Зимна гобленарска тема - 145

• 50 305
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, имам питане относно на кой каунт панама шиете вашите гоблени? В момента съм си закупила схема на гоблен от Голдън Кайт с размери 300х400 бода, но не мога да преценя кой каунт панама да избера. Ииии малко се притеснявам тъй като това ще ми е първият гоблен с кръстат бод.

А дали гоблените които са за кръстат бод биха изглеждали добре с гобленов бод?

За този тип схеми няма еднозначен отговор, всичко е въпрос на лично предпочитание и възможности. Аз лично за такава схема бих взела 25 каунт и бих използвала бод полукръст или гобленов, защото предпочитам да е по-ситно и високите каунтове не ми създават проблеми с очите. Иначе 16/32 ми е любимо, но не и за такъв тип "пикселни" схеми. Изборът на каунт може да се съобрази и с това как ще се рамкира готовият гоблен и дали ще има достатъчно място за него там, където искате да го окачите Simple Smile В този ред на мисли, впечатли ме мнението, че това не било голям гоблен - аха, само 300 на 400, нищо работа Simple Smile
За тая фирма гоблена си е направо малък. Simple Smile
Горе-долу е като моят, който шия в момента 320 на 400.

# 586
  • София
Момичета прекрасни сте. Много красота и интересни проекти. Много се зареждам като гледам красотата, която творите. Sparkling Heart
И само ми се иска  и това, и това  и изобщо всичко да направя и аз, но уви няма как да стане.
И тъй като четвъртъкът не стигна, нали може да се направя че все още не е минал, та да покажа мецана.

# 587
  • с.Николово, обл. Русе
И аз съм все още в четвъртък.

# 588
Благодаря на всички за съветите! Relaxed В крайна сметка поръчах панама 16 каунт и ще го шия на кръстче. Стискайте палци да не го омажа Satisfied че ще ми е първият с такъв бод.

# 589
Благодаря на всички за съветите! Relaxed В крайна сметка поръчах панама 16 каунт и ще го шия на кръстче. Стискайте палци да не го омажа Satisfied че ще ми е първият с такъв бод.
Дано си взела по-голям размер, за да имаш достатъчно резерва отстрани. Харесвам кръстчета, отначало бавно и внимателно, докато свикнеш, после опита си казва думата. Питай, ние сме насреща. Ший, снимай, показвай. Успех.
Теди, мечката расте много бързо.
Коте, прекрасни яйчица. Пролет е дошла при теб. Много е цветно.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 12:11 от olenka63

# 590
Едно облаче за два дни шиене

# 591
  • на Мелмак
Чудесни творения, момичета!

# 592
  • Карлово
За месец се разходих по отсрещния тротоар, похвърчах по небето от край до край и сега се чудя дали да се приземя  на пътя или като съвестен пешеходец да вървя по отсамния тротоар....

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 17:55 от тихерула

# 593
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile сещам се за Валери Петров и "Хвърчащите хора" Wink

# 594
тихерула, накъдето и да хванеш, все по-хубаво ще става Heart Eyes
Същото важи и за Tsve Ty, разкошен гоблен!
KoteVania пък ме срази с тези Великденски красоти.
И от мецата на teddybearm е останало само вратлето. Ще и се радваме скоро готова Hug

# 595
  • София
тихерула и Tsve Ty, все едно сте се наговорили! Виждам, че вече сте се "срещнали"! Simple Smile

KoteVania, яйцата са много сладурски! Heart

teddybearm, мецана е като истинска! Wink

Ето го моят етап:

# 596
Много красота в тази тема Simple Smile
Да се похваля ...Готова съм Simple Smile

Понеделник заминава за рамка ❤️❤️❤️

# 597
  • Карлово
МamaNaMiro Уау!! Прекрасен резултат! Очакваме да го покажеш в рамка!

# 598
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и толкова бърза. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
чудесен е.

# 599
  • с.Николово, обл. Русе
Страхотен е МамаНаМиро! HeartHeartHeart

Общи условия

Активация на акаунт