Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 39 154
  • 823
  •   1
Отговори
  • Отвъд алеята зад шкафа

Полезни връзки:
НВО за VII клас - модел и тестове от сайта на МОН
Изпитни материали и решения
Заповед  за графици за провеждане на уч. олимпиади, на нац. … л. 30.08.2024 г.)
Сайтът на Дидева
УТВЪРДЕН ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ В VIII КЛАС ПО ПРОФИЛИ И ПРОФЕСИИ В …  08. 05. 2025 г.)

ВЕКТОР - Център за информация и обучение
Пробни изпити НВО - Варна

Материка
Пробни изпити НВО - Варна
Пробни изпити НВО - София

Междучасие

НИЯ

Образователни технологии
Пробни изпити НВО -Офис София
Офиси в други градове. За проследяване на пробни изпити там

Примерно
Пробни изпити - София, Бургас, Пловдив

Регалия
Пробни изпити - София

СМГ
Тренировъчни тестове - БЕЛ и МАТ

Статистика на успеваемост по области    (благодарности към Дидева Flowers Hibiscus)

Кариерно ориентиране (справочник за кандидатстване): https://most-learning.net/moodle/

Седмокласната поща
Разполагаме с поща, която се предава от предния набор и е попълвана с години от родители на седмокласници с материали за подготовка. Условието за получаване на паролата за нея е да сте редовно пишещи в поне три теми назад (постове като "запис", "включвам се да следя" и подобни не се зачитат)

Всеки, който желае, може и да допълва. Триенето в нея е забранено. Моля за съвестното ползване на богатата сбирка от полезни материали, които биха били в помощ за успеха на децата ни!

За парола може да се обръщате на лични към Vache или Soul Free

С леко намигване от Мила Атова Wink

Кълна се
Никога да не филмирам теб
С когото
Пет (или колкото там) години сумА редове съм делил

Кълна се
Попадне ли в лошо класиране един от нас
Да му подам съвет и в лош за мене час
Да му подам съвет и в лош за мене час

Кълна се
Попадне ли във стрес да не предавам
Нисичкия бал аз да прощавам

Кълна се
Във Дявола и Бога
Да остана аз спокойна, доколкото мога

Заклех се!

Втори клас: 1
Трети клас: 1
Четвърти клас: 1, 2
Пети клас: 1, 2, 3
Шести клас: 1
Шести клас: 2
Шести клас: 3
СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 Тема 1, Тема 2, Тема 3, Тема 4, Тема 5 Тема 6, Тема 7, Тема 8, Тема 9, Тема 10, Тема 11, Тема 12 (първа изпитна), Тема 13 (втора изпитна), Тема 14 (редене на желания), Тема 15 (редене на желания)   Тема 16 (първо класиране) Тема 17 (второ класиране) Тема 18 (трето класиране)

# 1
"Четвъртото класиране ни чака, който има сили - да скача с двата крака!"

Успех на всички осмелили се!🍀

# 2
  • ПЛОВДИВ
Заглавието ти е супер loliy!

Успех и късмет на скачащите!

И благодаря за новата тема!

# 3
  • София
Успех на тия, дето ще се пробват. Мен ме е страх.

# 4
  • Куциндрел
Успех на тези, които ще се явяват на 4то класиране.

# 5
Стискаме палци за осмелилите се. Нека късметът бъде с тях!

# 6
  • София
Запис в новата тема.
Успех на престрашилите са за 4-то.
Чете "Дон Кихот" без особена охота, но сме обяснили, че само с 1ва глава, която се изучавала в училище няма да мине.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 19:59 от Pouh

# 7
Запис в новата тема.
Успех на престрашилите са за 4-то.
Чете "Дон Кихот" без особена ухота, но сме обяснили, че само с 1ва глава, която се изучавала в училище няма да мине.
Не са ли 1 и 8 глава за училище?!
Вкъщи пробвахме със Сторител, но там е пълния вариант на книгата и е супер дълга... не знам дали младежа ще я издържи. Иначе изнамерих едно издание от ученическите години на майка ми, пълен вариант - и имаме и малко съкратен, някакво съвременно ученическо издание.

# 8
За всички решили да пробват четвърто класиране - нека късметът е на ваша страна!

За първи път никакъв шанс да прочете произведенията. Мъчи христоматията на БГ учебник - голям зор. "Сега тоз сценарий защо го чета" - за Антигона иде реч 🤐 Колко ли още бисери ще наръси до края 😂
Оплаква се, че ѝ е скучно, но то като те мързи да дишаш как да ти е интересно. Тук не искам, там не ми се ходи, въобще...

# 9
  • Куциндрел
При нас беше - за кво сега чета за олимпийските богове? Искам нещо от ренесанса. Отвори на Данте и ... ама аз нищо не разбирам. Трябва да му изровя резюмета на произведенията, защото верно нямам нерви.
Вчера на екскурзия - мрънкя как нямало повече да ходи на такива места, после каза, че много му харесало.
Правилото е - всеки ден е хубав, след като съм изкарал де що нерва има майка ми.

# 10
Въобще няма да я мъча да чете глупости да чете задължителната литература. Все ще разбере за какво става дума в произведенията, запазила съм христоматията от брат ѝ, който нямам спомен и да я е отварял. Joy
Занимава се с по-важни неща, наваксва си пропуските по химия.

Успех и късмет на участниците в четвърто класиране! Flowers Four Leaf Clover

# 11
Успех на рисковите играчи!

По БЕЛ не мисля да натискам за нищо извън христоматията. Ще започна да дудна към края на месеца да преговоря по всички предмети, за да не се изложи в новото училище още в началото на входните.

Моят днес се насили да изслуша в Сторител кратките средновековни. Дон Кихот миналата или по-миналата година е слушал. За "Хамлет" заяви, че ще чака христоматия да купя. "Илиада" също хич не му върви и май ще чака христоматията, хем е страшен фен на Старогръцките легенди и митове и е изчел всичко що е Пърси. Тази година май ще е първата, в която нито едно от произведенията не му харесва. Декамерон още не е започвал, тая малка надежда. А бях оптимистична с новите програми по литература, защото досега все имаше включено по нещо интересно, което по наше време не се учеше - "Ние, врабчетата", Пърси, "Матилда", "Автобиография" - и покрай тях преборваше скучните по-лесно. Поне препрочита за N-ти път Винету и съм спокойна, че не се е отвратил от четенето Laughing

# 12
Еее, Винету колко врати отваря 😏

Иначе, ако търсите нещо интересно за четене - препоръчвам книгите на Дженифър Лин Барнс - крими тийн драма - подкарала е поредиците подред.

# 13
Относно "Декамерон" - не е нужно да се чете цялата книга, а само откъсът, който се изучава - "Притчата за трите пръстена". За "Дон Кихот" - може да се гледа филмът, не е лош и се получава представа за литературното произведение.

# 14
От дълбокото мазе е като от вдън земя. Откъде изскочи? Изпод земята. Наистина много добра хрумка.
Но е факт, че преводите западат. Чела съм Спасителят в ръжта като дете, после на английски я четох. Купих я на моята, че не можах да намеря старата. Реших да си я преговоря и се ужасих от превода, съвременен. Вкарали един жаргон, доста неподходящ, един такъв смотан, направо са развалили книгата.
В момента не им плащат добре на преводачите, нямат редактори като хората, взимат хора, които никакво отношение нямат към литературата и превеждат с ИИ. Трагедия е

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 21:33 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт