Многодетно семейство на 5 деца губи таткото

• 10 611
  • 108
  •   1
Отговори
Здравейте, от два дена съм в ступор, след като разбрах, че Валди Събев - един наш композитор на чил музика е починал. Ама той е само на 43 г ?????
Аз ги следях по мрежите него и най-вече неговата съпруга Надя, която е детски/семеен фотограф.

Та, Валди починал на 43 години и сега оставя една млада жена сама и 5 те им деца....Много се разчувствах и разтроих, така, че реших да препратя сметка, оставена от неговия брат, за помощ на почерненто семейство...

Ако някой иска да помогне....

https://www.facebook.com/search/top?q=nadya%20sabeva%20photography

https://www.facebook.com/valdisabevprofile

Банкова сметка:
BG18UNCR70001524862153 (титуляр Георги Димитров Събев/George Dimitrov Sabev)- брат на починалия
Revolut:
https://revolut.me/gsabev

Последна редакция: нд, 08 мар 2026, 10:43 от BlackCat12

# 1
  • Пловдив
Здравейте, и аз като прочетох за трагедията не исках да повярвам. Още не мога. Добре е да пуснете линк към публикацията на брата и към поста на самата Надя, за да се запознаят хората във форума със ситуацията и да разберат, че не е някакъв опит за измама. Имате ли информация какво се е случило с мъжа?

# 2
  • Варна
Здравейте, за тях мисля, откакто разбрах. Дано Надя има близки, които да и помагат с децата. Познавам ги само от социалните мрежи. Включих се със скромна сума. Ако повече хора се включат,  надявам се да и дадем нужната подкрепа. И аз не разбрах нещастен инцидент ли е, боледуване ли е... Толкова млад, на 43.

# 3
И аз ги познавам от социалните мрежи, но тъй като съм супер фен на фотография, я следях най-вече нея. Покрай нея, започнах да слушам и неговите композиции. Гледала съм ги и по телевизията в едно предаване за многодетни семейства.
За другите въпроси, не знам, но мога да предположа.
Просто се надявам тази млада жена, да има близки, които да и помогнат, а ние като граждани да помогнем с каквото можем макар и скромно.
Аз съм емпат и винаги се опитвам да помагам директно или по индиректен начин както в случая.

# 4
И аз видях в социалните мрежи за тази трагедия, а съм запозната със семейството от години и съм била клиентка на Надя няколко пъти… но ми е странно защо сметката не е на името на Надя директно, а на брата на починалия? Нали средствата са за нея и децата. Как да знаем той и брат му в какви отношения са били и дали това е ок? После излезе, че сметката има лимит, който е достигнат и не може да се превежда повече, явно той не е очаквал такъв отклик. На едно място прочетох, че бил отровен… После излезе от друга група, че тя търси адвокат… всичко е много объркано и никой не казва от какво е почнал този млад мъж така внезапно, инцидент ли е, болест ли е… семейството споделя доста неща публично, а няма информация от преди да е боледувал тежко, напротив изглежда спортува, тича с тежести, влиза във форма, отслабва… общо взето здрав мъж физически и психически. Имаше период, в който искаше да се кандидатира за кмет на Панчарево и публично обяви, че изкарва по над 10 хиляди на месец. Не искам в такъв период да спекулирам, но сме виждали какви ли не истории и аз лично докато нямам сигурна информация какво се е случило, не смея да превеждам пари никъде.

# 5
Ами не знам, нали ви казвам аз не ги познавам лично, но от години ги следях по мрежите и като научих ми стана лошо. Не знам защо, но винаги съм била много чувствителна и дори да не са ми близки ме заболя. Винаги съм искала да имам и аз подобно семейство ( е, не чак с толкова деца ), но поне мъжа да ме гледа така както той я гледаше поне на снимките. Когато разбрах се разрових на всякъде и четох какво ли не, не знам защо братът е оставил сметката на негово име, предполагам, за да помогне ? Жена му също е коментирала. Според мен Надя ( фотографката ) е съсипана и не може да се оправи сама, все пак трябва да обяснява на децата...Аз така си ги представям нещата. Аз лично изпратих нещо скромно, не съм в течение, че вече е достигнат лимит и тн. Реших както мога, да помогна, всеки си знае. Колкото до причината за смъртта на този човек, не знам, но все пак когато си на 43 г няма толкова много различни причини....отровен съмнявам се.  Не знам, дори не ми се мисли какво им е на децата и на майката.....

