СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 22 142
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Да, обсъждат кой къде иска, коментират и се настройват...Синко е чувал няколко училища покрай брат си и от приятели- миналогодишни седмокласници. Иначе няма идеи дори какво му се учи. А всъщност отговора е " нищо" 🫣 
Добре, че малко остана...

# 46
  • Бургас
Колкото и блажено да си бях заровила главата в пясъка като щраус, налага се вече да ви попрочета, че положението при нас си е брало лайката...
Наборът тази година го налегна пълна апатия и мързел, отдаде се на всякакви бунтове и арогантност и срам не срам, вдигнах ръце, признавайки се за провал като родител засега. Само че той въпреки цветущите си оценки дето натрещя тази година, искал да остава в математическата или "в краен случай" в едни 2 други гимназии, ама пак по случайност дето се влиза с най-висок бал в нашия край Smirk  Продължава да не му се учи, на уроци не е ходил никога през живота си, та и сега си е така, почти отказва да се занимава у нас с дадени му от мен примерни теми за НВО. Вие приключвате с пробните матури, той тепърва се записа на две - по една от вид. Забавно ми е един вид Weary
Измрънквам само, изказвайки адмирации за вашите усилия и дано всички оцелеем ментално някак си и децата да си намерят своето място, пък дори и да не са всички в топ 5 или топ 10 Hands Pray

# 47
  • София
Априлски душ, много те моля с тази френска!
Кажи на детето, че в НПМГ ще има готини момчета.  Иначе аз трябва да го ориентирам моя към френския.

Аз отчитам безоблачна година без грам подготовка по математика, без нито един пробен, освен тези в училище. Изобщо след седмокласник по време на Ковид, сега ми е много по-спокойно.

# 48
И да приемат промените в закона, няма да важи поне още 3-4 години.
Брадата, при вас не чек такъв зор дори и за МГ, така че няма да имате проблем. В София е зорът, където борбата е за половин точка....

# 49
Ако го гласува парламентът, влиза в сила незабавно, което значи, че ще важи за сегашните шестокласници и още от учебната 2025/26 г.

# 50
Цитат
не чек такъв зор дори и за МГ, така че няма да имате проблем. В София е зорът, където борбата е за половин точка....

Лесно, лесно, колко да е лесно.
В СМГ е 483, във Варна 476, в Пловдив 471, в Бургас 460 Smile

# 51
Има И други МГта освен тези
Някои са с резултати по мат за нво ПОД и ОКОЛО 50 точки

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 09:57 от second

# 52
Е, 483 е доста по-трудно от 460 все пак..... Не омаловажавам труда на децата, просто казвам, че за 483 всяка точка е важна. За 460 се диша малко по-леко.....

# 53
Ако го гласува парламентът, влиза в сила незабавно, което значи, че ще важи за сегашните шестокласници и още от учебната 2025/26 г.
Не се знае какво ще сложат като допълнителни разпоредби, също трябва да приемат и наредбите, които също минават на обсъждане. Не е сигурно нищо за шестокласниците още

# 54
  • София
Законопроектът може да претърпи промени, разбира се, но ако се приеме в този вид, е напълно възможно да важи за сегашните шестокласници.

# 55
  • ПЛОВДИВ
В Пловдив миналата година, инцидентно, преха дете с 393 бал в паралелка математика с френски в МГ.

Тази година ще търсят или търсат вече, двама преподаватели по математика в МГ
Още в 2 основни училища се търсят 2ма математици... това с учителите е огромен проблем и в Пловдив.
Станаха едни щуротии с набора на малкия (4 клас) и ако бях наясно по-рано, щях да го изпратя на състезания за профилирана паралелка. В последствие разбрах, че едното училище остава без математик, та не съжалих много.

С набора вчера преговаряхме пак материал от 6 клас. Понякога така блокира на елементарни задачи, че тръпки ме побиват.

Последните месеци си намери ново хоби - учи се да свири на китара.
Ежедневието му е - училище-учене-учене на китара самостоятелно и пак така, и хранене в промеждутаците.
Иска да започва уроци веднага след НВО- на 21 започва отново тренировки по BJJ и стартира с уроците, а ако се е представил добре, ще има и ел. китара, щото с класическата Нирвана и разни други групи не звучат достатъчно добре. Детето иска жици, да сформира група и да свири на сцена... иска паралелка с химия и биология, щото иска да става психиатър, а на майка му ѝ се иска да влезе в АГ, за да бъде първа смяна през следващите 5 години.

Пожелавам му да има късмет и все така да има цели за реализиране!

# 56
Когато не ти достига половин точка за желаното училище няма значение дали бала е 483 или 460. Все ще си прецакан.
Е, 483 е доста по-трудно от 460 все пак..... Не омаловажавам труда на децата, просто казвам, че за 483 всяка точка е важна. За 460 се диша малко по-леко.....

# 57
  • Пловдив
В Пловдив миналата година, инцидентно, преха дете с 393 бал в паралелка математика с френски в МГ.

От години в МГ Пловдив няма паралелка с френски език.

# 58
Законопроектът може да претърпи промени, разбира се, но ако се приеме в този вид, е напълно възможно да важи за сегашните шестокласници.
Това изобщо не е редно. Когато са приемали децата в пети клас, те е трябвало да имат тази информация, иначе нямаше да има отказали се от записване.  Преди три години имаше записани деца с почти половината резултат от този на моето , защото много се отказаха, включително и ние. А се отказаха и заради повторното кандидатстване в седми клас. Не може да се лъжат хората. Надявам се в Народното събрание да се има това в предвид и да важи за набора, който кандидатства в пети клас след влизане в сила на закона.
Всичко друго е страшна дискриминация.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:17 от Априлски душ

# 59
  • София
А нас като родители на седмокласници бърка ли ни?

Общи условия

Активация на акаунт