Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 30 836
  • 761
  •   3
Отговори
# 750
Как го изпитваш обаче - думите от български на немски или от немски на български?
Трябва си учене, зазубряне на думите. Няма как .... дали с писане и изговаряне на глас, дали по друг негов си начин...трябва да намери своето си.

# 751
  • here and now
А дали детето бърза? Пише ли четливо?
Предлагам да обърнете внимание на това, ако не сте.

# 752
Думите не се учат изведнъж. Постепенно става, с упражнения и повтаряне. Аз съм имала думи, които уча, после забравям, пак уча, и така, процес е. Не се вторачвайте в оценките този срок, и двойки и тройки да има, няма да изгонят детето от училището. Повече хладнокръвие, ако детето си учи редовно и не изпуска материал, с времето ще станат нещата.

# 753
Аз не се карам и не наказвам за оценки. Особено, ако са положени усилия, а не са просто заради неучене. Виждам че учи, пише домашни, старае се, за мен е достатъчно. Обяснила съм и че не е важно какви оценки имаш, много по-важни са знанията. В случая да овладее добре езика. Това остава за нея като плюс.

# 754
Аз пък съм доволна от обратното. Днес дъщеря ми съвсем спокойно е приела, че има 5,40 на контролно. Няма трагедия, няма драма, че по принцип нищо под 6 не я удовлетворява. А брат ѝ все ѝ напомня, че всичко над три било бонус. Joy
За оценки никога не се карам и не съм се карала, нито пък наказвала. Карам се, ако не се учи. Оценките не са показател за знания.

# 755
  • София
А какво представляват контролните? Диктовки, граматически? Къде прави грешки?
Мамин златен от 2-годишен та до 3-ти клас учи немски, та сега английският му е песен. Но и той не може да изкара повече от 3,5 на диктовка. Първо заради пунктуация, второ заради "краснопис". Пък класната каквато е сладурана, хич не ѝ пука, нечетливата буква не я заглежда много-много, ами направо я брои за сгрешена.Освен това и диктовки последно в 4 клас са правили, та и буферна памет не знае какво е. Не му се сърдя. Ето - уж лесен език, но пак, има си особености и уловки.
Сега се опитват да ги респектират, да ги накарат да учат. В девети ще дойде друг зор - 2 години в една на "разказвателните предмети" и то на чужд език. И там ще е драма.
Не са важни тези оценки до 10 клас, друго е важно сега, да се сближат, да разберат, че нищо даром не се дава...прегърнете ги и ги подкрепете!
А пък с немския... пак да кажа, че 4-5 години изкарах в немскоезична среда, но този език не го научих! Не влиза и не влиза!

# 756
  • софия
Случайно някой да има Работни листове по математика на Клет? Купих го за допълнителна подготовка, но сега установихме, че липсват ключовете за верни отговори точно на раздел вектори?

# 757
Потърсете онлайн Книга за учителя на Клет. Там ще са отговорите.

За ученето на непознат език. Да учи цели изречения и словосъчетания. Препис на урока в тетрадката. Да учи думата с определителния член. Четене на книги дългосрочно, дори и нищо да не разбира отначало.

# 758
  • Куциндрел
Аз си знам стоката и при него е от неучене основно. Нещо съвсем се е разлигавил напоследък. Обаче си повтарям, че живота е на едно щрак разстояние и да не се ядосвам за всичко.

# 759
  • София
Случайно някой да има Работни листове по математика на Клет? Купих го за допълнителна подготовка, но сега установихме, че липсват ключовете за верни отговори точно на раздел вектори?
Мисля, че по това учи синът ми и го имаме.

# 760
Моля, публикувайте нова тема.

# 761
  • София
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт