Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 476
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
При нас обикновено на родителските срещи идват всички учители, но те са винаги след началото на учебната година. Само за 5-ти клас са лятото, а за 8-ми - преди 15-ти.

Дъщерята каза, че днес се записала за школата по математика за подготовка за НВО, която е към училището. Много се надявам да се сформира все пак и такава по БЕЛ, че тя ми е по-важна.

Утре ще им дават учебниците и после ще ги нося на машинно подвързване. Мъжът ми писал на класната да я пита за помагалата. Тя го сийннала и до там Grinning
Вчера пращах дъщерята да се снима за ученическата карта и днес ще попълня и нея да е готова. Тетрадките са купени, раницата е изпрана. От ЛЛ взехме преди седмица необходимите документи, само през лекарска комисия трябва да минем за освобождаването по физическо, но за там имаме час чак за следващата седмица.

За първия учебен ден ще трябва да взема някаква черна пола, че всичко от миналата година ѝ е малко. Надявам се поне униформената риза да ѝ става, че нея я взимахме уж по-голяма с идеята да изкара до 7-ми клас.

# 16
  • Абсурдистан
Записвам се в новата тема в очакване МОН да спрат да ваканцуват и вече да пуснат моделите за НВО по математика. Достатъчно скъсиха времето за подготовка на децата, няма нужда да опъват нервите на всички още.

# 17
Благодаря за новата тема!И аз се чудя кога ще пуснат моделите за НВО,кога ще излязат новите помагала по математика.То време не остана.Надявам се няма да ни кажат да вземаме от старите и после от новите.

# 18
При нас вълнението май е по-голямо, отколкото при децата. Моето въобще не се интересува от изпити и подготовки. Спокоен, играе си там неговите игри и между другото драсва по някой тест, не повече от 10 минути.

# 19
  • shumen
Мишленце,благодаря за новата тема!
Добре,че ми напомни за лекарската комисия,че аз бях забравила,че ще трябва за очен да взема направление на моя от личната,да запиша час и да го заведа и там.
При нас още няма информация за родителска среща,помагала и кога ще дават учебниците.Пак ще е в последния момент всичко ми се струва.
На първата родителска идва само класната,по География им беше,но излезе в майчинство,и от 2 срок на 6 клас им е нова(по Изобразително).
Sunny,аз исках да я взема миналия месец,но педи ми отказа,защото трябвало да е след като навърши годините,а моя е роден на 14.09.
Днес му взех тениска за физическо и ученическа карта и я попълних и снимка има.Раницата я изпрах още в началото на лятото.
За помагала пари събирахме до 5 клас и след това никои не се съгласи и в 6 клас си ги купувахме.При моя също искаха малко помагала миналата година-учебна тетрадка по История и атлас,по Георафия-контурна карта,която почти не използваха и атлас,по Английски и по ЧП учебна тетрадка и по ИУЧ БЕЛ помагало.По Математика не им искаха учебни тетрадки и сборници,защото господина им по МАТ каза,че остават неотваряни.По БЕЛ също не им искаха,но бяха с една госпожа и по БЕЛ и по ИУЧ БЕЛ,а тази година ще са с различни и по двете.По ИУЧ БЕЛ ще им е на едното му приятелче майката и съм сигурна,че ще ги подготви добре,защото е добър педагог.Досега набивах канчето на моя,че го познава и мен също и да не ни излага.Ще видим дано е влезло нещо в главата му от моите думи.
Грейпфрут,аз затова вече не мисля нищо.
Моя тая вечер се прибра с ожулено коляно.Излезе да играят футбол и паднал.Добре,че е само това,че не е нещо по сериозно точно сега преди училище.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 22:24 от danaeka

# 20
Здравейте, някой има ли опит с практикумите на "Регалия"за 7 клас? Заслужава ли си да се закупят?

# 21
Здравейте  здрави нерви, че ми ги късат отдавна.
Чудя се и аз как ще мине тази нова матура, с различни условия. На дъщерята не й пука, ама то и на мен едно време не ми 😁
Надявам се да вляза в "час" поне аз със следене в темата. Иначе започна да се подготвя с майка ми (учителка по математика и физика), обаче българския куца.
Родителска не очаквам, явно и класния й също, каза че в петък ще раздаде учебниците. Очен защо?
Иначе приложение 5/6 или там каквото беше имаме.

# 22
Абе за телефоните не съм съгласен с грейпфрут. То и както си вървиш, може да ти падне тухла на главата, ПУ, ПУ, да пази Господ! Вероятността е точно толкова, колкото и някой да блъсне учителката с кутията телефони и тя да ги изтърве. Месечинка в предната тема мисля, че напълно изчерпа въпроса и аз съм изцяло съгласен с нея.

# 23
  • shumen
Бръм,моя е с очила и затова искам и за очен.Не съм го водила от миналата година,а доста прекалява с устройствата.

# 24
  • София
Здравейте, някой има ли опит с практикумите на "Регалия"за 7 клас? Заслужава ли си да се закупят?
Имам поглед само върху практикума по математика. В този си вид считам , че  не е много релевантен. Времето е 60 минути,    не е добър подбора на задачи и генерира само първи модул.  Не може да се упражнвва родителски контрол  - няма история на влизанията,  успех от отделните сесии и пр.  При наличието на толкова добри сборници по математика не ви съветвам да инвестирате в Практикум по математика.

# 25
Благодаря и аз за новата тема. Няма какво много да се включа. Наборката още е ваканционно настроена, а аз съм позатрупана с работа. Нито при личната сме ходили, нито снимка имаме. Дано да успеем да стигнем до алеята на книгата тази седмица да огледаме помагалата на Просвета. Мина ни родителската среща за курса по математика и ще работят по сборника на Коала Прес и на Веди. Наборката е притеснена, че имало вероятност да се пенсионира класният им. Родителската среща в училище е чак на 24ти.

# 26
Като ви чета се сещам, че личната карта и снимка за нея въобще не са ми в списъка, но явно ще трябват. Една приятелка лятото ми беше споменала, че с ученическата лична карта се влизало на изпита. Та явно ще трябва актуална снимка.

Днес видях в сайта на Просвета, че до 05/10/2025 имат промоция
https://www.e-uchebnik.bg/product/e-prosveta-12-30
По-ниска цена на годишен абонамент + бонус 30 лв при поръчка на помагала.

# 27
  • пустинята Гоби
Дали ще излязат помагала със задачи с новия формат или поне някакви примерни? Родителските срещи поне в нашето училище са супер безсмислени, дано тази година получим някаква полезна информация.

# 28
Цоп и аз тук със седмокласник Hug .

Тежка година ни чака, но каквото такова. Да сме здрави и да си пожелаем късмет.

2-ра седмица ходи на школа детето да припомни 6 клас. Днес ме чака и родителска среща. Надявам се да дадат указания за помагалата, за да ги поръчам в близката книжарница. След 15-ти ще подвързвам учебниците и надписвам тетрадките.
Накупих дрехи, обувки, ... да имаме за началото.
Не ни се учи много, но ... няма начин.
Дали ще излязат помагала със задачи с новия формат или поне някакви примерни? Родителските срещи поне в нашето училище са супер безсмислени, дано тази година получим някаква полезна информация.
Министър каза, че имало материали за новите задачи, но аз не съм ги срещала.

# 29
О, да - личната карта я прибирам, че моята обикновено я губи, а с нея се влиза на НВО, олимпиади и т.н. Въпреки, че сега като се замисля може и да влизат с лична карта или международен паспорт.

Общи условия

Активация на акаунт