Избор на сушилня - Тема 16

• 25 243
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Писала съм преди,но ще кажа пак Simple Smile.Примерно програма за памук ,сухо за прибиране трябва да суши 8 кг за 4.25 мин.Тя суши 3 кг.за 4 часа.И в повечето случаи се налага досушаване с програмата за време.Никога не съм слагала 8 кг...тя и пералнята ми е за 6...там нямам идея сигурно цял ден ще суши.Другата програма е микс.Тя си е за 3 кг.Там ги суши 2.06 мин.по програма.Не само не намалява както други модели времето на сушене по време на цикъла,а пак се налга доизсушаване на програма за време.Топки съм пробвала всякакви-честно казано за тази на д-р Фрай/мисля така беше/съжелявам,че си дадох парите,но сега съм я оставила с 3-те вълнени да се върти там Simple Smile.

# 76
reninel, имам някави спомени, че си се оплаквала и преди...  Техник гледал ли я е?

# 77
petiaivanov,Правилно си спомняш Simple Smile.Да даже 2 пъти ...Първта и втората зима/аз я ползвам само есенно-зимният сезон/Идва с уред,пуска самодиагностика -нищо не излиза.Първата година и смени платката да не би да имало дефект в електрониката-да ама не.И после каза,че бил до тук-нищо не можел да направи след като самодиагностиката не покзва грешки,филтри всичко е чисто и наред ..и толкова.Разравях се с Бош дали могат да сменят самия ред-не можело...не покзвала никакви дефекти Sad .Сега ми къса нервите..

# 78
  • Велики Преслав
И за мен тази сушилня има някакъв проблем. Ако е термопомпена може по тръбите или фреоновите филтри да има запушване и да не прави добра температура, от там и дългото сушене.

# 79
Термопомпена е- https://www.bosch-home.bg/productlist/WTH85290BY ето тази.Тя още от първото си включване работи така,което също за мен не е нормално.Като дойде сервизния от Бош/с 5 год.гаранция е/му показвах и таблицата със стойностите на потребление-там е дадено и колко кг.пране на еди колко си време суши и ми вдига рамене и толкова.Според него проблеми нямало.Той за Бургас е само един...който обслужва гаранциите на Бош и си пуска диагностиките и ми показва,че нищо не излиза и толкова.За мен няма логика да прави тези неща със сушенето и датчика за влага вътре съм бърсала и не ни не Sad .

Допълвам:
И за мен тази сушилня има някакъв проблем. Ако е термопомпена може по тръбите или фреоновите филтри да има запушване и да не прави добра температура, от там и дългото сушене.
Не разбирам ,но тази самодиагностика ,която пуска техника в един етап показва и температурата,която се вдига при сушене,и показвало дали има проблем.От нея видях,че суши на памук 54 C и там нямало проблем/толкова трябвало да бъде иначе ще покажело проблем/.Иначе,ми идват подобни неща наум и изрично питам,но нямало каза.Ако има такъв проблем за който пишете това нямаше ли да се отрази при диагностиката,при измерването на тази температура,която вдига за да суши ?

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 11:59 от reninel

# 80
Може ли точният модел ?
Нека някой който използва бюджетна , запазваща аромата да сподели конкретен модел.

Моята е Бош и го запазва. С термопомпа е. Вероятно с повечето на марката от този тип е така.

# 81
  • Велики Преслав
Преди време ми докараха една сушилня на Сименс (демек Бош) която като твоята суши много бавно, около 4 часа и половина.  На пръв поглед нищо и няма. Фреон има, датчика за влажност работи, загрява нормално. Проблема беше в един датчик за налягане. Който изглежда така. . С времето пружината му беше изморена и не работеше правилно. Дигаше нормална температура за около 20 минути и после като изключи много трудно включва. Понеше в България нямаше такъв, аз я преправих с температурен датчик. Времето на сушене падна с 2 часа и половина.

И аз да допълня, на колко оборота ти е центрофугата?

# 82
  • София
reninel много е наистина. Пробвала ли си да пишеш директно на Бош? Опитай не пречи според мен. Голяма фирма са,би трябвало да вземат адекватно решение за подмяна. Явно техникът толкова си може... Опиши им,че си викала техник неколкократно и той не може да отстрани проблема,но и не предлага никаква алтернатива.

