Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 39 221
  • 823
  •   1
Отговори
# 45
Моята логика е да пада, най-упоритите играчи са останали, на които на трето не им е стигнало. Но не се знае, знае ли се

# 46
  • Куциндрел
Голям зор този седми клас. Да започва учебната година и дано децата си харесат училищата и предметите, които ще учат.

# 47
  • София
Момичета, слезте от вашата камбанария и се огледайте.
Пишете как се стигат 10 желания и детето е прието на първо. Ей такива постове объркват хората и децата остават без гимназия.
Това може да важи за момиче с 450+, но за по-нисък бал не е ок.
10 желания за София е да да се изредят три училища с по три паралелки, нищо не е.

Помагах на деца с ниски балове за редят и никак не е лесно. От тия 12 000 софиянчета само 2 000 са отличниците и дори те не могат да се наместят където искат. Останалите нямат никаква сигурност и трябва да пишат повече желания.

# 48
Определено трябва да се пишат повечко желания. Не вреди. Въпросът е, че това трябва да става преди първо класиране и да е според желанието на детето да учи или не в дадените паралелки.
Не като една съфорумка, дето обясняваше, че ще реди по бал, сакън да не го загубят. (не знам какво стана там)....или пък друга, дето редили, редили, а след класирането детето ревнало, че това няма да го учи....

# 49
Това че трябва да се пишат повече желания..го повтаряме от преди НВОто.
Недостатъчна информираност на родителите е за мен причината ученик да остане никъде некласиран.

# 50
За мен причините да има неприети на първите две класирания се коренят във все по-лесните задачи и увеличаващи се минимални балове, незаинтересованост или неразбиране на процеса по кандидатстване от страна на част от родителите и последно от нереалната представа за възможностите на детето им и нежелание да пишат училища с нисък бал, защото не са за него.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:43 от Monza

# 51
  • Куциндрел
Също и не достатъчно проучване на училищата. В София са много, всички с гръмки и примамващи профили.
На мен за училището, където е прието детето, ми каза позната, чиито деца учат там.
Бях проучила всички до бал 250. Къде са, какво се учи и т.н. Измислих го така, че на първо да влезе в желаното училище, добре че му стигна бала.

# 52
За мен причините да има неприети на първите две класирания се коренят във все пи-лесните задачи и увеличаващи се минимални балове, незаинтересованост или неразбиране на процеса по кандидатстване от страна на част от родителите и последно от нереалната представа за възможностите на детето им и нежелание да пишат училища с нисък бал, защото не са за него.
+1, особено болднатото

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:16 от Mama Ru

# 53
  • София
Не е въпросът само в бройката желания, а и в разнообразните балове и да има желние с бал, много по-нисък от изкарания. Тази година високите резултати и промяната в балообразуването на някои училища е предпоставка за доста грешки. Ще дам пример със седмо СУ. Миналата година го сложихме като подсигуряващо, гледайки бал от предишната 361 (една конкретна паралелка). Тази година същата паралелка е с мин. бал 410. Т.е. това е повишение с 50 точки и ако не си следял в дълбочина и си пропуснал промяната в балообразуването и всички предвиждания, спокойно може да останеш без училище след второ класиране. Ние бяхме написали 10 желания с разлика от 100 точки и разпределени в различки интервали (дъщеря ми имаше едно единствено желание и всичко друго беше за подсигуряване, но и там имаше немалки претенции).

# 54
Е как го измисляш това с бала. За да влезе на пурво, трябва да е стигнал. И аз проучих всички, написах 5, които предлагат това, което иска да учи и това до нас. За другите не си струва да пътува.
Ако беше дете с по-широки интереси, щях да напиша още 10 училища при неговия бал.
Важно е да има реалистични желания в списъка. На второ да са били с бала на детето през минала година и такива с към 20-30 т  по-малко. Сякаш паралелките с по-висок бал по-лесно се прогнозират. И желанията да са подредени спрямо интересите на детето.
Според мен толкова незаети места за 5-то остават и поради факта, че хората пишат и неприемливи паралелки.
Едит: Да, трябва да се зачетат и различното балообразуване, както и липсата на някои паралелки отт минали години. При нас второто оказа влияние.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:29 от Spensa

# 55
  • Куциндрел
Ами в училището, където искаше детето, имаше паралелки с 3БЕЛ+1МАТ и 2БЕЛ+2МАТ. Прецених, че ще пиша на 2ро място паралелка, към която няма засилен интерес и е 2бел+2мат, защото не се представи добре по БЕЛ. Не успя да влезе по 1во желание, там тази специалност явно става много модерна, но влезе в училището. Да започне учебната година и ще видим как ще е, ако трябва на място ще гледам да го преместя в другата паралелка.
Отделно гледах Ломоносов, макар че детето не иска там, написах желания, за които му стигаше бала.
Но самото ни дете беше - не искам това, онова, трето, пето и то не останаха много неща, които иска да учи.

# 56
Да, разбирам. Добро решение е да сте в училището, имате три години да намерите решение намясто.

# 57
  • София
Някой със здрави нерви, ако може да напише тук като излезе класирането, че при всяко рефрешване ми прилошава в очакване и не искам да влизам често в инфоприем Sweat. Баловете вече са заредени за София.

# 58
На трето колко часа преди класирането заредиха баловете?

# 59
  • Sofia
Пожелавам успех на чакащите. И аз бях сред тях преди 2 години и чакането завърши благополучно.

Общи условия

Активация на акаунт