ЮНИ 2004 г. - 11

• 18 251
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Томасе, честито и от мен   bouquet Желая ти лека и безпроблемна бременност. Ей, как се решавате бе хора, аз нещо не мога да се престараша, а иначе съм убедена че за самите деца е много по-хубаво да си имат брат или сестра

# 106
  • На края на вселената!
gali77, благодаря! Дано да е заразно и скоро да ме последваш  Grinning

Вие какво сега искате да ви изброявам предимства на малката разлика ли? ОК почвам Laughing

1. Децата с по-малка разлика 2-3год. имат по-близки интереси и са по-задружни. По-често се заиграват заедно като порастнат, докато мама готви, чисти и т.н.
2. При по-малка разлика каката/баткото по-лесно и бързо свиква с появата на дребното и се очаква по-малко ревност.
3. Едно дете се гледа много по-трудно и е по-скъпо, отколкото две деца. Децата се научават, че трябва да има и за братчето/сестричето и не може винаги да получава всичко. Искам да кажа, че като са две по-малко се разглезват.
4. Ако детето остане само едно много вероятно е да израсне като егоист, който не се грижи за по-слабите около него.
5. Замислете се какво ще правите след 20 години, ако едничкото ви дете отиде в чужбина. С две е по-малка вероятността да останете самотни на преклонна възраст.
6. Таксата за второ дете в детска ясла/градина (в едно и също заведение) е наполовина в повечето градове.
7. Малкото в повечето случай може да износва дрехи от по-голямото (за унисекс дрехите, ако са разнополови, ако не са още по-добре). А ако чакате 10 години може да им мине модата на дрехите  Laughing
8. Ако чакате по-добри времена, може и да не дойдат. Човекът е невероятен - свиква с всичко, и с хубавото и с лошото, ама с лошото по-бавно. Щом сме здрави и прави, имаме желанието да се справим, вяра в собствените си сили и в човека до нас, какво повече ни е нужно, за да отгледаме още едно малко човече?!

Ох, момичета отплеснах се.... Извинявайте за лиричното отклонение.
Но ако някой си хареса поне една от моите причини да си има детенце ще се радвам.
Всички знаете каква е радост да износиш и родиш бебо. А щом сме отгледали по едно можем и по още едно. Поне вече имаме опит.

# 107
С първа,втора,трета и четвърта точка съм много съгласна. Peace
С пета,не напълно Grinning.Имам много познати,на които и двете деца са в чужбина.Точно вчера даже срещнахме една позната на майка.Жената се вайкаше,защото дъщеря и е в Щатите,сина в Канада.
С шеста съм съгласна.
Със седма-много съгласна.На моите разликата е 12 години и малката нищо не може да носи от кака си. Mr. Green
С осма-мноооого съм съгласна.Ако чакате добри времена,момента все няма да е подходящ и ето ви 12 годишна разлика,като нашата. Laughing
Е, голямата разлика си има и някой предимства,но няма да изброявам,защото не е за препоръчване. Peace

# 108
Томасе, много ме развесели с това разясняване Joy
Всичко е много вярно, само с едно не мога да се съглася, че две се гледат по-лесно от едно. Не мога да си го представя някакси, как ще е едно и също ако и двете почнат да хленчат и да мрънкат, ако и двете се разболеят едновременно, ако и двете се инатят и парите естествено и т.н. Аз сега съм луднала пък ако е умножено по 2  #Crazy

Но естествено, трудно е, но е най-прекрасното нещо което може да се случи на един човек Laughing

# 109
  • На края на вселената!
Че две се гледат по-лесно от едно имам предвид от финансова гледна точка. Донякъде де. Защото  за едно хвърляш повече пари да му угаждаш и за глезотии. Но ако са две ще харчиш само за необходимото, няма да си позволяваш да го глезиш. Така мисля че и децата се възпитават че не може винаги да получават шоколадово яйце или нещо друго. 

А като порасне - ако е 1 дете то не са 20 лева джобни, телефон за 400-600лв последен модел едва ли не, модни дрехи и т.н. Но ако са две деца не стоят така нещата

С пета,не напълно Grinning.Имам много познати,на които и двете деца са в чужбина.Точно вчера даже срещнахме една позната на майка.Жената се вайкаше,защото дъщеря и е в Щатите,сина в Канада.

