Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 463
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Благодаря на който сподели, че е изпрал раницата. Фейспалм и веднага скочих към пералнята Joy Поне другия кошмар след профилактичната карта /бели тениски/ също е подсигурен и за двамата. Не знам в кой клас това спират да го искат най-накрая, но спокойно ще мога да кандидатствам за най-дълъг пачуърк, направен от парчета бели тениски през годините..
Мецане, да не манифестираме, ама и аз съм на твоето дередже Simple Smile Току-виж, съученици станали Joy
Тази седмица започва школата по математика и ще е шок и ужас. И във връзка с това, което казва Мецан за кой колко решава- разказвала съм за моето дете. Точно практиката е от значение. При такива посредствено надарени де, или по-скоро надарени с неразбиране Joy

# 46
  • София, Младост
Охооо, имаме си нова тема, а аз се зачудих защо предната е замряла.
Ние още сме на почивка. Ще се приберем в последния момент в София, ама решава някоя задача да не губи тренинг.
Класният ни е изпратил какви помагала ще ползват по математика и математика ИУЧ, така че поне това ще поръчам.
Родителските ни срещи традиционно са около 24-26.09. Тази година не очаквам по-рано да се случат нещата.

# 47
Има деца, на които са им достатъчни 10 задачи да решат, на други може и 50 да са им малко. Някои деца бързо си припомнят наученото, други с повече упражнения. На едни им е по-лесно по математика, на други по БЕЛ, едни запомнят по-бързо наизуст, други по-бавно.
Всеки си познава детето. Моята е бавна, трябва да работим за време. Някои неща си припомня по-бързо, други по-бавно. Малко е разсеяна.
Ох, тоя БУЗЕМ 😂. Видях тази абревиатура в темата на миналогодишните седмокласници, ходих да питам чичко Гугъл какво е това. Ами за всеки влак си има пътници. Да сме здрави, всеки ще си намери точното място (надявам се).

# 48
Абе имат си сайт. Маат с мотиките🤣 на един от клиповете , където директорката говори. Което е полезно, и сред природата. Стават техник-растениеевъд, техник-озеленител, такива неща. Всъщност ако си направиш после собствена ферма, може да е много полезно.

# 49
Фортуна, и аз чак в миналогодишните седмокласници разбрах какво е това Бузема, а съм от София Grinning
Не го бях чувала никога.

# 50
То остави, че е полезно, ама ще излезе и модерно. Нали сега е тренд назад към природата и къща извън системата. Вече имам няколко познати семейства, които се върнаха на село, гледат градини и т.н.

# 51
И ние в наше село си имаме такъв БУЗЕМ.
Пък и никак не е лошо да разбираш от пчелички и тревички. Като гледам колко хора и то млади се връщат на село, трябва да имат поне теоретична подготовка кое как се отглежда. А и на село е много хубаво 😉.

# 52
То е хубаво на село, ама да има пряка връзка с морето🤣

# 53
  • пустинята Гоби
Естествено, че трудът има значение, то аз иначе щях ли да вървя подир моето дете със сборниците, зер си нямам друга работа, но е факт, че някои успяват с по-малко труд, защото много повече им се отдава математиката (малка част от децата), останалите ако решават ще се справят, ако не, здраве да е.

# 54
Обсъждането на екранното време ми напомни да намаля на моята лимитите на Family link, че ѝ бях отпуснала за лятото повечко. Вече минаваме на стандартните ограничения.

За селото - моят мъж от няколко години се опитва да ме накара да се преместим на село, но аз не съм шофьор и чувствам все едно на каторга иска да ме кара.
Но много наши познати се изнесоха последните 5-6 години от Пловдив, тук е вече едно много неприятно място за живеене.

# 55
Знаете ли приложение, подобно на Family link, но да работи от Samsung към iPhone?

# 56
Бузема просто е нарицателно за училището с най-нисък бал в София. ...както като дете знаех, че Петър Берон е такова нарицателно, което беше училище за деца с проблеми в развитието, прости ми Боже, не знам как иначе да го кажа, а всички деца са прекрасни и такива с "проблеми в развитието" могат да станат и стават много по-стойностни хора от доста от завършилите "елитно" образование.
Но в София БУЗЕМА е нарицателно и вероятно абсолютно несправедливо - там се учат полезни и важни професии.
Много скоро един фермер, който разбира от земеделие, може да се окаже много по-богат от айтита с навлизането на ИИ. Те земеделците от Добруджа и сега и отдавна са милионери, ама това е друг разговор.
Както сме я подкарали, баш в БУЗЕМА ще отидем🤣 какво да направя, да се гръмна ли. В края на краищата не аз ще кандидатствам.
Аз щото като завърших МГ със златна значка, че Илон Мъск станах🤣🤣😀 един добър плочкаджия или майстор по ремонти изкарва много повече от мене. Търсените фризьори и фризьорки в София - също. Има места, където подстригване е 50лв, а сложна фризура примерно 300 и хората ги плащат.
Един главен готвач в ресторант в София много отдавна 5000лв заплата не ги харесва и няма сутринта да си върже обувките за толкова.

Изтрито и допълнено - много сериозно обърках градовете, защото гимназия съм учил в друг град и там "Петър Берон" е такова. Във Варна така се казва математическата....цъ, цъ, цъ, явно не в хубаво да остарее човек.
Но другото си е както го писах.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 16:21 от Татко Мецан

# 57
В Бузема има много хубава паралелка с Цветарство. Ще я покажа на девойката като излезе план-приема някъде април. Малко е далече, но тя да си решава Grinning

# 58
Има и помощник -възпитател,🤣 сега с този глад за всякакви кадри в образованието...си е оферта 🤣

# 59
  • Бургас
Сега в Школо писаха утре на родителската да носим копие от Акт за раждане. Също така ще има представяне на новите учители.

Общи условия

Активация на акаунт