🐑Фермата сезон 6 Тема 11 /15.11-22.11/

• 109 607
  • 3 272
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Да, срамно е, че не знае, но колко от тях и като цяло знаят? Да, срамно е. И въпреки това като не знаеш, по-добре да питаш, а не да продължиш да не знаеш.

# 796
От визитката на Ваня става ясно, че е завършила Екология в Германия. И съм убедена, че има чудесен социален живот и много истински приятелства.
И преди писах - от снимки в инстаграма ѝ личи, че не стои само на яхтата да сменя чаршафи, а си позволява да обикаля и опознава местата които посещава.
Предполагам, ако слезе от яхтите ще си намери работа в сферата на екологията, защо не и в някоя европейска страна, а не тук.

На въпросите по история, ако имаш два верни и 1 на "късмет" този сезон си с имунитет, ако не си улучил...си от масовката на глупците.

# 797
  • Другата България
Разбира се, че никой не е написал, че незнанието на Ваня му е "направило добро впечатление" или пък я е "възхвалявал".
Ама Тиф, нали знаеш, че когато няма щука, и ракът е щука

# 798
  • София
Разбира се, че никой не е написал, че незнанието на Ваня му е "направило добро впечатление" или пък я е "възхвалявал".

Напротив някой писа, че му направило добро впечатление, че Ваня задава въпроси на Митко. На това реагирах.

# 799
Представяте ли си Ванчето да беше спечелила вечеря и да покани Данчо? Какви драми щеше да има от страна на Дая, драги зрители...

# 800
  • SF
Съжалявам, че виждаш нещата по този начин, но аз лично се съмнявам, че ако Петър се овърташе покрай някоя обвързана жена с дълга връзка щеше да е по-малко илу по-меко коментиран.
Вече не сте сериозни с защитите си към въртиопашката! Извинявам се...Принцеса Самонадеяна...ааа...така де Принцеса Даяна Wink

Не им е работа на Петър и на Даяна да пазят семействата на семейните. Да си ги пазят сами.
Ако не е Даяна, ще е Маяна. Мозъкът на Данчо ще е перманентно разбъркан (и е бил преди да срещне Даяна).
Много мъже, виждайки красивия модел в главите си наживо, получават онзи КЛИК и ЩРАК, за който Данчо говори.
И не ги интересува дали е умна, дали може да пее, дали може да прави мекици. Интересува ги да бъдат близо, близо, толкова близо, че чак...

Данчовата годеница също е изневерила във връзката си преди Данчо заради самия Данчо. Той живее с жена, която си гради щастието на гърба на чуждо нещастие. И той е наясно с това. И видимо няма нищо против. Даже му е готино.

# 801
  • при късмета
Ваня може да не блести с ум и професия, както и повечето там, ама и на никой не е навредила. Не прави интриги, малко повече реве и мрънка, но то си е до човек.
Това не е вярно, съответно не е обективно. Ваня беше лично в кухнята на конфликта Мара-Поли и дори не си направи труда да се обърне да види дали някой не е пострадал, а ножа падна на сантиметри от собствения ѝ крак. На всичко отгоре, после каза, че не било така, тя била чула, че не било вярно. Което си беше лъжа и интрига с цел да навреди на Поли.
Когато беше фермер изобщо нямаше лични решения, всички зависеха от Петър, включително дуелиста. Т.е. навреди на този, на когото Петър искаше, само да му угоди.

# 802
  • Тра-ла-ла
Аз пък не разбирам защо само по знанията от история, литература и география се съди дали някой е интелигентен....Ама винаги, във всяко риалити. Сякаш това са топ 3 на най-важните предмети в училище. Голям праз, ако не знаеш някоя столица, поредността на владетелите или стихотворение на Дора Габе. Това са енциклопедични информации. Няма да те направят по-умен или по-интелигентен. Някои хора пък може повече да го влече физиката, химията, рисуването....

Аз лично не съм фен на историята. Не вярвам, че всичко е 1:1. Вижда се и как историята търпи промени, доста нагаждачески даже. То не било робство, то било присъствие. Не било пристъствие, ами асимилиране....След 20г. сигурно 50% от историята няма да има нищо общо с тази, която сме учили. Сигурно няма да е полит коректна Joy Имам познати, които четат много книги с историческа тематика, дори апокрифни. Там пък се пишат доста по-различни неща от официалните.

