Зимна гобленарска тема - 145

• 50 415
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета. Да ви наобиколя и май ще е след Коледа следващия път.
Mibobo, невероятни са нещата ти. Играта във фейсбук беше чудесна. Simple Smile
life_is_love, здрави и щастливи да са ти децата. Време ще има. Гледайте се сега.  При мен детето повече се занимава с такива пипкави неща. Да кажа, че е 17 годишна и малко отгоре Simple Smile
Боята е за текстил. Бяхме ходили до магазин за "творчеството" тук. Случайно видяхме, че има. Беше и намалена. Мислеше друго да боядисва. Води се праскова. Та ето какво направихме  ние. Има си и указание по принцип.
Скрит текст:
Върху някаква решетка ,за да може да се отцежда се слага платът. Отдолу нещо във което да тече водата. Ние тази панама я бяхме завъртели на розичка. Хващаш по средата и въртиш в едната посока докато се събере. Гледаш да не се пръска. Аз слагах клечки отстрани. Затрупваш всичко със кубчета лед. След това започваш  да изтръскваш по малко от пакетчето с боя. Тя е прахообразна. С потупване леко. Където  искаш да е по тъмно слагаш повече, почти до черно. Долната част винаги остава по светла. После се поръсва със сол за стабилизиране. Оставяме така докато се разстопи ледът и изсъхне всичко. На нас ни беше нужно около 12 часа. След това я изпрах само със хладна вода и оставих да съхне. Това е. Различното сгъване на панамата води  до различни фигурки вътре. Ние смесвахме и различни цветове.  Ще пусна и снимки по надолу с видовете боя и какво се е получило. Боя има в Кауфланд и в E-bay.
Скрит текст:

Ето и панамите. Леко тъмни ми идват обаче. Тези които не са оцветени добре бяха покрити с нещо като лепило. Бях открила стари парчета и ги ползвахме за проба.

Как пиша на порции, не е истина ...
Снимките ми са големи и ми изстрива поста, ако реша да сложа нещо.
Зори, благодаря. Аз пък се радвам на твоето.
Парашутани, невероятни са.
Ето до къде стигнах. Едната фигурка е готова, следващата има очила Simple Smile  
Скрит текст:
И да ви разсмея какви ги сътворих на работа с тези бои. Черната опаковка ми е подарък от там...
Скрит текст:
Имаме място където ни се доставят кутии с неща, които сме поръчвали. Пише или името на човек или отдел. Та погледнах дали има нещо за колегата, че поръчвахме неща. Да уточня, че всички кутии  се отварят преди това от човек които ги разпределя и се надписват с големи букви  отвън на картона.  Сега по Коледа има и просто кутии с календари и дребни сладки неща.
Та надникнах в едната кутия и се възмутих как на двама колеги  ( над 55 годишни) са изпратили желирани бонбони и .... кондоми. Толкова възмутена бях няколко секунди, докато не разбрах че е боя за принтера. Simple Smile После им разказвах. Скъсаха се от смях с мен. Та понякога ни се привиждат други  неща  ...  
Слънчев  ден от мен и весели празници.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 14:46 от Хексилина

# 286

Зори,много те моля не ме кори.Към копчето" приших" балтон-"Венецианската улица"

# 287
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, толкова хубости показахте последните две страници, че съм като във вихрушка - вече не помня  кой, какво и какво щях да му кажа Simple Smile Simple Smile Simple Smile всички показани неща са страхотни, харесват ми и ръчно оцветените панами, и ентусиазма на маминото момиче , и зимните картинки на шерлок, а малките играчки за ковид пациентите ме разтопиха.
живи и здрави да сте.
Simple Smile

# 288
Sherlok, ако някой не знае за какво става въпрос, няма да разбере. Така че няма за какво да се корим, но пък ни напълни очите със зимно-коледна красота Heart Eyes. Много красиво и празнично е всичко, което показваш.
И да знаеш, че момченцето с камината и аз съм го шила, точно на една крачка си след мен. Ей сега ще го изровя и ще снимам Joy
Скрит текст:

Само дето още не съм го рамкирала, ама то няма и къде да ги закачвам вече.

