Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 211
  • 823
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Балът за трето и четвърто класиране е доста случайна величина - понякога върви нагоре, понякога пада с доста надолу.
Преди четири години, когато кандидатства синът ми в желаното от него училище, балът падна с 20,5 точки. Но ние кандидаствахме без риск, той вече имаше място в училище към Министерство на културата.
Сега приятелско дете е без място след третото, защото приятелите ни, не са се справили с функционирането на системата и загубиха мястото си от второ, а на трето детето е некласирано... Дано утре имат късмет.

# 31
Без училище е, защото не е писал достатъчно желания. Все има училища с незаети бройки. Друг въпрос е кои са те, къде са и т.н.
Достатъчно си бяха, но ги наредиха грешно за първо класиране. Можеше да е записан и да е на море.

# 32
Много неприятно при грешна подредба. Че и на второ класиране няма как да се коригира. Дано има късмет детето.

# 33
Без училище е, защото не е писал достатъчно желания. Все има училища с незаети бройки. Друг въпрос е кои са те, къде са и т.н.
Достатъчно си бяха, но ги наредиха грешно за първо класиране. Можеше да е записан и да е на море.

Ако бяха достатъчно, щеше да влезе на по-ниско желание с нисък бал.
Не са писани достатъчно на брой желания, реални...пак казвам.

# 34
За трето класиране не са писани достатъчно желания, но за първо и втори влизаше със същите желания.

# 35
На мен това си ме запечата когато още пролетта ни говореха за кандидатстването - пишете много желания, над десет например...да има.
Еми той е влязъл значи, не се е записал ли..не разбирам точно?
Видях, не се е записал на второ и е играл на трето.Ясно. Ами за трето важат същите правила като при първото - пишат се много желания, защото нищо не се знае.

# 36
Доколкото схванах ситуацията детето е писало първо по-нежелани / компромисни варианти с по-нисък бал. Затова системата го класира там, а в последствие се оказва, че е щяло да се класира и в по-желаните, ако ги беше писал първо тях. Кофти ситуация. Рискувало е детето на трето, не се класира (балът скача) и остава без училище. Сега ще трябва да реди умно всичко наред и все някъде ще се закачи, за съжаление може да се окаже в по-неприемлив вариант от мястото, на което е било прието на първо или второ класиране.

# 37
  • София
Следя 7кл теми от доста време, и аз това бях запомнила, да се пишат достатъчно желания!!!, писахме 32, десетина невъзможни, десетина реалистични и десетина за всеки случай, вкл. в квартала, плюс правилото подрежда се спрямо желанията !!!, дори да са невъзможни според бала

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 14:15 от milka22

# 38
Голяма доза късмет си трябва.

Миналата година имахме точно 5-6 желани места и това беше. Изсмукахме си още няколко от пръстите за всеки случай и ги направихме 10+. Е, мотахме се цяло лято...

С таз годишната девойка точно 8 желания сложихме, като на второ класиране вече беше приета в желаната паралелка и то по 1-во желание (направо не го вярвах).

# 39
Успех на всички решили да рискуват на 4-то класиране! И на нас ни се иска да минем място на горе, но и двете нямаме смелост да рискуваме.

# 40
И аз имам познато дете, което е все още без училище. Неочаквано лоши резултати на НВО (с много под пробните през годината), написали според тях всичко що-годе приемливо, но явно недостатъчно, предвид бала.
И досега не е прието изобщо детето, направо са в шок.
Успех на всички - и решили да рискуват, и на тези без друг избор - и дано след четвърто всичко си дойде на мястото и няма разочаровани деца!

# 41
Децата с объркани желания ще се наместят на четвърто. В крайна сметка то е точно и за това.

# 42
Децата с объркани желания ще се наместят на четвърто. В крайна сметка то е точно и за това.

Ако има места обаче. И, ако не се появи някой с по-висок бал от техния....

# 43
Предполага се че високобаловите вече са се наместили.
Остават да се борят обикновено деца, на които малко не им е стигнало или са си заплюли точно определено училище
 За тях има шанс и на директорските, ако не, където ги отнесе вихъра.
Познавам дете чак април през учебната година отиде в мечтаното училище. Дебнеха си шанса и успяха

# 44
А на 4-то класиране падат ли баловете? Направи ми впечатление, че миналата година на 5-то класиране е имало място за Вазова, а сега се заеха още на 2-ро.

Общи условия

Активация на акаунт