Аз имам братовчед в Италия и братовчедка в БГ - те са две деца. И вуйна ми много се радва че не е останала с 1 дете. Затова дадох примера. Все пак с две деца е по-малка вероятността да заминат и двете в чужбина и да останеш сам. Е, вярно че  с три тази вероятност е още по-малка, ама се въздържах. Живи и здрави да пораснат малко двете, ще помисля и за трето Grinning

# 110
Томасе,може да са близнаци Laughing и да не ти се налага да раждаш по-късно третото. Wink

# 111
  • На края на вселената!
Де тоз късмет! От твоята уста в Божиите уши!
Мъжът ми едва се нави на второ. За трето сега не ще и да чуе и на дали ще се навие и после. Та ако са близнаци за мен ще е върха на сладоледа, но е толкова малко вероятно, че не ми се вярва. На ехографа се видя един плоден сак. А и в семействата нямаме от никъде близнаци. Така, че не ми се вярва да ме огрее това щастие. Но и на едно съм доволна.

# 112
Не знам,но все си мисля че с три деца ще е пълна лудница в къщи. newsm78Хем искам,хем-не.И от финансова гледна точка с три деца е много трудно.Като ходих първият път на преглед и питам "Нали не са близнаци?" Защото вече имах едно дете.А в нашият род,близнаци колкото си искаш.Докторката ме погледна и вика"Другите питат първо дали всичко е на ред,а ти питаш колко деца ще имаш." Laughing
Сега за трето не искам да мечтая,че ако излязат близнаци,ще имаме четири деца. Mr. Green

# 113
  • София
Прекрасно е децата да са с малка разлика  Laughing Аз и брат ми имаме 1г и 5мес. разлика и до ден днешен се разбираме чудесно. Майка ми в началото се е притеснявала как ще ни гледа, но постепенно всичко си е дошло на мястото.
Аз съм решила задължително да имаме още едно детенце, таткото също е съгласен. Предполагам, че няма да отлагаме повече от година. А ако са близнаци ще е още по-добре.  Peace Знам, че ще лудвам на моменти, особено от факта, че пак сама ще си гледам дечицата, но.....едва ли това ще ме уплаши.   Party

# 114
Здравейте, мами!

Томасе честито!!! Желая ти  всичко най-хубаво и само радостни мигове!!!  bouquet

Момичета, вероятно вече знаете за коледния купон , който се организира за дечицата! Важна роля в организацията играе нашата ЛИЛИ (за което аз лично много й благодаря)   bouquet
Ето и линк към темата за тези, които не са информирани все още http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145364.0. Ще се радвам да се видим там и да се запознаем ние и дечицата ни! Hug

# 115
Много съжалявам,че не мога да дойда. Cry

# 116
  • София
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, Томасе - ЧЕСТИТО   bouquet!!!!!!!!!!!!!
Много се радвам за вас  Hug!
Да ти кажа и аз се притеснявам как Додо ще приеме бебето, говоря му, подготвям го, ама според мен той няма как да разбере какво точно става преди бебето да се появи в къщи.
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и бързо и безболезнено раждане (още едно предимство на малката разлика между децата - моята лекарка ме убеждава, че би трябвало да родя по-бързо и по-лесно).

Мами да ви се оплача - Додо пак е болен  Cry. Какво става последните 6 месеца просто не знам - няма месец в който нещо да не е прихванал....
Иначе сега сме на коледна вълна и подаръци - Додо ако го питаш иска само багери и коли, но ние май няма да се съобразим с желанията му - не за друго, ами имаме около 20 коли и багери в къщи вече - къде да ги слагаме повече  newsm78...

Мами, кой ще ходи на коледния купон за децата?!?! Още се чудя и ако се съберем група ще се включа.

# 117
Мама Миши, за сега от нашата темичка ще водим децата аз, Лили и СтаМ.
До този момент не зная за други, ако съм пропуснала някого от нашата тема се извинявам предвалително Peace
Надяваме се да се видим с повече мами и дечица на 23 декември на купона Hug

# 118
Аз на 23-ти имам рожден ден Rolling Eyes  и сигурно няма да успеем да дойдем.

# 119
  • Haskovo
Честито на Томасе!! Жива и здрава рожба!Да ви питам нещо мами ,децата ни са на една възраст.Моят хубавец от известно време го наблюдавам че е станал много стиснат,не си дава играчките на др. деца,само ги дърпа ,абе станал е калпазанин. Thinking Знам че повечето деца минават май през този период,но все пак споделете при вас как е ,че на мен на моменти ми става чак неудобно,особено като сме с по- малки деца от него.Как действате вие?

Общи условия

Активация на акаунт