Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 39 183
  • 823
  •   1
Отговори
# 15
Късмет на престрашилите се за четвърто класиране!

# 16
Аз преди двайсетина години спрях да си купувам книги на български - преводите са отвратителни, а и често издателствата бавят или изобщо изоставят поредици. Детски взимам откакто се е родил набора - масово освен кофти превода са и пълни с грешки. Надявам се следващото лято да е задобрял достатъчно с английския, за да може да чете каквото иска в оригинал. Не че не е пълно и с книги в оригинал, пълни с грешки - в днешно време който не е решил да пише и издава, той не е пуснал книга на какъвто език е решил, че владее, и не е наспамил реклами за нея.

# 17
  • София
Ей, много докачлив народ.
Думата на Мецан беше за превода... не за руския. Ама то човек като се фиксира. Понеже моят опит е с немски - ще изместя малко към книгоиздаването изобщо - пълна трагедия... Голяма част от децата естествено не желаят да четат, но да си кажа честно - голяма.част от съвременните книги и аз не бих чела.
Купих с голямо желание Агата Кристи... ами то има по две грешки на страница - езикът като подобрен гугъл превод...
(Нямам седмокласник, няма да спамя повече, просто се записах да следя, че приятелско дете е извън борда засега).

# 18
  • София
Ей, преди малко зачетох пост на Мецан, разсеяха ме вкъщи за малко и вече го няма. Пак ли спор?

Успех на участващите на 4-то класиране и от мен Blush. Последните дни като седмици се усещат. Още един и да се приключва.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 08:00 от Niffi

# 19
Тъкмо съм на вилата и чистя и ровя стари книги. Ще си ги пазя, за съдържателно четене...и аз ще подхвана Спасителят в ръжта. Чела съм преди толкова много години, та чак съм я забравила...

Изнамерих и Оцеола на Майн Рид, много хубави книги има от този автор, точно за юношеството.

Синковецът изчете Пърси Джаксън с интерес, но христоматията върви много трудно. Няма да го мъча!

Стискал палци за 4- то класиране🤞

# 20
  • София
При нас положението още не е минало 4 класиране,тя вече мисли как ще участва на пето .

# 21
При нас положението още не е минало 4 класиране,тя вече мисли как ще участва на пето .
Защо така? Мисли, че няма шанс за добро училище на 4то ли?!

# 22
  • София
Трета седмица е на морето и удобно си "забрави" христоматията. Нито ден дъжд, безвремие и ич му не е Wink
Септември ще трябва да се адаптира.

# 23
  • София
Защо така? Мисли, че няма шанс за добро училище на 4то ли?!
Защото надеждата за едно конкретно училище е голяма. Но засега места няма .

# 24
  • Стара Загора
Запис в новата тема.
Успех на престрашилите са за 4-то.
Чете "Дон Кихот" без особена ухота, но сме обяснили, че само с 1ва глава, която се изучавала в училище няма да мине.
Не са ли 1 и 8 глава за училище?!
Вкъщи пробвахме със Сторител, но там е пълния вариант на книгата и е супер дълга... не знам дали младежа ще я издържи. Иначе изнамерих едно издание от ученическите години на майка ми, пълен вариант - и имаме и малко съкратен, някакво съвременно ученическо издание.
Благодаря за новата темичка.
Успех на децата от 4-то класиране
Главите 1 и 8 ги има отделно в Сторител-а

# 25
  • София
Да се запиша в новата тема ...
Силно стиснати палци, на всички, на който им се наложи и успяха да са смели! Вярвам, че усилията ви ще бъдат възнаградени! Успех, мечтите са за да се преследват!

# 26
Ние нещо се разколебахме за 4тото. В желаните училища има по 1 -2 места, а не смятам, че баловете ще паднат с по 20-30 + т. И се обезмисля после търчането по училищата.
Интересно ми е, тези които ще участвате, с колко точки се надявате да падне бала за да имате успех? Направих си табличка с желаните училища и как се е двежел бала миналата година - бала на 4тото класиране се добрижава до този на 2рото или с 3-4 точки над или под него. Но такива драстични промени, които напнас ни трябват не е имало. Нашият бал не е във високия диапазон. За това и мъдрихме, мъдрихме и се отказахме.
Ако се появи нещо след 15.09 ще го мислим.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 11:28 от loliy

# 27
На 4то си е рисково. Ако не сте доволни от сегашния избор или много, много иска детето, може да се пробвате. Основното неудобство е, че освобождавате мястото, което може да се заеме веднага и да се наложи да отидете в още по-нежелано училище. Но все пак има шанс за по-желаното да стане....

# 28
Моето съседче е без училище, след като се отказа от мястото си на второ класиране. На трето балът в кварталното се покачи със 60 точки и не успя да влезе. Местата са малко и децата кандидатстват наред, а после не се записват. Дано да има късмет на четвърто или пето. За първо класиране му стигаше бала, но поради грешна подредба попадна в училище, в което не се записа.

# 29
Без училище е, защото не е писал достатъчно желания. Все има училища с незаети бройки. Друг въпрос е кои са те, къде са и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт