Избор на сушилня - Тема 16

• 25 470
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Не виждам какъв е проблемът някой да сподели такава информация, особено когато имат опит в използването на сушилни на определената марка, съответно. Естествено, че книжката с програмите се чете! Има потребители, например, които с течение на времето започват да използват една единствена програма за ВСИЧКИ материи. Какъв ви е проблемът, да се използва опита им?
Това, че някой си ползва сушилнята, по необясними за мен причини, само на 1 програма, не означава нито че е правилно, нито че е подходящо за материите, които не са за използваната програма. Това не е опит, а мързел или и аз не знам защо само 1 програма се ползва. После при съсипани дрехи се почва "еди си коя марка" съсипва и свива дрехите. Ами не е от марката. Това е все едно на един автомобил с налични 5 скорости, да му ползваш само една, като универсална - пак ще стигнеш от точка А до точка Б (аналогично - дрехите ще се изсушат на стандартно ползваната "памук"), ама не е ок за автомобила, нали (в случая не е ок за дрехите).
Като е се ползва хубава термопомпена сушилня на памук с опция за намалена температура защо мислиш че се повреждат дрехите. Нищо повредено нямам. Просто на другите програми излизат по-влажни, какъв е смисъла от използването на сушилня, ако след това висят още 1-2 часа по закачалки.

# 391
  • София
Като е се ползва хубава термопомпена сушилня на памук с опция за намалена температура защо мислиш че се повреждат дрехите. Нищо повредено нямам. Просто на другите програми излизат по-влажни, какъв е смисъла от използването на сушилня, ако след това висят още 1-2 часа по закачалки.
Ами аз съм с термопомпена сушилня и си ползвам различни програми, съобразно прането. Дрехите ми излизат сухи. Рядко на прогр. микс, ластици на анцузи и подобни ми излизат леко влажни, ако съм я натъпкала повече. На автомобила си защо сменяш скоростите, а не караш само на 2-ра, като пак ще се движиш?

# 392
Мнения различни има , много потребители , много мнения .
Но уредите трябва да се ползват по предназначение и правилно . Правилното използване на уреда дава добри резултати .
Много ясно , че не е проблем да се суши на една програма , но това не значи , че е правилно .
Ами производителя ви е дал толкова голям избор от програми - използвайте ги и се насладете на впечатляващите резултати . И това се отнася за всички уреди - и сушилня , и пералня и миялна , и робот прахосмукачка ...

# 393
  • до най-прекрасния мъж
Когато взех моята сушилня, направих няколко експеримента с програмите и нивото на изсушаване. Тествах с кърпи, чаршафи и работни тениски. Така намерих своите опции - колко да са изсушени, колко да са намачкани, кое на коя програма е най-добре. И стигнах до извода, че най-добри резултати постигам при стриктно спазване на програмите, които е посочил производителят. Памучните дрехи на Памук, смесни материи - Микс, якета - Оутдор, чаршафи - програмата за чаршафи (памук са, но на програма памук не са оптимално изсушени), завивки - на програмата за завивки. Така че, спазвайте си програмите и всичко ще е ОК.

# 394
Донякъде не мога да се съглася с горните “критики”.
Темата е и за обмяна на опит. Какъв е смисълът неопитните (начинаещите) потребители да откриват топлата вода, защото до голяма степен намирането на подходящи програми е на принципа проба-грешка.
Съвсем естествено е всеки да прочете упътването на своята машина, но не пречи и да се съобразиш с вече проверени алгоритми.
По тази причина относително скоро споделих отита си за ползването на “слънцата”. В крайна сметка при мен се оказа ненужно добавянето им, защото те водят единствено да пресушаване и удължаване на времето. Сметнах, че това би било полезно за потребителите на Горенье.
Деляна Рангелова, и с теб не се съгласявам на база опита си. Миялната я ползвам точно и единствено на една програма - Auto. Не се съобразявам с глупави икономии от рода да я пускам на половинчасови програми или нещо подобно...
Харесала съм си на пералнята 3-4 програми, в зависимост от вида пране, като в ежедневието си ползвам основно 2.
Прахосмукачка робот - два имам и ги пускам да чистят, всичко и навсякъде, това е!

# 395
  • до най-прекрасния мъж
Djordja, смисълът на това да откриваш топлата вода чрез проба-грешка е в това, че за много уреди има субективен елемент. На мен не ми пречи ластиците или яките на тениските да са леко влажни.  Докато ги нагъна, изсъхват и ги прибирам. Но примерно ти може да искаш дрехите да са сухи на барут,  друг може да иска леко да влажнеят, защото ще ги глади. Ако приемем, че сме с еднакви машини и сушим еднакви дрехи, ето ти три мнения и на всяка мнението е правилно според нейните възгледи. Щом производителят е дал опции, всеки пробва и се спира на това, което му харесва лично на него. Иначе, щеше да има само 1 програма и нямаше да сме изправени пред избор.

# 396
  • Велики Преслав
Djordja, тук наистина е мяста за споделяне на опит но някай въпроси звучат като: как да дишам. Просто са излишни.

