Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са специалностите в областта на визуалните изкуства след 7-ми клас в София?
Какви са изискванията за кандидатстване в художествени училища след 7-ми клас?
Какви са изискванията за приемните изпити в Националната художествена гимназия в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са специалностите в областта на визуалните изкуства след 7-ми клас в София?
След 7-ми клас в София се предлагат различни специалности в областта на визуалните изкуства. Те включват компютърни специалности като рекламна графика, компютърна графика, компютърна анимация, графичен дизайн, пространствен дизайн, интериорен дизайн, уеб дизайн , компютърно проектиране на тъкани , приложни изкуства като художествена керамика , дърворезба , художествено металообработване , силикатна форма , художествена тъкан, моден дизайн, конструиране и моделиране на текстил, изящни изкуства като живопис, графичен дизайн, илюстрация на книга и скулптура. Освен това има други специалности като полиграфия, фотография и библиотечно-информационни науки.
-
Какви са изискванията за кандидатстване в художествени училища след 7-ми клас?
За да кандидатствате в художествено училище след 7-ми клас, учениците трябва да се явят на Национално външно оценяване по математика и БЕЛ, както и на проверка на способностите по рисуване. Средните училища с художествен профил приемат съгласно разпоредбите на МОН, като е необходимо кандидатът да се е явил на тези изпити.
-
Какви са изискванията за приемните изпити в Националната художествена гимназия в София?
Приемните изпити в Националната художествена гимназия в София включват изпит по рисуване, където кандидат-студентите трябва да разработят обемни форми с графичен материал по избор върху лист формат 35/50 см. за 6 учебни часа. Кандидатите трябва да се явят пред училището в 7:30 ч. в деня на изпита, като носят лична карта и номера, получен при подаване на документите.
-
Какви са необходимите материали и оборудване за кандидатстване в училища с художествен профил?
-
Какви са изискванията за рисуване на таблет при кандидатстване в художествени училища?