Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 48 386
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Естествено, че се продават. Ама друго си е да си го направиш сам по размери и в конфигурация, която те устройва. Обикновено се прави компромис с нещо.
Та затова предложих.
Чарколяци, флекс и винторезка са необходими, нищо повече.
Сменяла съм веднъж-дваж ВиК фитинги преди години, не е голяма философИя.

# 106
Защо да правя нещо сама, когато се продава? И ще бъде с по- добро качество, и няма да си губя времето.

# 107
  • Велико Търново
Ако бях сръчна, щях да си правя доста неща сама. Уви, двете ми ръце са в .... И едно копче шия 15 Мин и накрая е калпаво.
Идеята с ВиК части е супер, така със сигурност ще се получи уникална етажерка. Ако можете действайте, а не купувайте готови неща Simple Smile

# 108
Е никой никого не задължава, нали? Предложих вариант, както и други предложиха варианти. По-добре е да имаш по-голям избор, нали?

# 109
  • София, Bulgaria
Мандаринка, напълно съм съгласна с теб и много неща излязоха от ръцете ни, ноооо...вече нямам нерви...Точка на кипене, както се казва е достигната. Не може, едни тухли и стени да ти отнемат дълго време от живота и другите важни приоритети, поне аз така смятам...

# 110
И това си е така, Томева. Писва ти в един момент все нещо да има за донагласяне. Като не сме майстори, правенето отнема повече време.
Но пък и аз съм претенциозна, все нещо не ми харесва в купешкото, поне това, което мога да си позволя.

# 111
Аз съм раздвоена по дилемата купешко/масово или самоделно/поръчково. У дома почти всичко е поръчково, защото масовото производство не ми пасва на размерите и концепцията. Сега всичко е по мярка и по моя идея, но си има недостатъци. Качеството на заводското производство не може да се мери с правеното в някоя работилница. Говоря за качествени изделия. Там разкрояването се прави от компютризирани системи с точност до части от милиметъра, при моите мебели майсторът мери с метъра и чертае с молива. Ми моето око хваща тук там разлики от милиметър в разни луфтове. Там се боядисва на поточна линия с абсолютно еднакво качество, моите са  боядисвани с пистолет. Ми личи си, поне за мен. Да не говорим за паркета, ако сега правя подова настилка никога няма да си взема масивен паркет, ще взема трислоен/многослоен. Там първо виждаш точно какво получаваш в завършен вид, а при масивния виждаш как всъщност ще изглежда чак след последното шлайфане и лакиране. Там лакирането става на машина със 7 слоен лак с УВ изпичане, а масивът се вапца с мече и все има някой дефект - косъмче, шупличка, облаче... Пак повечето хора не го виждат и охкат и ахкат колко било супер, ама АЗ виждам...

Въпросната ВиК етажерка ако се реже на машина, нарязва на струг и оксидира в подходяща инсталация ще е по-добра от някой самоправ. Да не говорим нарязването на толкова резби и тръби колко ще ти излезе. То ще е по-скъпо от ВиК инсталацията в апартамента, ако го прави майстор. А и трябват повечко инструменти.

Та ако мога винаги ще взема нещо индустриално, лошото е, че не се получава почти никога.

# 112
  • Варна
man_darin_ka и аз обичам да си правя разни неща DIY, май по-скоро искам да мога всичко да си правя и да не се разправям с майстори, които не стига че не им идва изобщо на ум как да направят нещо, което искам, ами и започват да философстват, на какво приличало Simple Smile Не ми се получава винаги, гледам - фасулска работа, но имам много живо въображение и като гледам дадена картинка и вече се заформя в съзнанието ми как го правя с какво откъде... и дотам в повечето пъти Simple Smile
Имах период запалена по стиймпънка и за бижута и за интериор и смятах да правя нещо си с водопроводни тръби ей така за спорта, не намерих фланци точно и едни железни колела за едно масе.
Крушки, полилеи разни се бях заглеждала също, смятах да си правя местенце в гаража за хоби, но мързелът победи!
Скрит текст:

Малко винкел, докато сме на вълната:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 10:01 от Doris

# 113
За ВиК инсталациите -

преди време 2-3 г. имаше в аико, не много сложни. Аз взех за стаята на сина малката етажерка, тази

Тръбите бяха черни, аз ги боядисах в медно, за да ми се впишат.

# 114
Ами аз си признах вече, че да майсториш разни работи не е за всеки. Smirk Аз също влизам в тази група, защото нямам търпението, инструментите, кола и време да обикалям по складове и магазини за материалите. Та много неща ми липсват, за да се заема. Но имам желанието Laughing

Специално за ВиК мебелите си заслужава да се заемеш сам да правиш нещо, ако ти трябва в конкретен размер (а не между 80 и 120 см. примерно) и в конкретна конфигурация. За балкона съм замислила такова нещо - за конзола, на която да сложа халки за въжета за пране. Заради конкретни специфики при мен, а не защото няма готови решения или по-лесни решения за въжета за пране. И най-добре за "хамалската" част от работата да има сръчен мъж до теб. Simple Smile

Аз съм загледала от доста време в амазоните има ВиК заготовки за такива интериорни инсталации, боядисани са си черни, само се навиват едно в друго. И фланци има. Иначе Ромстал май ми е най-удобен да ида да видя на живо, ама нА, все не ми остава време и за това.

# 115
Ето ми едните етажерки за цветя. Имам същите от другата страна на прозореца.
Скрит текст:

За маса - мъжът ми се беше влюбил в масата в Тон Бонбон в Тракия, че е с тръбни крака и дървен плот. Жалко, че няма хубава снимка в интернет.

# 116
  • Варна
По темата home office, аз търсих доста нещо за временно ползване и накрая се сдобих със сгъваема масичка, която се оказа доста полезна, но ей това тук повече ми харесва

https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/123654461_101591 … 6&oe=5FE0867F

# 117
Здравейте, присъединявам се към темата. Започнахме цялостен ремонт, до момента се справихме с баните, коридора, терасите и едната спалня.
На дневен ред е кухнята, като сменям цялото обзавеждане. Проблемът е, че помещението има много неправилна форма, и се колебая как да разположа мебелите - кухня, остров (ако реша да угодя на мъжа ми), диван, тв, маса за 6ма. Иска ми се така да разположа нещата, че да е хармонично усещането за стаята, и в същото време да не се получава например гърба на дивана да не е до стена или телевизорът да е твърде далеч от него.
Това са размерите, идеи Simple Smile?

Каква програма за интериорен дизайн ползвате? Изтеглих Room Sketcher, но 3D view и други опции са платени, а се съмнявам да я ползвам толкова много, че да си заслужава плащане на лиценза.

# 118
Къде ще е кухенската част? В смисъл- вода, комин?

# 119
В момента чухнята е на стената, която е 290 см, като има още един комин и в долния ъгъл (между стените 810 см и 325 см, срещу вратата). Но, ако трябва, ще удължаваме канала.

Общи условия

Активация на акаунт