СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 10 - На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша!

• 22 180
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
При нас утре пробен БЕЛ в школата, сряда - в училище. На 8-ми е последен пробен по Мат. в школата и слагаме точка. Нямам търпение да се свършва!

# 16
По два часа са. Предполагам и двата предмета без втори модул или по мат с една задача за разписване.
Ясно, с разрешение на директор.

# 17
Вижда му се края вече.
Със сетни сили вече сме на финалната права. Казвам го това сутринта на дъщеря ми и тя взе да се смее, че"със сетни сили" веднага провокира у нея асоциация с "Опълченците на шипка". Joy

# 18
При моето наборче също падат резултатите, вероятно е преумора и натрупване на много материал.
Голяма мъка с тезите по БЕЛ и не се научи да си подчертава сказуемите, за да определя вид изречение и съюзни връзки.

Не зная какво им се върти в главите на МОН, относно трудността на НВО-то.

# 19
  • София
Благодаря, Соул! Много яко заглавие! 🙂

# 20

Ааа, заглавието е плод на въображението на шмърциплянку. Grin

# 21
  • София
Старата тема е заключена, така пиша тука: Да, мойто дете толкова си може.

# 22
  • София

Ааа, заглавието е плод на въображението на шмърциплянку. Grin
Браво, шмърциплянку!!!
Моята днес беше на пробен по МАТ в Ния. Доволна е... Да видим, че предния път бая се беше изложила.

# 23
На моето останаха още по 1 пробен края на другата седмица и вече... ще подгряваме ( прегравяме за финала).
Засега стабилно на пробните се движи около желания резултат, което пък надявам се да не и изиграе лоша шега.... защото едва ли не се вживява като вече приета.

# 24
И на нас ни остават два пробни в Междучасие по бел и по мат и финито, освен ако не броим Чакалов по физика, но като я гледам така нещо не и е на сърце. Заяви ми, че ако има бал за физиката в НПМГ, щяла да има бал и за френската, и така или
иначе щяла да я пише на първо място, така че защо да се зОри да учи по физика? Нищо не казах, но я виждам, че е много изнервена, повече изнервена, отколкото уморена.
Събрах всички пробни досега и им сметнахме средния резултат, направихме си бала и и стига идеално за френската и отгоре даже, но не се успокои, напротив, още повече се изнерви.

# 25
Априлски душ, на теб още преди време ти написах, че детето ти ще е в топ училище, само спокойно.
Не го пиша от любезност, звездите ми го говорят. Щом й е мерак за френската, тя ще е.

# 26
  • ПЛОВДИВ
Относно по-ранната подготовка.

Синът ми започна уроците по математика още от 6 клас, защото му беше трудно. Лятото не решаваше задачи. Изкарваше  петици и шестици, като шестиците винаги преобладаваха. Но притесненията му преди контролни и класни бяха видими. Болеше го корем, пулсът му се ускоряваше... На първата пробна тази година изкара 31-33 точки.
Бях втрещена. Тази година ходи 3 пъти в седмицата на урок. Намрази математиката тотално и безвъзвратно.
Оказва се, че е едно от тези деца със силна памет, но без логическо мислене. Преди контролни и класни материалът се наизустява и хоп 5,25; 5,5;  6,00.
На втората пробна по мат вече изкара 63 точки, което пак е зле, но в сравнение с първата направо блести.

Слава Богу по БЕЛ е доста по-добре. На първата 81, на втората 85.
Ходи на курс веднъж в седмицата. Подготовката започна октомври месец. Но всяко лято си четеше литературата и го карах да наизустява стихотворенията, изпитвах го. Лятото преди седми клас, класната по БЕЛ им даде и 14 преразказа върху текстове от произведенията от седми клас. Някои бяха от името на герои, други от името на неутрален разказвач. Вярвам, че това също помогна да се осъзнаят произведенията и да ги разбере. Курсът му е при една моя лична приятелка. Тя ми каза да ползва текста на произведението, като прави преразказа, за да му се набиват в главата.

Тъй като си имам вкъщи четвъртокласник - за него твърдо съм решила, че летата ще му отделям време и по БЕЛ и по МАТ по малко, ще следя за пропуски и ще решава много задачи. За да ги автоматизира. Той поне обича математиката. Няма да му причиня това, което се случи с брат му и с мен през тази учебна година.
Ще си ходи на уроци по математика веднъж в седмицата и това е.

На набора му остана още една пробна по математика - 1.06 и приключваме.

Заглавието е супер! Отнася се за родители и деца.

# 27
Моята щерка днес уж закри сезона на пробните с МАТ на Междучасие. Единствено се чудя другата седмица на Регалия дали има смисъл да я записвам онлайн, защото присъствено няма места. Мислите ли, че си заслужава?

# 28
Старата тема е заключена, така пиша тука: Да, мойто дете толкова си може.

Изключително уважавам хора, които си знаят възможностите и тези на децата си.

# 29
Записвам се в новата тема. Благодаря, че ви има, така е по- лесно. Знаем, че не сме сами 🤗 И заглавието ми харесва, не че кой знае колко е от значение, но да кажа...😉
Моето момче също не е от математиците. Определено се справя добре, усърден е, прави връзките, но на тестовете резултатите  му са критично ниски. Свалих розовите очила и проучвам училища от т.нар. трети ешелон. Първите 2 лесно се редят, ако случайно има приятни изненади на "финала". Единствено ще ми е криво за него, ако се препъне. Това би го разочаровало, защото определено дава много от себе си и се радва, когато напредва, мотивира се да продължи напред. Но пък всичко е урок и опит в живота, така че каквото има да става, ще стане. За мен е важно, че той устоява засега, работи, но и не се заблуждавам, че само старанието изкарва 90- 100т. Трябва и да си го имаш това вътре, да те човърка, да те влече...Като ви чета как решавате задачи за удоволствие, чак се пуля и не вярвам, толкова ми е далечно...Затова и не очаквам от детето да е "гений", щото за мен това си е гениално един вид 😁 Иска ми се само това усърдие да бъде възнаградено по някакъв начин, за да бъде като урок, че работата и старанието се отблагодаряват.

Общи условия

Активация на акаунт