СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 22 170
  • 736
  •   2
Отговори

Полезни връзки:
НВО за VII клас - модел и тестове от сайта на МОН
Изпитни материали и решения
Заповед  за графици за провеждане на уч. олимпиади, на нац. … л. 30.08.2024 г.)
Сайтът на Дидева
УТВЪРДЕН ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ В VIII КЛАС ПО ПРОФИЛИ И ПРОФЕСИИ В …  08. 05. 2025 г.)

ВЕКТОР - Център за информация и обучение
Пробни изпити НВО - Варна

Материка
Пробни изпити НВО - Варна
Пробни изпити НВО - София

Междучасие

НИЯ

Образователни технологии
Пробни изпити НВО -Офис София
Офиси в други градове. За проследяване на пробни изпити там

Примерно
Пробни изпити - София, Бургас, Пловдив

Регалия
Пробни изпити - София

СМГ
Тренировъчни тестове - БЕЛ и МАТ

Кариерно ориентиране (справочник за кандидатстване): https://most-learning.net/moodle/

Седмокласната поща
Разполагаме с поща, която се предава от предния набор и е попълвана с години от родители на седмокласници с материали за подготовка. Условието за получаване на паролата за нея е да сте редовно пишещи в поне три теми назад (постове като "запис", "включвам се да следя" и подобни не се зачитат)

Всеки, който желае, може и да допълва. Триенето в нея е забранено. Моля за съвестното ползване на богатата сбирка от полезни материали, които биха били в помощ за успеха на децата ни!

За парола може да се обръщате на лични към Vache или Soul Free

С леко намигване от Мила Атова Wink

Кълна се
Никога да не филмирам теб
С когото
Пет (или колкото там) години сумА редове съм делил

Кълна се
Попадне ли в лошо класиране един от нас
Да му подам съвет и в лош за мене час
Да му подам съвет и в лош за мене час

Кълна се
Попадне ли във стрес да не предавам
Нисичкия бал аз да прощавам

Кълна се
Във Дявола и Бога
Да остана аз спокойна, доколкото мога

Заклех се!

Втори клас: 1
Трети клас: 1
Четвърти клас: 1, 2
Пети клас: 1, 2, 3
Шести клас: 1
Шести клас: 2
Шести клас: 3
СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 Тема 1, Тема 2, Тема 3, Тема 4, Тема 5 Тема 6, Тема 7, Тема 8, Тема 9

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 11:26 от Soul Free

# 1
Благодаря за новата тема!
Да се запиша, че да не ми избяга темата. Ние няколко дни се забавляваме с абитуриентски балове, онзи ден беше купона с приятели, днес е бала, така че съм дала няколко дни почивка.
От утре ще се опитам да я върна седмокласничката към тестовете.

# 2
Може ли някой да ми припомни как точно протичаше Втория модул по БЕЛ?Пускат текста на запис или някой го чете, после детето си го чете и в какво времетраене се случва това и влиза ли в тези 75 мин или те текат от взимането на текста от децата?

# 3
И аз благодаря за новата тема!
При мен до вторник са "всенародни празненства" - бал на голямото дете, събиране с приятели и семейство / то мина вече де /, ядове със седмокласничката и така.
Да дойде сряда и я мятам и нея.

# 4
Благодаря за новата тема и да попитам -мислите ли, че онлайн уроци през лятото са добра идея?

# 5
Благодаря за новата тема:) Мноого готино заглавие😀

А на мен вече ми прелива. Да минава и да приключваме с тази агония.

# 6
  • София
Благодаря за темата, Соул Blush

Видях коментара на ganis в дванадесетокласната тема за обидно лесна матура по математика на зрелостниците. Не съм изненадана, предвид стремежа на министъра да я направи задължителна -  успешна матура и добри резултати оправдават исканията за налагането й в бъдеще.
МОН винаги си нагласят сложността на изпитите спрямо желания ефект и сега си разсъждавам дали искат по-труден изпит за 7клас за доказване, че материалът е неразбран и трябва да се качи част от него в 8-ми клас, или пък лесен да си се хвалят отново с добри резултати на бъдещи математици 😎. Аз бих заложила на първото.

П.С. общо взето си нямам работа, докато чакам набора да се навие да реши един пробен днес 😄

# 7
Niffi, и аз клоня към 1-я вариант, съответно се моля наборът да не се ошашка и да не се прецака сам.

# 8
  • София
Днес пробен на Междучасие по БЕЛ, другата събота – по мат. и това е. Вече наистина му (а и на мен) писна, започна да сваля нивото по математика. Това е положението.

# 9
И моята другата неделя последен пробен по мат - за какво й е - незнам... Да издържим още 3 седмици и..шапка на тояга.
И аз днес почивам, та седя у форумО. Мм на работа, наборчето при баба си с преспиване, големия с гаджето нанякъде - няма такъв КЕФ.

# 10
a_val, завидях ти. Аз се разправям с моя да си попълни пропуснатите упражнения в учебните тетрадки. Да видим дали ще се разберем накрая.....

Има още по един пробен мат и БЕЛ и това ще е.
Май в училище класните ще са им с формат на НВО, та и там да се поупражнява. Иначе вкъщи давам някакви сборници, ама колко решава и колко е вярно......

# 11
  • у дома
Татко Мецан,ако му е трудно с преразказите и учителката се съгласи да ги проверява,може лятото да се наблегне там-в 7кл няма часове,предвидени за преразказ-в частното може и да намерят де,но по упебна програма няма...
Опит с две мой деца и чужди също -материала по математика за 7 кл се минава с по два часа на ден занимания лятото-после през годината се набляга на описването и задачите от втори модул...Стихотворенията също са ги учили лятото -по един куплет и се сглобява с предишното научено,не отнема много време...Мойте на математиката не се съпротивляваха,защото я харесват и им се отдава отделно бяха и в МГ,но за стиховете срещах отпор,но не отстъпих-после през годината ми бяха много благодарни за това...Обаче не всеки може,има време  и най -вече разбира мат,за да се занимава с детето си по 2 часа на ден-аз не съм стъпвала в училище като учител малко над 20 г,но по принцип това ми е професията и мога.Но наистина разковничето е самостоятелната работа у дома,след като е разбрано и обяснено.

# 12
  • София
Скрит текст:
a_val, завидях ти. Аз се разправям с моя да си попълни пропуснатите упражнения в учебните тетрадки. Да видим дали ще се разберем накрая.....

Има още по един пробен мат и БЕЛ и това ще е.
Май в училище класните ще са им с формат на НВО,
Скрит текст:
та и там да се поупражнява. Иначе вкъщи давам някакви сборници, ама колко решава и колко е вярно......
Да. Отделно правят и пробни НВО-та. Аз затова и се отказах да му правя допълнителни. Че и в Междучасие ходи... Предостатъчно е.

# 13
Как правят класно по формата на НВО по математика, когато имат само един учебен час определен за класно? По БЕЛ са два часа и е по-съвместимо.

# 14
По два часа са. Предполагам и двата предмета без втори модул или по мат с една задача за разписване.

Общи условия

Активация на акаунт