Зимна гобленарска тема - 145

• 50 279
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря Ви! Ще отпусна малко, да се вижда повече от фона и после ще покажа!

# 661
  • София
Аз все се наканвам в почивните дни да се отчета:

# 662
  • Варна
Здравейте дами!
Отдавна не съм писала, чета ви, чудесни работи споделяте.

Аз си работя само дребосъци разни, нищо кой знае какво интересно.
Но имам въпрос по отношение на конците ДМС.
Прави ми впечатление различните наименования на цветовете на конците в различни схеми.
Давам пример
номер 676 Savannah gold на едно място и 676 Old Gold-LT  в друга.
или 745 Banana yellow срещу 745   Yellow-LT Pale.
И т.н. за цялата палитра.
Имам чувството, че са различен нюанс жълто , цветовете от първата схема са доста по наситени от тези във втората. Не сравнявам физически цветове само според схемите в цвят правя някаква разлика.
И се чудя защо и кога са  преименувани цветовете, във времето ли е било - стара-нова или по геограгски признак - Америка-Европа.
Трети ден се опитвам да разбера, не успявам и реших да попитам и вас. Hug

# 663
Flash*, мисля си че имам обяснение за ситуацията, но за да съм сигурна, би ли снимала съответните схеми и сподели на коя фирма са.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 13:17 от 3ори

# 664
  • Варна
нямам на хартия...
Опитвам да си възстановя една схемичка която намерих като .pat формат.
Разликата идва явно от програмите с които са правени и заложените в тях палитри.
В  XSPPlat и PM Pattern е заложена по различен начин палитрата, с различни имена на цветовете.
И е объркващо като се визуализира схемата.
Защо е така, не знам обаче. А като ми влезе муха в главата сън не ме хваща.

Сега събирам сили да пробвам бродерия върху лен
Струва ми се ужасно сложно но пък много по красиво като резултат.Simple Smile

# 665
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Здравейте дами!
Отдавна не съм писала, чета ви, чудесни работи споделяте.

Аз си работя само дребосъци разни, нищо кой знае какво интересно.
Но имам въпрос по отношение на конците ДМС.
Прави ми впечатление различните наименования на цветовете на конците в различни схеми.
Давам пример
номер 676 Savannah gold на едно място и 676 Old Gold-LT  в друга.
или 745 Banana yellow срещу 745   Yellow-LT Pale.
И т.н. за цялата палитра.
Скрит текст:
Имам чувството, че са различен нюанс жълто , цветовете от първата схема са доста по наситени от тези във втората. Не сравнявам физически цветове само според схемите в цвят правя някаква разлика.
И се чудя защо и кога са  преименувани цветовете, във времето ли е било - стара-нова или по геограгски признак - Америка-Европа.
Трети ден се опитвам да разбера, не успявам и реших да попитам и вас. Hug

Simple Smile
Цитат
Please choose color by number as photo color may vary by monitor.  The color names on this list have been provided to aid you in choosing the correct DMC colors.
DMC Simple Smile

и тези, които вечене се произвеждат

# 666
Според мен ДМС нямат имена на конците. Имат само номера. Някои дизайнери/фирми са създали имена по подражание на Дименшънс, например. Затова се различават. Ено какво намерих :

DMC does NOT officially use these names... only their numbers to describe their thread. Various designers often use other names to describe the DMC colors on their patterns. While color *names* will vary... DMC color *numbers* have not changed in the company's 250 year history.
от тук :
https://www.thesilverneedle.com/dmc6strandfloss.html

В сайта на ДМС също има само номера, никъде няма имена. В каталозите на ДМС също, затова съм убедена, че не са ги наименовали, а само номерирали.
Ползвай си само номерата, така със сигурност няма да сгрешиш.

# 667
  • Варна
Благодаря ви момичета!
Разсеяхте ми съмненията за световна цветна конспирация. Kissing Heart

# 668

Ето ме и мен !!! Темата е пълна с красоти !!! ❤️❤️❤️

# 669
  • Пловдив
Благодаря ви момичета!
Разсеяхте ми съмненията за световна цветна конспирация. Kissing Heart
Vervaco, от друга страна - при тях няма номер на ДМЦ, а наименование на цвета. Гоблените им са с Дмц, но само с име на цвета. Има даже таблица за приравняване на Vervaco гоблени с дмц номерацията

# 670
  • sof
Flash*, интересна дискусия, също съм спекулирала с описателните имена на цветовете на DMC, че основно тях ползвам. На подобен извод съм като Зори, за Vervaco не съм догледала, че не дават номерата в модела защото от готови комплекти съм шила. Друг въпрос е, че два пъти съм имала видима разлика от един нюанс?тон в цвета на чилета с еднакъв номер, купени в различен момент и място, може би партида. Не ми е страшно това, удоволствието е по-голямо. А ленът е най-готиния възможен материал, всички бодове стават превъзходно на естествен и тъкан равномерно материал, особено ако ползваш гергеф/рамка и пр. (без бг гобленов де). Даже шия един ХАЕД на 30ct лен, прилично става. Без да подценявам аидата, ама да е от добро качество памук или лен (Zweigart и DMC), че някои не са за започване само като пипнеш нещо меко и наелектризиращо се.

# 671
  • Варна

Много красиво! На стан ли шиеш? И как прикрепяш отрязаните конци? Интересно ми се вижда.

# 672

Много красиво! На стан ли шиеш? И как прикрепяш отрязаните конци? Интересно ми се вижда.
Да да ,шия на стан Simple Smile Измушкам конеца на страни и когато ушия до самия конец го изрязвам Simple Smile Дано съм обяснила правилно,че хич ме няма в обясненията 😀😀

# 673
Това което се вижда да стърчи на снимката, се изрязва така ли? Аз мислех,че е тази парковка,която не разбирам Simple Smile

# 674
Добро утро.
И аз се чудих на конците на MamaNaMiro. Реших, че оставя за след това, но ми се видяха къси. Каква е логиката. Нищо не разбирам. Не е ли същото да върнеш конеца назад по ушитото и да отрежеш?
Миналата година си купих три гоблена от една жена. Предполагам, че има връзка с Русия. Бяха ми харесали двата, а единия реших да ползвам панамата и конците за друго. Просто не ми допадна, а беше 2€ Simple Smile. Та единия беше започнат- Ириси. Гледах, чудих се защо са така конците и накрая реших, да не се задълбочавам.  Ще го мисля някой ден като го отворя.
И сега да ви кажа колко много се възхищавам на многоцветните  ви гоблени. Тези големи проекти с единични или много бързо сменящи се цветове не са за мен. Стават страхотни, но едва изплувам от гърбът на котката. Преполових мъжът Simple Smile. Ще има да го търкалят още седмица.
Онези лозя където ги шиене, ще стоят само в мислите ми. Предния Dimensions  беше изключително лесен в сравнение с този. Ще покажа в четвъртък какво сътворих.
Лек ден. Аз отивам да се трудя.

Общи условия

Активация на акаунт