Избор на сушилня - Тема 16

• 25 405
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, имам един въпрос може да ви се стори тъп но съм много нова със сушилните и много неща не ми са ясни.
След като променим фабричните настройки на сушене на една програма автоматично ли се променят и другите програми.Защото аз промених степента на изсушаване на програма Микс  но ми се струва че и другите се промениха на същата степен.

# 436
  • Велики Преслав
Здравейте, имам един въпрос може да ви се стори тъп но съм много нова със сушилните и много неща не ми са ясни.
След като променим фабричните настройки на сушене на една програма автоматично ли се променят и другите програми.Защото аз промених степента на изсушаване на програма Микс  но ми се струва че и другите се промениха на същата степен.

Не се притеснявай. Настройката на програмите е обща. Би трябвало да си ги настоила всички да сущат до едно ниво

# 437
  • ...
Здравейте,
Прочетох 2те стари теми и избора ми за нова сушилня сега се свежда до:
https://www.emag.bg/sushilna-mashina-gorenje-klas-a-kapacitet-8- … earch-Action=view

https://mielecenter-max.bg/shop/miele-sushilni/twd360-wp

Има ли притежатели на този модел на Miele тук?
За Gorenie знам, че има, защото точно от форума се навих за този модел специално. Ако е възможно протежателите му да кажат на колко време почиствате филтъра на термопомпата?; Шумна ли е? (пише, че когато е включена работата на компресора или хладилния поток може да са по-шумни, но с течение на времето този шум щял да намалее); Барабана е от инокс, а имате ли информация за казана от какъв материал е?

Също така трябва ли да се допълва с фреон на някакъв период от време?

Благодаря!

Последна редакция: ср, 09 дек 2020, 09:11 от Evangeliya

# 438
Сушилните не са като пералните. Те имат само барабан.

# 439

За Gorenie знам, че има, защото точно от форума се навих за този модел специално. Ако е възможно протежателите му да кажат на колко време почиствате филтъра на термопомпата?; Шумна ли е? (пише, че когато е включена работата на компресора или хладилния поток може да са по-шумни, но с течение на времето този шум щял да намалее);
Благодаря!

В книжката пише долният филтър да се почиства на 4-5 цикъла, така и правя. Колкото до шума, той е малко относително понятие. Основният шум идва от дрехи с копчета и ципове, когато се въртят и удрят в прозорчето и барабана. Тогава си е шумничко. Ако се въртят само дрехи, бельо,чаршафи и подобни без метални/пластмасови елементи по тях няма кой знае какъм шум. В момента суша домашни дрехи без копчета/ципове и направих клипче, ако ми подскажеш начин как да ти го покажа, ще можеш да чуеш колко точно е шумна Grinning

# 440
  • Велики Преслав
Evangeliya. Няма абсолютно никякъв електроуред който да му се слага фреон просто на определено време. Количеството фреон нито се намаля, нито се овеличава. Добавя се ако някъде има пробив. На само след като е открит и премахнат.

# 441
Ами климатика на автомобила , защо регулярно го пълним или само климатиците правят изключение ?
Evangeliya. Няма абсолютно никякъв електроуред който да му се слага фреон просто на определено време. Количеството фреон нито се намаля, нито се овеличава. Добавя се ако някъде има пробив. На само след като е открит и премахнат.

# 442
Ами климатика на автомобила , защо регулярно го пълним или само климатиците правят изключение ?
Ако трябва да сме съвсем точни, климатика на автомобилите не е електроуред Simple Smile Обикновено компресорът се задвижва директно от двигателя, с ремък. Това е класическия вариант, в последните години във все повече коли климатиците се задвижват с ток, особено в хибридите (и електромобилите - там няма избор), за да може да се изключва двигателя по-често, без да спира климатизацията.

На въпроса защо се презарежда - защото нищо не е абсолютно херметически плътно и с времето фреонът намалява. В домашния климатик вкъщи, който е на 10 год. също тази година добавиха около 50-100 гр. фреон, въпреки че привидно си работеше нормално. В хладилник обаче и аз не съм чувал да се досипва фреон - дори да има повреда, едва ли си заслужава ремонта и директно сменяш целия хладилник.

# 443
Здравейте,
Прочетох 2те стари теми и избора ми за нова сушилня сега се свежда до:
https://www.emag.bg/sushilna-mashina-gorenje-klas-a-kapacitet-8- … earch-Action=view

https://mielecenter-max.bg/shop/miele-sushilni/twd360-wp

Има ли притежатели на този модел на Miele тук?
За Gorenie знам, че има, защото точно от форума се навих за този модел специално. Ако е възможно протежателите му да кажат на колко време почиствате филтъра на термопомпата?; Шумна ли е? (пише, че когато е включена работата на компресора или хладилния поток може да са по-шумни, но с течение на времето този шум щял да намалее); Барабана е от инокс, а имате ли информация за казана от какъв материал е?

Също така трябва ли да се допълва с фреон на някакъв период от време?

Благодаря!
Здравей, отскоро използвам Miele-to. Ако имате въпроси може на съобщение да ме питате. Но не се лъжете оттам да я купувате. Тези се оказаха страшни измамници. Два месеца чакахме за доставка, след много лъжи от тяхна страна и  кардинални действия от наша , имейли , жалби до КЗП, до официалния представител на Miele за България, бях подготвила и до Miele Германия, ни я доставиха онзи ден. Оказа се, че има доста излъгани от тях. За Miele се насочете към Техномикс или от магазин на официалния представител (не са тези в моловете).