# 289
did_tag, много ефектни чаши.
Хексилина, много сте продуктивни жените в семейството. Smiley
mibobo и парашутани, винаги прекрасно избродирани и оформени!
life_is_love, да ти е жив и здрав ревливкото!
Уау, Нелка не скучае! Благодаря за споделеното Зори.
Sherlok, красота до красота.

От мен малко напредък:
Скрит текст:

Малко празнични изненадки:

Можете да видите разликата в трите размера панама:
Скрит текст:

Подаръче за моята девойка - със специалното съдействие на Хексилина! Благодаря! Flowers Bouquet

Весели празници на всички! Бъдете здрави!

# 290
  • Карлово
Четвъртъчно преди да влезна  кухнята.
Това остава + контур.
Скрит текст:
На един дъх от финала

Светли празници на всички! Нека в домовете ви да има любов, разбирателство и уют! И много време за любимото хоби...

# 291
  • Русе
Светли празници и от мен момичета. Нека се насладим на домашния уют и времето прекарано с любимите хора!
Последно от мен за тази година, малки подаръчета за близките:

# 292
  • Пловдив
Светли празници, момичета! Бъдете здрави и продължавайте да творите красоти..

# 293
И аз направих малко бродирани подаръчета - книгоразделители.

# 294
Здравейте, аз един гоблен го бродирам по 3 години, затова рядко имам с какво да се похваля.
В къщи имам четвъртити колони и си търся тесни и дълги гоблени за тях. Харесах си два, но не мога да го намеря. Ще съм ви благодарна ако някой знае от къде мога да го купя или да намеря схемата.

# 295
  • Карлово
Здравейте, аз един гоблен го бродирам по 3 години, затова рядко имам с какво да се похваля.
В къщи имам четвъртити колони и си търся тесни и дълги гоблени за тях. Харесах си два, но не мога да го намеря. Ще съм ви благодарна ако някой знае от къде мога да го купя или да намеря схемата.

Слънчогледите са модел на RIOLIS 1056. Аксиома-та го имат на цена 43, 40. Другият е  1057 на същата цена.  Във фейсбук групите може да го намерите по-евтино..

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 14:31 от тихерула

# 296
Здравейте момичета. Светли празници!
Аз днес вече не издържах. Довърших си гоблена със странностите и отворих новия. До другата Коледа може и да го ушия. Тези дни съм в нас, но имам чувството, че съм залепена в кухнята...
Ето да го видите  със контур.
Скрит текст:

И една малка промяна - закачка.

Ето и малко от новия. Докато шия тази тъмотия все за "бабината кухня" си мисля. Ако е дълго време така тъмен, не бих издържала. Въпреки, че ми харесва.
Скрит текст:

И не на последно място подаръка ми от дъщеря ми за имения ми ден. Много им се радвам.
Бяло цвете, надявам се да си зарадвала дъщеря си.
Много красоти пак видях. Харесах всичко, няма да изброявам.
Лека и спокойна вечер.

# 297
  • Дълбоката провинция
Здравейте! Отдавна не съм се включвала в темата по ред причини и сега я изчетох на един дъх! Страхотни неща творите!
Аз напоследък шия дребосъци, но съм си обещала за завърша поне няколко от 15-те започнати гоблена...
Това е последното ми занимание

# 298
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много ми харесва пеперуденото крилце, и закачката с 2020. Wink
календарчето с коте е много идейно.
имам братовчедка коктолюбка Simple Smile много би се зарадвала на нещо такова. Simple Smile
и ще спра да чета темата Simple Smile все нови и нови красоти показвате, а време за всичко няма...

# 299
  • Варна
Светли празници, момичета! Пожелавам здраве, уют, щастие и време за любимото хоби!

Общи условия

Активация на акаунт