Последна редакция: нд, 08 мар 2026, 17:47 от BlackCat12

# 6
Съжалявам жената и децата, трагедията е огромна, но съм в потрес от апела им социалните мрежи.

Мисля, че със сигурност не са в безисходица, сами и без помощ.

Позволих си да разгледам цените за фотосесиите във Фейсбук профила й:
- пакет от 6 обработени кадъра: 80€
- пакет от 16 обработени кадъра: 150€
- допълнителен кадър: 10€ брой

Извинете, но на тези деца и жената им се полага и пенсия.

Издребнявам и се излагам в момента, но апелът на брата ме възмути.

Редактирам се:
Намирам публикации във Фейсбук от Надя:
Публикацията е от 05.03.2025г, което ще рече, че на същата дата имат годишнина.

На този ден преди 13 години се запознах с любовта на живота ми, моята сродна душа, моя най-добър приятел, който ме подкрепя, обича с цялото си сърце и душа, който ме познава по-добре от мен самата.
Благодаря ти, зайче мило Valdi Sabev, че си плътно до мен, благодаря ти, че с теб съм в най-сигурните ръце и се чувствам обичана и истинска.
13 години по-късно с 5 прекрасни дечица, които са плода на любовта ни, чувствата ни растат с всеки изминал ден!
Благодаря ти, че се появи в живота ми и заедно изградихме нашето сплотено и прекрасно семейство и вървим напред и нагоре към покоряване на всичките ни мечти заедно! Благодаря за всичко!
Обичам те завинаги и след това, до безкрая на Вечността!
❤❤❤❤❤💙💙💙

Последна редакция: нд, 08 мар 2026, 17:38 от Haraty

# 7
  • Варна
За мен лично не е проблем, че апелът е да се превежда по сметка на брат му. Според мен той го е направил съвсем импулсивно, за да я облекчи и подпомогне. Виждала съм техни снимки семейни с брат му, изглеждат в пълна хармония. То и публикацията му беше в този дух, че ще се погрижи за децата му. Винаги си е личало, че имат висок стандарт. Но според мен това е било по линия на мъжа и. Което прави ситуацията за нея още по-трудна. Аз имам 2 деца и знам колко разходи има покрай тях. Представете си да отгледате 5 деца поне до 16 години, за да могат да започнат да работят някак и да помагат. А образование...
На снимките се гледат с толкова любов всички. Сърцето ме боли винаги, когато чуя за деца, които ще растат без родител. А и честно казано в случая ме боли и за майката: тя сега трябва да се събере заради тези 5 деца. Въобще няма да и е леко. Дано получи помощ във всяко едно отношение. Кога ли ще има време да прави сесии с този брой деца. Те живеят и в къща според мен, което изисква пътуване.

# 8
  • Пловдив
https://www.facebook.com/georgesabev -  това е профилът на брата. Може да видите публикацията на стената му. Тагнал е в публикацията си и Надя, така че въпросът дали е някакъв вид измама отпада. Доколкото прочетох, Надя търси адвокат, защото има някакви кредити. Бог да й дава сили на милата. Голяма трагедия Sad

# 9
За мен лично не е проблем, че апелът е да се превежда по сметка на брат му. Според мен той го е направил съвсем импулсивно, за да я облекчи и подпомогне. Виждала съм техни снимки семейни с брат му, изглеждат в пълна хармония. То и публикацията му беше в този дух, че ще се погрижи за децата му. Винаги си е личало, че имат висок стандарт. Но според мен това е било по линия на мъжа и. Което прави ситуацията за нея още по-трудна. Аз имам 2 деца и знам колко разходи има покрай тях. Представете си да отгледате 5 деца поне до 16 години, за да могат да започнат да работят някак и да помагат. А образование...
На снимките се гледат с толкова любов всички. Сърцето ме боли винаги, когато чуя за деца, които ще растат без родител. А и честно казано в случая ме боли и за майката: тя сега трябва да се събере заради тези 5 деца. Въобще няма да и е леко. Дано получи помощ във всяко едно отношение. Кога ли ще има време да прави сесии с този брой деца. Те живеят и в къща според мен, което изисква пътуване.