# 444
  • ...
Благодаря на всички за отговорите! Много полезна тема 🙂 това за фреона ми го каза познат, който явно няма такъв уред, защото и в магазина днес ни казаха, че се налага пълнене само при повреда. Иначе ходих на живо да ги видя и накрая се спрях на Miele. Ние и сега сме с тази марка, взехме я втора ръка и изкара 3 години, надявам се новата да ми помага доста повече 🙂 незаменим уред е

# 445
Здравейте отново! Имам въпрос към дамата със сушилнята Samsung DV90M5010QX имахте ли в комплекта кошничка за сушене, защото не ни я дадоха, а прочетох че я има обаче от магазина казаха че не била налична за този модел, но са я взели според мен, защото беше мострена бройка. Не че много ми трябва, но мразя да ме лъжат. Благодаря ви!

# 446
Здравейте отново! Имам въпрос към дамата със сушилнята Samsung DV90M5010QX имахте ли в комплекта кошничка за сушене, защото не ни я дадоха, а прочетох че я има обаче от магазина казаха че не била налична за този модел, но са я взели според мен, защото беше мострена бройка. Не че много ми трябва, но мразя да ме лъжат. Благодаря ви!
Моята обаче е за 8 кг и кошничка няма!

# 447
Здравейте,
и аз си търся сушилня - 'претенциите' са ми да е качествена и надеждна, лесна за поддържане и естествено да работи добре. В момента имам стар модел на АЕГ LAVATHERM 59840, май се води 7-ма серия, но сме доста доволни и от наличие на програми и от качеството на изсушаване, не намачкване на дрехите, саморегулацията на времето и въобще - чудесна машинка. Ама е стара и си дразни с амортизация, а и вече два пъти ни се налага да ѝ сменяме захранващия блок х50лв с труда (явно слабо място и явно първия майстор сложи същия интеграл, който не е изчислен да носи правилно, та втория уж чете и сложи по-добър).. Но не искам да дочакам третия Simple Smile
Та гледам и аз няколко и моля за съвет:
8-мата серия на аег и по-точно https://vimax.bg/sushilnya-s-termopompa-seria-8000-t8dec68s.html - харесва ми като спецификации, не ме плаши клас Б кондензация, предполагам и на текущата ни не е по-добър. И като цяло АЕГ са изключително надеждни (въпреки противоречието, от две изречения по-горе.. ). Но примерно не знам с инверторен компресор ли е (не намерих данни), а и защо според мнение по-горе това е толкова важно?
Другите са двете миелета на промоция https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-t1-twd360-wp-8kg и https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tsf643wp?fbclid=IwAR3Wyt … EVyYU9Ot8RJY_bYos , които определено идва по-скъпи. Втората е с последния им мотор, което предполагам си е екстра.
Коментирали са се и по-горе в темата, но моля за обосновани препоръки - мотор/компресор са инверторен или не, имат такова и такова предимство/недостатък.. естествено приемам препоръки  за други модели в този ценови клас (Горене не бих си взел, просто съм предубеден за тази марка). Знам че всяка марка взе да изстисква максимума и особено за пазар като България се произвеждат я Турция я в Китай, ама все си мисля, че АЕГ/Миеле ще са по-добре от препоръчаното горене (а и колкото и да е тъпо - дизайна не ми допада:) ).
И бош 6-та серия ми харесва, но колкото ме блазни някой друг да чисти кондензатора вместо мен, толкова и ме плашат бъдещи проблеми/ремонти/разходи свързани с това, а и Миелето също се хвалят, че не изисква поддръжка топлообменика им Simple Smile
Благодаря предварително.

# 448
  • Велики Преслав
Xzone. Аз съм с АЕГ с инверторен мотор и компресор. Наистина е много икономична сушилня. Само като едостатък отривам, че ако човека има остър смлух, ще му се види малко шумна заради, честотата на тока на компресора. Подобно е на тихо пищене. Но се чува отчетливо на високи обороти. На програма смесени консумира 350-400 вата и суши на 45⁰ градуса, ако натисна бутона бързо сушене вдига 800-900 вата и температурата стига до 60⁰ градуса. Не върти в двете посоки. На интервал от 12 минути спира завърта на обратно зо 30 сек спира и продължава на другата посока до другите 12 мин. Не мачка. Вместо да върти в двете посоки просто върти с различни обороти барана.  Има програма за неща с пълнеж, но е 4,50 часа. Никога няма да я ползвам. Такива ги суша на смесени. Това как да разбереш дали са инверторни мотора и компресора е много просто. Няма АЕГ което да е А+++ и да не е инверторно. За недостатъците на инверторния компресор и мотор. Някои казват, че се разваляли заради повечето електроника. Трудно се разваля електрониката им пък и има много части и в повечето случаи са ремонтопригодни. Моята още не се е разваляла.  За подръжка е лесна. Има един филтър (двоен). Друго няма.

# 449
  • София
Аз имам посочената по-горе АЕГ. Не съм чула пищене, когато работи.
Доволна съм. Писала съм много пъти в темата, може да ми прочетете мненията назад.

Общи условия

Активация на акаунт