Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 730
  • 25
  •   5
Отговори
  • София

Полезни връзки:

МОН общо образование

МОН ваканции и неучебни дни - 2025/26 г.

Изпитни материали и решения
Сайтът на Дидева

(благодарности към Дидева Flowers Hibiscus)

За майките: Караоке , Пиано бар

Кой къде ще учи:

a_val - СУХНИ "К.Преславски", Варна - АЕ+БЕЛ+ИЦ.
Alexivi - ТУЕС, Компютърни мрежи
atadar - 105 СУ "Атанас Далчев" - Интериорен дизайн с ИтЕ/АЕ
Cry - 2 АЕГ, София - испански
dil_yana - ПГИИРЕ ,,Михай Еминеску" - Хуманитарни науки с италиански език
GJK - 1) Бургас, НЕГ "Гьоте" - Математически профил, 2) Бургас, ПГРЕ "Г.С.Раковски" - Ис/Ае
iana28 - 7мо СУ, София - английски с испански
Jacobiana - Джон Атанасов, приложно програмиране
karzz - ПГМЕЕ (Механото),  Бургас - Специалност ,,Електрообзавеждане на производството
LaRe - 9 ФЕГ, София  - ФЕ-АЕ
Micheline_961 - 1) Пловдив - ЕГ "Пловдив" - АЕ,  2) МГ "Акад. Кирил Попов" - математика с АЕ
Milena Delcheva 620203 - 105 СУ, София - Интериорен дизайн Ит/АЕ
milka22 - 31 СУЧЕМ, София - профил матем. АЕ + НЕ
mimi_3 - 7мо СУ, София - АЕ/ИЕ
Niffi - 73 СУ, София - НЕ/ФЕ
Pouh - 1 АЕГ, София - АЕ-РЕ
Rayemil - 164 ГПИЕ “Мигел де Сервантес”, София - с втори език португалски
rire - МГ "Акад. Кирил Попов" - математика с НЕ
selleste - АЕГ, Бургас - АЕ+ИсП
UnaDesconocida - 31 СУЧЕМ, София - АЕ/ИЕ
vania_svet - ТУЕС Системно програмиране с АЕ и РУ
Vili Dim. - Ломоносов, София -  програмиране на ИИ
Viola d'Amore - СПГЕ "Джон Атанасов" - програмиране на роботи.
Грета Ей - 9 ФЕГ, София  - ФЕ-АЕ
зелено човече - 144 СОУ, София - специалност  "Рекламна графика с английски език"
Ивалета - НПМГ - биология и химия с немски
Милна - 164 ГПИЕ “Мигел де Сервантес” - профил португалски език
Хера -  ГПЧЕ "Ромен Ролан", Стара Загора - профил АЕ-ФЕ
~Боряна~ Перник, ПМГ- биология и химия с АЕ
marselas - 1-во СУ, София - Обществени науки с Испански и Английски език
Bossa Nova - 134 Димчо Дебелянов, София
barbolinda - 7мо СУ, София- АЕ/ИЕ
silviamoni - 2 АЕГ, София - английски/испански
Shushi2 - 91. НЕГ, София
НикиK - 144 СУ, София - Народни танци
olly -  5 ГПЧЕ "Йоан Екзарх", Варна - АЕ/ФЕ
moonligh 78 - 12 СУ - профил „Предприемачески“ с АЕ/НЕ.
luskata82 - 2 АЕГ- АЕ/ИЕ
HoneyMoon Младеж, 127 СУ Икономическо развитие АЕ + ИЕ

# 1
  • София
Бре, първа съм.

Вбесих се днес на набора - поредно закъснение и с него стават две неизвинени отсъствия. От закъснения. Предупредих го снощи, предупредих го днес, пак закъсня. Ще има последствия.

# 2
  • София
Дзак.
Това ставане е ужас сутрин.

# 3
Рано пиле, рано пее Simple Smile Да се включа първа в темата.

И тъй като идва периода на театрите и зимните забавления, споделете на какво сте ходили скоро с децата и какви са били техните реакции.

п.с. Е много сте бързи, изпуснах пръвенството Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 4
  • София
Запис и от мен.
И аз оглеждам постановките, които са подходящи за девойката. Май засега ще е “ човекът и оръжията”, не сме го гледали миналия сезон.

# 5
  • Бургас
Благодаря за новата тема Simple Smile

Аз ще ги водя на театър- "Време разделно"  и на кино - "Един грам живот". Другите забавления сами си ги организарат, не им трябвам Grinning

Скоро ходих с едната на "Отблизо", но не го разбра много, много! Каза, ако не е комедия да не я каня вече Grinning

# 6
Запис и от мен.
И аз оглеждам постановките, които са подходящи за девойката. Май засега ще е “ човекът и оръжията”, не сме го гледали миналия сезон.

Хубава е постановката, въпреки реакциите и шума около нея. Миналата година я гледахме, харесахме я.

Напоследък съм огромен фен на Пламен Димов - това момче е невероятен актьор, не знам как успява да участва в толкова много постановки в Народния. Препоръчвам Двубой, Разходка с Гогол, Венециансия търговец.

Не сме гледали още Хага и Моби Дик - ще се радвам на отзиви от тийновете, ако имате такива.

# 7
  • София
И тъй като идва периода на театрите и зимните забавления, споделете на какво сте ходили скоро с децата и какви са били техните реакции.