# 83
  • Велики Преслав
Reninel кажи моля на колко оборота си настроила пералнята си.

# 84
  • в 1001-та нощ
petiaivanov,Правилно си спомняш Simple Smile.Да даже 2 пъти ...Първта и втората зима/аз я ползвам само есенно-зимният сезон/Идва с уред,пуска самодиагностика -нищо не излиза.Първата година и смени платката да не би да имало дефект в електрониката-да ама не.И после каза,че бил до тук-нищо не можел да направи след като самодиагностиката не покзва грешки,филтри всичко е чисто и наред ..и толкова.Разравях се с Бош дали могат да сменят самия ред-не можело...не покзвала никакви дефекти Sad .Сега ми къса нервите..

Моята не можеше 10 часа да изсуши едно пране. Дойде техник - прави диагностика през таблото - всичко беше наред. Видя, че затопля въздуха и т.н. Взеха я за профилактика в сервиз, почистиха я, и всичко е точно.

Поискайте пак профилактика/почистване в сервиз.

Относно наелектризирането - имаме 2 синтетични дрешки - само те се наелектризират. Вече не ги и суша вътре.

# 85
Пералнята е на 1000 оборота-това и е максимума,но и аз на толкова си я ползвам.По същия начин има настройка и на сушилнята да зададеш колко об.излизат от пералнята и там съм го нагласила на 1000.Като извадя прането си е доста топло-тоза за този датчик за налягане и той трябва да е бил повреден от самото начало,тя така си суши от как е купена..
Snoopi,не съм им писала-говорили сме по телефона-пращат техник-той казва,че няма нищо.Според тях след като на диагностиката нищо няма-няма и проблем и толкова.Не знам какво да ги правя..много се разправях първата година,а сега вече на 3-тата едва ли ще искат след като още на 1-вият месец като говорихме се въртим в тоя кръг.Ще ме мъчи 3-та зима явно...
a.l.e.n.a тя така си работи от както съм я взела ..каква профилактика да и правя Sad или почистване...за 4 мес.ползване в годината..аз даже на долния филтър мъхове не виждам...а слагала съм спално бельо-памук и хавлии и тях наелектризирва.Flushed

# 86
  • Велики Преслав
Пералнята е на 1000 оборота-това и е максимума,но и аз на толкова си я ползвам.По същия начин има настройка и на сушилнята да зададеш колко об.излизат от пералнята и там съм го нагласила на 1000.Като извадя прането си е доста топло-тоза за този датчик за налягане и той трябва да е бил повреден от самото начало,тя така си суши от как е купена..
Snoopi,не съм им писала-говорили сме по телефона-пращат техник-той казва,че няма нищо.Според тях след като на диагностиката нищо няма-няма и проблем и толкова.Не знам какво да ги правя..много се разправях първата година,а сега вече на 3-тата едва ли ще искат след като още на 1-вият месец като говорихме се въртим в тоя кръг.Ще ме мъчи 3-та зима явно...
a.l.e.n.a тя така си работи от както съм я взела ..каква профилактика да и правя Sad или почистване...за 4 мес.ползване в годината..аз даже на долния филтър мъхове не виждам...а слагала съм спално бельо-памук и хавлии и тях наелектризирва.Flushed

Този датчик може да е дефектен просто от както си я купила. Оборотите на които переш са добри.    На твое място аз бих се обърнал към Комисия за защита на потребителите.

# 87
  • в 1001-та нощ

Ако долния филтър наричаш това, което е, като гъба - там мъхове няма. Аз го измивам на чешмата. Мъховете са на кошничките. Тях също го мия, оставям ги да изсъхнат, и после по местата.

# 88
Бих желала да споделя относно аромата - по ваш съвет не слагам омекотител, но ползвам от новите перли, които се слагат в пералнята. От тях уханието се усеща и след сушене на дрехите в сушилня Simple Smile

# 89
  • София

Имах предвид направо в завода, няма начин да няма координати и някакъв имейл. То е ясно,че бг сервиза за Бош при теб не е креативен да се опита да намери проблема, ако си държат на реномето според мен от там ще се опитат да разрешат проблема. Чела съм за други уреди, не помня марка след свързване с производител и отнесена жалба до там е подменян уреда с чисто нов.

Общи условия

Активация на акаунт