Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 475
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
  • пустинята Гоби
Аз се извинявам, ако вече сте го обсъждали, ама нали сега открих темата, вероятно на сайта на министерството на образованието в края на септември ще публикуват модел на НВО-то, по подобие на предишните години - https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … 2023-2024-godina/

Като цяло има материали, само човек (седмокласник) да иска да се подготвя. Моят синковец хем има някаква съвест за учене, хем страшно го мързи. А за пубертета да не отварям дума.

# 31
  • София
Моят син обикновено си носи личната карта в него, но тази година мисля да му я пазя аз.
Преди няколко месеца, след ДЗИтата на големия, по същия начин прибрах няколко черни химикалки и един механичен часовник, че иначе щеше да ги хване липсата в черната дупка, наречена детска стая Laughing

# 32
  • Където морето целува небето...
Снимка направихме за ученическата карта. С нея влизат на всички състезания, както ще влизат и на НВО. Навършилите 14 ще могат и с лична карта.
Дали ще излязат помагала със задачи с новия формат или поне някакви примерни? Родителските срещи поне в нашето училище са супер безсмислени, дано тази година получим някаква полезна информация.
Три помагала за сега са ми попаднали в полезрението, които са уж с практически задачи и предстаени като съвместими с програмата за 2025-2026. Не знам мога ли да сложа линкове или ще се сметне за реклама.
За помагалото на Архимед спомена _Mishlence_. Видях, че има и на Регалия и на Булвест.

# 33
Mamma Suzanna, дай, моля те линк към тези помагала, мисля, че няма да се сметне като реклама. Благодаря! 🌹

# 34
и аз моля за линк

# 35
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата!
Наборът още се мъчи на "До Чикаго и назад", всичко друго е прочел.
В предишната тема се питаше за панталон/долнище за слабо момче. Моят е 51кг, 167см и скоро му взех от New Worker от мъжките спортни долнища размер XS. От детската номерация е на размер 170.

# 36
  • Където морето целува небето...
Скрит текст:
На Регалия и Архимед има възможност да се разгледат и част от страниците в store.bg. Нещо не ми се получиха линковете от там.

Добавям Simple Smile
Ето и част от страниците:
Скрит текст:
Регалия

Архимед

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 14:29 от Mamma Suzanna

# 37
Mamma Suzanna , благодаря. Аз отварям линковете през телефона.
Хубаво, че могат да се разгледат някои страници. След малко ще го направя.
Аз намерих на Коала прес, но за съжаление не могат да се разгледат.
Ето линк (надолу има и за 7клас).
https://www.koalapress.com/book-label/%d0%bd%d0%b2%d0%be

# 38
Бръм,моя е с очила и затова искам и за очен.Не съм го водила от миналата година,а доста прекалява с устройствата.
Ха, доста прекалява! Знаеш ти какво е доста да прекалява... цяла година те чета вече и съм наясно, че имаш много отговорно и добро дете, което освен, че съвестно се готви по всичко, ами е и танцьор на световно ниво, който достойно е представил страната ни в Азия, където едва ли са чували за нея. Сигурно максимум час на ден отделя за устройства и ти казваш, че прекалява. Ела да видиш моя как цяло лято не е спрял да гейми по цял ден. Твоят и задачи е решавал, и тези е писал. Вместо да го наградиш детето с нещо, той заслужава....

# 39
Добре де, нали форматът още не е публикуван. Или аз не съм разбрала нещо? Само дадоха насоки. Даже вторият модул не в ясно дали и под каква форма ще го има.
Как издадоха помагала?

Аз издирвам старите помагала на Веди и Анубис, но засега без успех.

# 40
Ние не сме правили абсолютно нищо от това, което сте описали, нито е прочел нещо от задължителната литература, нито е решил една задача.
Все в БУЗЕМА ще влезе 😀, за другаде - не знам.

# 41
  • пустинята Гоби
Някои деца нямат нужда от решаване на задачи, за да знаят много повече от такова като моето, което решава, ама след 1 седмица забравя кое какво беше. Така, че кой колко решава няма значение.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 15:05 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 42
Днес ме "застреляха" със сума около 120 лв. само за помагала в училище. Да живее безплатното образование в България!
Кръжочните са отделно.

# 43
Някак си не мога да ти съчувствам на фона от таксата от над 15К, която е за ЧУ🤣
Абе има си значение кой колко решава. Ако се целиш във висок резултат.
Въобще трудът има значение, и то голямо.

# 44
  • София
https://dnes.dir.bg/politika/kakvo-e-tok-toplina-saprotivlenie-i … ematika-za-7-klas

" В тези модели, които ще публикуваме до края на седмицата, ще се видят една малка част от такива задачи, няколко такива задачи. До края на месеца ще имаме рубрика, директория, в сайта на МОН, в която ще публикуваме повече такива задачи. "

Общи условия

Активация на акаунт