Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 30 595
  • 760
  •   1
Отговори
  • София

Полезни връзки:

МОН общо образование

МОН ваканции и неучебни дни - 2025/26 г.

Изпитни материали и решения
Сайтът на Дидева

(благодарности към Дидева Flowers Hibiscus)

За майките: Караоке , Пиано бар

Кой къде ще учи:

a_val - СУХНИ "К.Преславски", Варна - АЕ+БЕЛ+ИЦ.
Alexivi - ТУЕС, Компютърни мрежи
atadar - 105 СУ "Атанас Далчев" - Интериорен дизайн с ИтЕ/АЕ
Cry - 2 АЕГ, София - испански
dil_yana - ПГИИРЕ ,,Михай Еминеску" - Хуманитарни науки с италиански език
GJK - 1) Бургас, НЕГ "Гьоте" - Математически профил, 2) Бургас, ПГРЕ "Г.С.Раковски" - Ис/Ае
iana28 - 7мо СУ, София - английски с испански
Jacobiana - Джон Атанасов, приложно програмиране
karzz - ПГМЕЕ (Механото),  Бургас - Специалност ,,Електрообзавеждане на производството
LaRe - 9 ФЕГ, София  - ФЕ-АЕ
Micheline_961 - 1) Пловдив - ЕГ "Пловдив" - АЕ,  2) МГ "Акад. Кирил Попов" - математика с АЕ
Milena Delcheva 620203 - 105 СУ, София - Интериорен дизайн Ит/АЕ
milka22 - 31 СУЧЕМ, София - профил матем. АЕ + НЕ
mimi_3 - 7мо СУ, София - АЕ/ИЕ
Niffi - 73 СУ, София - НЕ/ФЕ
Pouh - 1 АЕГ, София - АЕ-РЕ
Rayemil - 164 ГПИЕ “Мигел де Сервантес”, София - с втори език португалски
rire - МГ "Акад. Кирил Попов" - математика с НЕ
selleste - АЕГ, Бургас - АЕ+ИсП
UnaDesconocida - 31 СУЧЕМ, София - АЕ/ИЕ
vania_svet - ТУЕС Системно програмиране с АЕ и РУ
Vili Dim. - Ломоносов, София -  програмиране на ИИ
Viola d'Amore - СПГЕ "Джон Атанасов" - програмиране на роботи.
Грета Ей - 9 ФЕГ, София  - ФЕ-АЕ
зелено човече - 144 СОУ, София - специалност  "Рекламна графика с английски език"
Ивалета - НПМГ - биология и химия с немски
Милна - 164 ГПИЕ “Мигел де Сервантес” - профил португалски език
Хера -  ГПЧЕ "Ромен Ролан", Стара Загора - профил АЕ-ФЕ
~Боряна~ Перник, ПМГ- биология и химия с АЕ
marselas - 1-во СУ, София - Обществени науки с Испански и Английски език
Bossa Nova - 134 Димчо Дебелянов, София
barbolinda - 7мо СУ, София- АЕ/ИЕ
silviamoni - 2 АЕГ, София - английски/испански
Shushi2 - 91. НЕГ, София
НикиK - 144 СУ, София - Народни танци
olly -  5 ГПЧЕ "Йоан Екзарх", Варна - АЕ/ФЕ
moonligh 78 - 12 СУ - профил „Предприемачески“ с АЕ/НЕ.
luskata82 - 2 АЕГ- АЕ/ИЕ
HoneyMoon Младеж, 127 СУ Икономическо развитие АЕ + ИЕ

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 15:23 от Vache

# 1
  • Куциндрел
Благодаря за темата.
Доживяхме и този петък. У нас продължава недоспиването.

# 2
  • Бургас
Нашите днес имат неучебен, но присъствен ден по случай Европейския ден на езиците. Организирали са им различни лекции и спортни игри.

# 3
  • София
Моето си ляга рано, че са тръгне рано. Макар да започват в 8:00, се срещат по-рано да се наприказват.

Според мен не учат изобщо.
Представях си да ги спукват от нови думи, а те сега започнаха да спрягат глагола "съм". За толкова много часове в тетрадката има написани 2-3 листа само.

