Пари на заем.

• 2 610
  • 23
  •   1
Отговори
Давате ли? Мен ме надушиха, че съм мека и се възползват. Конкретно приятелка ми беше искала заем Септември м.г, от 2 месеца иска още, не дадох, не ми е върнала и 1ст. Обещава- не връща, от както отказах не си говорим.

# 1
# 2
Давам само суми, които мога да прежаля. По принцип избягвам и да давам, и да взимам. Особено се дразня когато трябва да напомня многократно на някой да ми върне парите и в момента в който ми ги върне ми поиска още по-голяма сума.

# 3
Да, и аз дадох с нагласа да не ги видя. По-скоро се ядосвам от факта, че не само не връща, а има очи да иска още. Да допълня, те са двамата работещи с мъжа и, а аз съм безработна, само мм работи.

# 4
Е тя ще пробва, пък където стане. Нямам нищо против такива приятелки да ми напуснат кръга.

# 5
Честно казано пари на заем до сега не съм давала (никой не ми е искал), но съм изпадала в ситуации с вече бивша приятелка, която ме е молила да я включа в някоя моя онлайн поръчка, уж за да делим доставката, а после по 2 месеца съм чакала "да вземе заплата", за да ми даде парите за нейния артикул. Разбира се, когато съм правила поръчките не ми е казала никога: "Но да знаеш, че няма да мога да ти дам паричките тази седмица", винаги просто съм ѝ давала нейната поръчката, а тя е започвала да протаква и да чака напомняне. Случвало ми се е, пак със същата приятелка, да ѝ дам някой уред на заем, за да го пробва, и после да чакам по половин година да ми го върне. Фотоепилаторът ми така си остана у нея, защото прекратих комуникация...
Иначе нямам против да дам пари или вещ, да помогна с някаква физическа услуга, но вече си имам едно на ум и по-скоро ще помогна на определен кръг от хора, за които през годините съм се убедила, че няма да се възползват, и които също са помагали или ще помогнат на мен.

# 6
И аз гледам хем да не давам, хем да не искам. Изключение прави само майка ми, от нея и искам, ако нещо се налага спешно, и й давам, ако на нея нещо се налага.

# 7
Вече не. Мога да даря , но заеми. - не.
Последният , който дадох , беше описан черно на бяло със срок за връщане.
Еми - човекът , на който го дадох уж беше на зор , а се развинти от ходене тук и там.
И не желая да се чувствам като идиот.

# 8
Не давам. Писала съм и в другата тема.
По принцип си замълчавам, но идва момент, когато избухвам с нетактични, но реалистични коментари кой за какво харчи - на хората не им харесва като им се кажат някои неща директно. Като сравня моята тениска за 3 евро от Уайкики с чантичката Гес, някак не мога да повярвам, че второто е в нужда.

# 9
  • 2860 км северно от Екватора
Давала съм само на брат ми.
Върнал ми ги е.
На чужди хора не съм. Има кредитни карти за тези неща.

# 10
Не давам. Но и никой вече не ми иска. Много рядко на дъщеря ми, ако няма кеш. И тя като мен избягва да тегли. Тогава ѝ давам малко, а тя веднага ми ги превежда по Револют.

# 11
Давала съм и давам, но това винаги са били много близки на мен хора и винаги са ми ги връщали навреме. Имало е хора, които бегло познавам и те са ми искали - на тях не съм давала, защото съм разсъждавала по следният начин - не съм им близка, защо не поискат от близките си? Вероятно защото толкова пъти са искали от тях и са ги прецакали, че вече нямат близък който да им даде.
Веднъж в студентските си години колежка си хареса дреха и като студент с определен седмичен бюджет, не ѝ достигаха пари, за да си я купи, а не се знаеше дали през уикенда някой нямаше да вземе това, което си беше набелязала. Реших да ѝ дам, защото сумата не беше голяма. За моя изненада в понеделник първото нещо, което направи като ме видя беше да ми върне парите. На такъв човек пак бих дала.

# 12
  • София /Абсурдистан
Вече не. Защото не връщат. На когото му трябват, има банки, има кредитни карти и т.н. Размяна на пари само в рамките на семейството. Другите да се оправят.

# 13
  • Между гори и планини
Не!
В днешно време банките отпускат много бързо потребителски кредити, има и места за бърз кредит. Да вземат от тях. Аз не съм нито банка, нито лихвар!
Едно време тези екстри ги нямаше и все се вземаха заеми от приятели и роднини, вече няма нужда.
Преди съм давала - заради една много голяма сума, която в последствие ди потърсих ( и ми се върна), се развали приятелство. Аз не съм искала и стотинка от никого. Два пъти съм била на ръба, но съм успявал да се справя без никой да разбере.

# 14
  • София/Севлиево
Никога не са ми искали...ММ даваше,но последно преди 2 години даде на сестра ми и зет ми и те още не са му ги върнали тези 600 евро.Но и той не си ги търси,обаче каза,че повече на никой няма да даде...

Общи условия

Активация на акаунт