И аз така мисля...Целта на този пост е максимално повече хора да го прочетат и ако преценят да помогнат. И да, средства не се събират за сега, а за по натам така мисля. Моят колега, с който деляхме един офис, почина преди 2 години на 49г от скоротечен рак и всички събирахме пари, да помогнем на жена му и на двете им деца. Така, че помоща според моите разбирания, не е само за крайно бедни хора. Ами, ако се поставиш на мястото на овдовелия/ялата и ти стане гадно и искаш да си съпричастен. Никой никого не кара насила, това е само един и обикновен хуманен апел.

# 10

И аз така мисля...Целта на този пост е максимално повече хора да го прочетат и ако преценят да помогнат. И да, средства не се събират за сега, а за по натам така мисля. Моят колега, с който деляхме един офис, почина преди 2 години на 49г от скоротечен рак и всички събирахме пари, да помогнем на жена му и на двете им деца. Така, че помоща според моите разбирания, не е само за крайно бедни хора. Ами, ако се поставиш на мястото на овдовелия/ялата и ти стане гадно и искаш да си съпричастен. Никой никого не кара насила, това е само един и обикновен хуманен апел.

Разбира се, че никой никого не може да накара насила, особено когато става въпрос за Дарения. Не казвам, че има нещо нередно, казвам само, че за себе си имам много неотговорени въпроси за ситуацията, и докато не ги изясня аз лично не смея да превеждам пари на никого, и като гледам и чета, има доста други хора които се чудят същите неща като мен. Видях, че и Лео Кадели е организирал кампания за Надя и децата и има голяма подкрепа.

# 11
  • София

Всъщност ако се поразровите да видите цените на Софийските фотографи ще видите, че това изобщо не са високи цени.

# 12
  • Sofia

Всъщност ако се поразровите да видите цените на Софийските фотографи ще видите, че това изобщо не са високи цени.
Абсолютно.
Ние от години ползваме услугите на професионален фотограф и цени от този сорт са стандартни.

# 13

Разбира се, че никой никого не може да накара насила, особено когато става въпрос за Дарения. Не казвам, че има нещо нередно, казвам само, че за себе си имам много неотговорени въпроси за ситуацията, и докато не ги изясня аз лично не смея да превеждам пари на никого, и като гледам и чета, има доста други хора които се чудят същите неща като мен. Видях, че и Лео Кадели е организирал кампания за Надя и децата и има голяма подкрепа.

Всеки сам решава разбира се.
Видях постът на Лео Кадели, но не виждам, че е организирал кампания за Надя и децата, по скоро пита с какво може да бъде полезен ?
Вчера всички видяхме, че тя е с братът на Валди и жена му, както и баща си.
Колкото до причината за смъртта на Валди, в нейното съобщение е написано " внезапомно ". Хипотезите са няколко при внезапоно..Но си мисля, че това не е важно, след като човека вече го няма....

# 14
Имам приятелка от детството, баща ѝ почина когато тя беше на 14, брат ѝ на 8. Беше много тежко и тогава не сме мислили или коментирали как и защо. След години тя ми довери, че баща ѝ предизвикал катастрофа, в която починал той и още един човек. Семейството на другия човек завело дело и баща ѝ бил осъден посмъртно да плати кръвнина на семейството на другия човек. За да се избегне това моята приятелка, брат ѝ и майка им се отказват доброволно от наследство, за да няма какво да изплащат, всякакви сметки всичко прехвърлят на друг роднина, който не е пряк наследник, но е доверен на семейството дотолкова, че да им помага финансово с техните си наследени средства, от които на документи са се отказали… разказвам това, защото съдби има всякакви и нищо не е изключено. Много хора питат какво е станало и никой не получава отговор, търси се адвокат, сметката не е на Надя… не знам какво да си мисля, много съвпадения или много случайности… но хората, които даряват заслужават да знаят.

Общи условия

Активация на акаунт