Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 446
  • 745
  •   1
Отговори

Полезни връзки:

Ваканции и неучебни дни за 2025/2026 г.

НВО за VII клас - модел и тестове от сайта на МОН (все още не са актуализирани)

Изпитни материали и решения

Сайтът на Дидева

УТВЪРДЕН ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ В VIII КЛАС ПО ПРОФИЛИ И ПРОФЕСИИ В …  08. 05. 2025 г.)

ПРОБНИ ИЗПИТИ

ВЕКТОР - Център за информация и обучение
Пробни изпити НВО - Варна

Материка
Пробни изпити НВО - Варна
Пробни изпити НВО - София

Междучасие

НИЯ

Образователни технологии
Пробни изпити НВО -Офис София
Офиси в други градове. За проследяване на пробни изпити там

Примерно
Пробни изпити - София, Бургас, Пловдив

Регалия
Пробни изпити - София

СМГ
Тренировъчни тестове - БЕЛ и МАТ

Статистика на успеваемост по области    (благодарности към Дидева Flowers Hibiscus)

Кариерно ориентиране (справочник за кандидатстване): https://most-learning.net/moodle/

Седмокласната поща
Разполагаме с поща, която се предава от предния набор и е попълвана с години от родители на седмокласници с материали за подготовка. Условието за получаване на паролата за нея е да сте редовно пишещи в поне три теми назад (постове като "запис", "включвам се да следя" и подобни не се зачитат).

Всеки, който желае, може и да допълва. Триенето в нея е забранено. Моля за съвестното ползване на богатата сбирка от полезни материали, които биха били в помощ за успеха на децата ни!

За парола може да се обръщате на лични към _Mishlence_ или jsed.

Стари теми:
Седмокласници 2025/2026

# 1
Личи се, че още съм в отпуска. Нова тема и аз веднага съм тук.
Благодаря, Мишленце!
Да си пожелаем една спокойна година и успех на децата! Със седми клас не свършва света!
Надявам се да запазим добрия тон, да споделяме забавни истории и да не се напрягаме много.

# 2
  • Където морето целува небето...
Благодаря за темата!
Здрави нерви и успешен финал!
Нека запазим добрия тон!
След нашите случки това лято, пожелавам на всички набори само да са здрави, защото има моменти, в които точките нямат никакво значение...
Вярвам, че всеки ще влезе там, където най-много желае! Децата ни са чудесни, можещи и отговорни Simple Smile
Ако го оставя да седне сам по Бел да прави преразкази ще си скъсам нервите, затова ще се занимава с учител за преразказа.

# 3
  • Пловдив
Благодаря  за темата!
В момента  наборката  е в училище  да си получат  учебниците.Утре е на входни в школата.Дебна сайта на училището  да публикува  помагалата.А,и минахме  преглед  при ЛЛ.Имам месец време да и пусна  кръв и урина.Ваксини чак на 17 г ще имат.
Рапорт даден!🙂

# 4
Благодаря за темата.
Тази година още през юли взех здравно-профилактичната карта, те пък ги направиха електронни.

# 5
  • Бургас
Нашите учебници ще ги дават на 11.09, когато е и родителската среща. Помагалата все още са неизвестни. Децата вече са при нас, малкото вее байряка по улиците цял ден.Голямата готви Simple Smile От утре започва с урок по математика

# 6
Благодаря за темата!
Пожелавам здраве на всички, успех на децата, спокойствие на родителите.

До миналата учебна година медицинската сестра в училището ходеше при ЛЛ да взема здравните картони. Ние сме малък град, разстоянията са пешеходни и беше голямо улеснение. Сестрата се пенсионира тази година, но дано тази практика да продължи, че голямо стълпотворение става при ЛЛ. Моята последно я мериха и теглиха през май месец, тъй че 5 горе, 5 долу, няма значение.

Започна да преговаря по ЧП, частта с физика.
Много спокойно го раздава, да видим.
И изобщо не е претенциозна. Питах я какво ще облече първия учебен ден, каза дънки (има едни от пролетта , които са ѝ удобни, иначе не обича да носи дънки) и риза, също купувана пролетта , и естествено кецове converse (задели си пари, които бабите ѝ даваха за разни поводи и ѝ купих, голяма радост 😊)

# 7
  • София
Успешна учебна година желая!
Важното е децата да са здрави и спокойни.
Аз съм на родителска среща в четвъртък. Хич не ми се ходи.

# 8
При нас по принцип на РС мъжът ми ходи, обаче сега е зает и се налага да съм аз. Другата седмица е, но от сега ми е гадно.

# 9
Аз пък чакам с нетърпение РС. 😁
Искам да разбера дали ще има допълнителна подготовка за НВО в училище , дали учителите имат някакви модели за новия формат и изобщо какви са настроенията на родителите и учителите.

# 10
Благодаря за новата тема. Чак не ми се вярва, че 15.09 е след една седмица. Днес получих съобщение от класната, че родителската среща ще е следващата седмица.
Интересно ми е каква информация ще представят и въобще учителите с каква нагласа са по повод предстоящите промени.
Пари за помагалата вече дадох, летящ старт със 150 лв. Добре че в класа родителите са разбрани и всяка година правим обща поръчка. Организацията е бърза и добра, та имам един ангажимент по-малко.

# 11
  • Бургас
На първите родителски срещи идват ли и други учители освен класната? Защото при нас досега идваше само те и приказваме общи лафове. Учителите се предтавяха на родителската среща,която правят след входните нива.
Пари ,общи, вече не събираме. Аз се занимавах до 4-ти клас, после им казаха че вече децата , а и родителите са достатъчно големи и да се спасяват. Поръчвам ги на книжарницата до училище, направо подвързани.

# 12
  • Където морето целува небето...
Нашите ще посрещат в понеделник новите петокласници в гимназията. Все едно беше вчера, когато те бяха посрещани от "големите каки и батковци". Не знам как мина толкова бързо това време и 7 клас ще ни връхлети след няколко дни.

# 13
  • София
благодаря за темата, дано годината е успешна за всички ни
На първите родителски срещи идват ли и други учители освен класната?
При нас миналата година дойде и учителката по БЕЛ (тя е класна на съседна паралелка), нашият пък (по математика) отиде при другите два класа. Тази година очаквам същото. Другите учители няма нужда да идват, обикновено се прави списък с помагалата, които са нужни за всички предмети и ни го дават на първата среща.
В последните години и ние правим обща поръчка.

# 14
При нас в началото на 5-ти клас дойдоха учителите да се представят и да кажат с какви помагала ще работят.
Миналата година дойде само учителката по математика (тя идва на всички РС) и по английски, че е нова. Класната ни е по БЕЛ и предлага, ако искаме среща с някой от учителите да го извика или който иска да се срещне лично.

Малко помагала изискват в нашето училище (учебна тетрадка по български, по литература и по английски, атласи по история и география, сборник на Архимед) , купуваме ги общо целия клас.

Общи условия

Активация на акаунт