Истината или се осмеляваш в ТБА.
Реакцията на моята беше, че пак иска да гледа. Но пиесата си е хард. Не всеки би бил съгласен да я сподели с детето си. Ние я гледахме заедно с още една театрална приятелка и майка ѝ Wink
"Моби Дик" е страхотен! "Хага" не бихме гледали по принцип, както и Оръжията.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 10:58 от Vache

# 8
,,Тютюн" в Армията - оглеждам се за билети.

Време разделно - бях на постановката без младежа. Преди да се гледа, трябва да им се обяснят някои от основните моменти за " разделното" време.

Ще погледна предложенията, комедия би се харесала;)

Благодаря за темата!

# 9
Ние ще ходим на документалния филм за Лед Цепелин в Люмиер.

# 10
Vache, за Хага и аз силно се колебая, защото не мисля, че младежите могат да се абстрахират и радзелят пропагандната част от останалото. По-скоро ми е много назад в желаните постановки, но ми е интересно да чуя, ако някой е ходил отзиви.

Априлски душ, не намерих дати, а много ще се изкефи тийна, че е фен на групата. Може ли линк, ако имаш?

# 11
  • ПЛОВДИВ
И аз да се включа...
Наборът е в езикова с английски. Лежерно го раздава по езика. Пише домашни, няма проблем. Оценките са от 3 до 6. Една 3-ка имаше в началото, защото се срамувал да каже на господина, че е научил друг текс. После има две изпитвания на текстове - да ги разказва и има 6-ци. Не ги разказва - казва ги наизуст. Аз съм озадачена, защото и двата ти казваше за 4-5 мин. Много дълги текстове.
На думи има 4 и 5 . Пише почти брилянтно, но много грозно и предполагам, че оттам идват незадоволителните оценки.

Има дерт с математиката, тегава му е, но е примирен, че трябва да учи. Учебниците са на Архимед и книгата за ученика се използва.

По философия имат учебна тетрадка. Там се справя отлично. Харесва му.
БЕЛ също върви добре - чудесно есе на тема Герои и Антигерои сътвори.

Харесва си класа, не ходи с ентусизъм, но, когато споделя за гмназията има искра в погледа му и едва доловима усмивка.

Ходи на немски веднъж в седмицата на курс. И там му харесва. Безкрайно съм щастлива, че не писахме първо желание немски. Щяхме да ревем и двамата всяка вечер. Сега се смеем, когато му помагам.

Свободното време е отдаден на китарата - много добре му се получава

Аз бях с първи немски в гимназията. Успокойте себе си и децата. Аз си плачех от време на време до края на декември. Много учих, много се стараех и нищо не ставаше. 2-3-4макс - и то точно на диктовки. И после като разрязано с нож - 5 и 6.
Немският си има нужда от постоянство и натрупване.

Не знам дали ще са им от полза разни клипчета в нета - за определителни членове, рекция на глаголи, съществителни, прилагателни... има много готини. Когато ми попаднат си ги гледам с кеф.

# 12
Vache, за Хага и аз силно се колебая, защото не мисля, че младежите могат да се абстрахират и радзелят пропагандната част от останалото. По-скоро ми е много назад в желаните постановки, но ми е интересно да чуя, ако някой е ходил отзиви.

Априлски душ, не намерих дати, а много ще се изкефи тийна, че е фен на групата. Може ли линк, ако имаш?
В Киномания е
Билетите за Киномания 2025 са вече в продажба https://share.google/ikR7L1QO48riPreOQ

# 13
И аз да се включа...
Наборът е в езикова с английски. Лежерно го раздава по езика. Пише домашни, няма проблем. Оценките са от 3 до 6. Една 3-ка имаше в началото, защото се срамувал да каже на господина, че е научил друг текс. После има две изпитвания на текстове - да ги разказва и има 6-ци. Не ги разказва - казва ги наизуст. Аз съм озадачена, защото и двата ти казваше за 4-5 мин. Много дълги текстове.
На думи има 4 и 5 . Пише почти брилянтно, но много грозно и предполагам, че оттам идват незадоволителните оценки.

Има дерт с математиката, тегава му е, но е примирен, че трябва да учи. Учебниците са на Архимед и книгата за ученика се използва.

По философия имат учебна тетрадка. Там се справя отлично. Харесва му.
БЕЛ също върви добре - чудесно есе на тема Герои и Антигерои сътвори.

Харесва си класа, не ходи с ентусизъм, но, когато споделя за гмназията има искра в погледа му и едва доловима усмивка.

Ходи на немски веднъж в седмицата на курс. И там му харесва. Безкрайно съм щастлива, че не писахме първо желание немски. Щяхме да ревем и двамата всяка вечер. Сега се смеем, когато му помагам.

Свободното време е отдаден на китарата - много добре му се получава

Аз бях с първи немски в гимназията. Успокойте себе си и децата. Аз си плачех от време на време до края на декември. Много учих, много се стараех и нищо не ставаше. 2-3-4макс - и то точно на диктовки. И после като разрязано с нож - 5 и 6.
Немският си има нужда от постоянство и натрупване.

Не знам дали ще са им от полза разни клипчета в нета - за определителни членове, рекция на глаголи, съществителни, прилагателни... има много готини. Когато ми попаднат си ги гледам с кеф.

Ще разгледам за такива клипчета, на мен също ще са ми полезни.
На мен ми се струва, че дъщеря ми напредва, пценките, уви, не го показват. Много се надявам големия шок да премине до нова година.

# 14
  • Куциндрел
Мерси за новата тема.
Наборът и той закъснява, за сега е само с три закъснения, ще видим по-натам. Сутрин еваш, еваш я кара.

Общи условия

Активация на акаунт