Какво ще купя отново (3)

• 89 129
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Сметаново сирене от "Ракево" е невероятно, който иска "Дунавия" от едното време да опита.
Аз имам много много лоши впечатления от Ракево, заради нискота хигиена в обектите и нерегулираните температури на транспорт на продуктите, което ги прави не само вкусово негодни за консумация, но и опасни за здравето.

# 586
А, това беше важно. Правила съм жесток акнеичен обрив от нехигиенично приготвено домашно сирене. Повече такива "чисти" храни - мерси. Предпочитам консервантите на магазините.

# 587
  • Варна
Ако закрият Lidl или Kaufland, явно ще има самоубийства. Толкова хвалене на посредствени продукти, с вредни елементи. Евтино и качествено са оксиморони. Сравнете бг сирене, на марка " Българе" с ментетата на Pilos.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 22:02 от Viviana91

# 588
Това на Пилос е като онова на Президент. Комплексарите може да пазаруват по етикетче на цената, че да заспиват спокойно, защото живеят "скъпо". Останалите избираме по съдържание.

# 589
  • Варна
Избирайте по качество. След тестване на нормални храни, вкуса и желанието са по-критични.

# 590
Качеството идва от съдържанието, не от цената. 😏 Някои явно лапат боклуци, стига да са скъпи, защото няма как скъпото да е лошо..нали.

Към темата. Тирамису на Милбона от Лидл. С маскарпоне, вино Марсала, кокосово и какаово масло и естествени ароматизанти. Разкошно. 😍 Тази седмица е и намалено. Много ме улеснява, когато нямам време за домашно.

# 591
Не знам защо опакованият Салакис е толкова скъп. Сега проверих в кварталния ни магазин и насипен е 10лв./кг.
Това е доста драстична разлика. Пробвали ли сте го вкъщи? Същия вкус ли има? Моя квартален магазин е един вид луксозен магазин и на много продукти са по-завишени цените. Но има огромно разнообразие от по-нетрадиционни неща и продукти. А и ми е
 срещу блока, та го ползвам почти всеки ден.
На мен "прясното" Лидлско не ми прилича точно на Дунавия. То и на прясно не прилича, де Simple Smile

Веднъж съм вземала от насипното и беше вкусно, но по-скоро като крем сирене за мазане на филия. Опаковано не съм купувала, защото толкова пари за сирене не давам.

# 592
Мисля, че никой не може да предвиди какво има в даден продукт. Откакто в едно от кварталните ни магазинчета открих овчето сирене на Съединение, не купувам друго сирене. Случайно бях взела сирене Ралица, многократно хвалено в темата - Ами нищо общо няма. Разбира се, много често е въпрос на вкус какво харесваме.
П.П. Чела съм, че всякакви млечни продукти, ако не са пастьоризирани могат да съдържат доста опасни бактерии. По тази причина никога не купувам нито прясно мляко, нито сирене от разни баби по пазарите. Нито компоти и туршии. Ако не си ги правя аз, предпочитам да са фабрични (не че и там има гаранция, но все пак ми е по-спокойно.

# 593
  • София
В последно време се улавям, че трудно експериментирам и залагам все на изпитани продукти т.е. такива, които сме опитали и ни харесват.

тоал. х-я ДМ - синя, класик

Скрит текст:

кухненски ролки - DM sanft und sicher само limited edition х 3бр в пакет (други не харесвам)

Скрит текст:

масло - President doux unsalted
сирене- Добротица (само в голямата бяла кутия) и salakis квадратна кутия (малка или голяма)
кашкавал Lidl-
Скрит текст:

Ако ни се прияде луканка- "Балкански легенди"
олио- Hosso или Калиакра първа преса
кайма в последно време- Бакалин или смилам месо в Бозмов.
оцет - на Kuehne или този

Скрит текст:
зехтин- този

Скрит текст:

Ами май е това на първо четене.

# 594
На мен много ми харесва луканката на Братя Къртеви. Въобще, собственикът на магазинчето, от което купувам и сиренето Съединение, явно подбира стоката, която продава и винаги съм взимала хубави неща оттам. Кашкавал купувам на Елби - имат опакован по 200 гр. Стои опакован без да се разваля и мога да го отворя, когато ми трябва и да го изядем преди да се развали. Иначе големите парчета кашкавал доста бързо ми мухлясват. Освен това във фирмените магазини на Елби кашкавалът и сиренето са доста по-евтини, отколкото във веригите.

# 595
  • Варна
Млечните продукти с основен състав-сметана, са по-качествени.Препоръчвам френско масло "Elle&Vire". Натурален, траен, богат вкус на масло. Има го и в някои вериги.
Не съм им пиар, за да ги рекламирам маниакално.😅

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 15:48 от Viviana91

# 596
Скоро си взех от това масло, по препоръка от форума, вероятно от Вас. Наистина има хубав вкус, но поне около нас е доста скъпо и го ползвам, когато си мажа филийка. Иначе за готвене или сладкиши, баници ползвам краварката. Преди ползвах Монарх, но го развалиха драстично.

# 597
Майка ми освен Президент друго масло не признава. Аз пък съм без краве масло от известно време, така че не се и замислям кое е хубаво. Ако ми трябва за нещо, ползвам кокосово студено пресовано. Примерно, за да направя гофрети, за бисквити и т.н.

# 598
  • в кукувиче гнездо
Аз съм луда по ирландското солено масло от Лидл. Много ми харесва. Писала съм тук и преди също за био маслото на Лидъл и шеф на Метро. Само от тях взимам.

# 599
  • София
Пробвах преди време сирене Съединение (по препоръка от форума), но явно не е нашето сирене. Vedrare ни дойде въз солено на вкус. Масло "Elle&Vire" купувам рядко (когато не намеря President). Братя Къртеви купувах по едно време, сега минахме на Балкански легенди, но ние и рядко ядем салами, луканки и т.н., предпочитаме прясно месо.

Сетих се, че след доста несполучливи опити, се спряхме на риба тон Rio Mare натюр, друга не купуваме и не харесваме в зелената салата.

Бих купила отново и пенливо вино Blue Nun Gold Edition (розе и бяло). Добро е.

Общи условия

Активация на акаунт