# 4
И на мен ми е малко зор със ставането в 6 ч, особено сега, като не работя... ама няма начин.
В училището на набора организират събирания за опознаване на осмокласниците на 29-30.09 след часовете - явно го имат като традиция от няколко години насам. Разни игри и забавни неща, интересно ми звучи. Моя интроверт не е много въодушевен, но му предложих да отиде поне първия ден, да се запознае с деца от другите класове - може пък и да му хареса.

# 5
  • Куциндрел
И ранното лягане не помага на никого у дома. Вчера детето се паркира в 22:15 в леглото, днес пак едвам стана. Все ще оцелеем до втори срок.

# 6
Привет,
интересува ме в СМГ „Паисий Хилендарски“ как е организиран учебният процес - на две смени ли са или на едносменен режим? И по колко минути са им часовете? Благодаря!

# 7
И ранното лягане не помага на никого у дома. Вчера детето се паркира в 22:15 в леглото, днес пак едвам стана. Все ще оцелеем до втори срок.
Ама то сигурно трябва да е системно...Laughing А не веднъж на 3 седмици да се ляга рано...И аз съм от тези, дето системно не си доспиват. Вечер уж нямам сили, но рЕзко НЕ ми се доспива, а зяпам ТВ и си ровя в телефона. И така всеки ден...
Благодаря за новата тема Simple Smile

# 8
Привет,
интересува ме в СМГ „Паисий Хилендарски“ как е организиран учебният процес - на две смени ли са или на едносменен режим? И по колко минути са им часовете? Благодаря!
Разписанието е на сайта.

# 9
Привет,
Разписанието е на сайта.

Не видях актуално такова. Може ли помощ?

# 10
Привет,
Разписанието е на сайта.

Не видях актуално такова. Може ли помощ?
Дори и да е от минала година, отговсря на въпросите.
Има график, има и разписание от миналата година /нещо закуца администрацията. Преди бяха първи в организацията/:
https://smg.bg/za-uchenitsi-v-smg/programa-sedmichno-razpisanie/

# 11
Включване и от мен.
Първите седмици отлетяха и като гледам не се е озорил набора много.
С интензивен английски е, но не виждам да пишат думи по 5 реда всяка и заливане от домашни.
По друг повод се чух с учителката по англ.ез/класна та нейното виждане е, че тя категорично каза, че не дава думите да се пишат по n-пъти, защото не при всеки работи това. Как ще ги учат си зависи от тях, тя иска да се знаят, който иска да ги пише, който иска да си ги чете и повтаря. Също каза, че половин ден учат езика и заливането с огоромни домашни през останалото им време за нея е неприемливо, защото все пак мозъка трябва и да почива и информацияга да отлежи. А и все още са на доста базов и лесен материал. НО пък учат транскрипция (беше коментирано в предишни теми). Иска да имат представа и от това понятие.
Иначе, в старото училище пак бяфа на две смени, така че е свикнал и няма проблем с това. Аз харесвам първа смяна защото в 13.15 ч. си приключил с училището и остава доста време за почивка, учене, спорт и излизане с приятели.
Като цяло е доволен за момента, аз също.

# 12
Който учи език сериозно, особено английски, и то британски, а не онази американска селяния, с извинение, не може без транскрипция, нищо че са модерни времена и всички научават английски перфектно още в люлката, с първия пролетен бриз.

# 13
Вече никъде не пишат транскрипция.

# 14
При нас половината входни минаха, останалите - другата седмица. Странни са ми тези разлики в материала в учебниците на различните издателства, а явно се чувстват длъжни да включат във входните по някой въпрос точно от това, което при конкуренцията липсва.

Моят започна с вирусите, имат доста болни в класа, зарази и мен. Поне отсъства докато бяха на преговор и няма за наваксване. Писна ми от боледувания.

Общи условия

Активация на акаунт