# 397
  • София
Донякъде не мога да се съглася с горните “критики”.
Темата е и за обмяна на опит. Какъв е смисълът неопитните (начинаещите) потребители да откриват топлата вода, защото до голяма степен намирането на подходящи програми е на принципа проба-грешка.
Скрит текст:
Съвсем естествено е всеки да прочете упътването на своята машина, но не пречи и да се съобразиш с вече проверени алгоритми.
По тази причина относително скоро споделих отита си за ползването на “слънцата”. В крайна сметка при мен се оказа ненужно добавянето им, защото те водят единствено да пресушаване и удължаване на времето. Сметнах, че това би било полезно за потребителите на Горенье.
Деляна Рангелова, и с теб не се съгласявам на база опита си. Миялната я ползвам точно и единствено на една програма - Auto. Не се съобразявам с глупави икономии от рода да я пускам на половинчасови програми или нещо подобно...
Харесала съм си на пералнята 3-4 програми, в зависимост от вида пране, като в ежедневието си ползвам основно 2.
Прахосмукачка робот - два имам и ги пускам да чистят, всичко и навсякъде, това е!

Подходящите програми ги е намерил производителя и част от стойността на сушилнята са точно за това. Затова и машините имат различни програми, съобразно нуждите на потребителите, т.е. за различни материи. Иначе всеки сам може да си съсипва дрехите както иска. Това не е опит, опит е съвсем друго.

# 398
Ами на Miele нямаме програма Микс о каква загуба, на програмата за синтетика степента на изсушаване е предпоследната, съответно излизат леко влажни, освен Памук и Еспрес няма други програми със степен Екстрасухо, поради тази причина използвам само тях, както казах не виждам логика да използвам сушилня, а после да досушавам на закачалки или да пускам попълнителни 20мин за време и по този начин да се пресушават, оше повече че Памука има опция деликатно сушене на ниска температура, което за мен го превръща в Микс програма.
За пералнята е съвсем друго там се ползват 3-4-5 програми.
За съдомиялната се ползват 2 Ауто и Интензивна.
Това е моя личен опит.
Афродита, колата ми е автоматик и хибрид не мисли за нея. Пускай си сушилнята на 10 програми.

# 399
По тази причина относително скоро споделих отита си за ползването на “слънцата”. В крайна сметка при мен се оказа ненужно добавянето им, защото те водят единствено да пресушаване и удължаване на времето. Сметнах, че това би било полезно за потребителите на Горенье

[/quote]Подходящите програми ги е намерил производителя и част от стойността на сушилнята са точно за това. Затова и машините имат различни програми, съобразно нуждите на потребителите, т.е. за различни материи. Иначе всеки сам може да си съсипва дрехите както иска. Това не е опит, опит е съвсем друго.
[/quote]

Afrodita
Прочети маркираното отново.
Ти защо реши, че всички сме полуграмотни и мозъкът ни стига дотолкова, че да съсипем дрехите.
Нека, когато се чете мнението на някого, да се излезе от собствената рамка на мисълта и да се вникне в идеята, за да не се получават безсмислени кулизии.

# 400
  • София
Темата е за обмяна на опит - не знам защо някои от вас се възмущават, че питат хората?
Иначе, ако ще четем само упътванията и/или ще се доверяваме на рекламите на производителя, нека да я затворим.
За мен практическите съвети от хора, които споделят личен опит, винаги значат много. И високомерието на някои "професионалисти" много ме дразни. Като нямаш намерение да помогнеш на човека, подмини, не го хокай колко е зле и колко е неграмотен.

# 401
  • София
Djordja - За слънцата е индивидуално. Дори с теб да имаме един и същи модел, моите и твоите дрехи са различни от към процентно съдържание на материя, отделно кг. изпрани дрехи са различни, сушилните са в различна заобикаляща среда и т.н., така че ако на мен ми излиза идеално сухо без слънца, при теб може да се наложи да сложиш 3 слънца и това не означава, че твоята сушилня не е ок. или че едната работи правилно, а другата грешно. Количеството дрехи също имат отношение. Така че това за слънцата е много разтегливо понятие.

# 402
Afrodita, споделянето на опит не е като налагането на мнение.
Аз разсъждавам така: чета - мисля/преценявам - ако реша пробвам / ако не подминавам - ако съм доволна ОК / ако не, здраве да е, не повтарям.

# 403
Ами на Miele нямаме програма Микс о каква загуба, на програмата за синтетика степента на изсушаване е предпоследната, съответно излизат леко влажни, освен Памук и Еспрес няма други програми със степен Екстрасухо, поради тази причина използвам само тях, както казах не виждам логика да използвам сушилня, а после да досушавам на закачалки или да пускам попълнителни 20мин за време и по този начин да се пресушават, оше повече че Памука има опция деликатно сушене на ниска температура, което за мен го превръща в Микс програма.
За пералнята е съвсем друго там се ползват 3-4-5 програми.
За съдомиялната се ползват 2 Ауто и Интензивна.
Това е моя личен опит.
Афродита, колата ми е автоматик и хибрид не мисли за нея. Пускай си сушилнята на 10 програми.
Благодаря за отговора, не случайно посочих, че сушилнята ми е Миле и ме интересуваше отговорите на потребители, които ползват тази марка. Всичко, което написахте ми беше полезно. С госпожите не смятат да се обяснявам.
П.С. Това за автоматика също ми хареса. Wink Аз също карам автоматик и като включа на директна, не ме интересуват на 1ли съм, на 5ли съм. Именно заради тази екстра си плащам. Simple Smile

# 404
  • София
snow22 - спорът е безмислен. Който иска да не си ползва сушилнята, както е предвидена от завода - да си я ползва както иска. Ама да се пита във форум, как да си ползвам сушилнята, въпреки амнайсетте й програми, и ясното им обяснения в книжта, щото Мара ползвала само една програма, е ... айде да не казвам.

Общи условия

Активация на акаунт