 дни преди термин.

Редакция заради камъче, болничния при чакащите обещетения или автоматично подадените го виждаш? Ако е при чакащите погледни статуса.

Общи условия

Активация на акаунт