# 803
  • Другата България

Напротив някой писа, че му направило добро впечатление, че Ваня задава въпроси на Митко. На това реагирах.
Joy
Аха.
И за теб това Х да пита нещо Z с цел да се научи и да знае, и У да го одобри заради това, че иска да се научи, е =
на "възхищение и одобрение на незнанието" на Х ???
Значи У одобрява и се възхищава на незнанието, а не на желанието на Х да се научи?
Ами явно еднакво гледаме/четем, различно виждаме.
Поредно доказателство колко субективно може да е това да четеш текст, когато си пристрастен.

# 804
  • SF

И аз веднага под него написах, че ми е направило лошо впечатление.
Посредствена работа!
Пита, за да дърдори, без да я интересува това, което пита.
Това не може да се нарече разговор за история и събития, нито някаква жажда за знания и попълване на празноти в културата. Това се нарича "дъра-дъра-два чадърааааа."
Днес пита, а утре отново ще се събуди с юху и смееща се на няма нищо.

А някой като Петър, който не я познава, ще си мисли "брей тази ква е позитивна и енергична..." Simple Smile
До три дни! Simple Smile

# 805
  • София
Скрит текст:

Joy
Аха.
И за теб това Х да пита нещо Z с цел да се научи и да знае, и У да го одобри заради това, че иска да се научи, е =
Значи У одобрява и се възхищава на незнанието, а не на желанието на Х да се научи?
Поредно доказателство колко субективно може да е това да четеш текст, когато си пристрастен.

Първо, Ваня питаше, защото предстоеше изпита за имунитет, а не защото много се интересува.
Второ, когато става дума за дати като 3 март 1878, например, не може да ми направи добро впечатление, че някой не ги знае и пита.

Въпрос на житейски приоритети и ценностна система. Иначе, Мари Ан, за да си спокойна, ще ти кажа, че и за мен Ваня е най-малкото зло. Освен Даяна, на която искрено симпатизирам, въпреки, че не винаги одобрявам поведенето й, Ваня е вторият човек, който бих приела за победител без да се ядосвам особено.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 16:50 от Клер

# 806
  • София
Много ми е интересно как някой може да знае Ваня ей така ли е питала или наистина се е засрамила и е искала да знае? Много интересно как много от пишещите са в главата ѝ.

# 807
  • Варна/Амстердам
Клер, да, не прави добро впечатление, затова оправи годината в коментара си Simple Smile)) Знам, че е печатна грешка.

# 808
  • SF
Аз пък не разбирам защо само по знанията от история, литература и география се съди дали някой е интелигентен....Ама винаги, във всяко риалити.

Не, мило, не се съди само по това.
В нито едно риалити.
По това се съди в състезания, в които има само чисти въпроси и отговори. - "Последният печели", "По-бързият печели", "Отговори и спечели"...
Най не ме интересуват познанията на Ванчето по история. Нито на Милена, висшистката, дето уж не чисти палуби и не сменя чаршафи, нито на Калоян, нито на общинския съветник са по-добри и по-похвални.
Цялостното й представяне е леко шантаво. Идеята й, че Петър би могъл да й обърне някакво по-особено внимание. Настроенията спрямо него. Песничките, които я забавляват. Смешките, закачките, разсъдженията, поведението.
Кой я е изтръскал от всички тези проявления и я съди САМО по познанията й?!

Чичо Митко, докато я учеше на история, й каза, че пита по 5 пъти и след 5 минути забравя. Абсолютно не иска да знае.
Тя бърбори с чичо Митко за дати и събития, но единственото събитие, което я интеесува, е да отиде с Петър на латино танци.

# 809
  • Другата България
Скрит текст:

Joy
Аха.

Първо, Ваня питаше, защото предстоеше изпита за имунитет, а не защото много се интересува.
Второ, когато става дума за дати като 3 март 1978, например, не може да ми направи добро впечатление, че някой не ги знае и пита.

Въпрос на житейски приоритети и ценностна система. Иначе, Мари Ан, за да си спокойна, ще ти кажа, че и за мен Ваня е най-малкото зло. Освен Даяна, на която искрено симпатизирам, въпреки, че не винаги одобрявам поведенето й, Ваня е вторият човек, който бих приела за победител без да се ядосвам особено.
Защо реши, че съм неспокойна?
И защо реши, че темата е за душевното състояние на пишещите?
И защо реши, че мен ме интересува ти кого би приела за победител?
Аз си пиша мнението, лично, и не ангажирам никого с него.
Не обсъждам останалите в темата, пиша за участниците.
Не успявам да изчета всичко, а и умишлено пропускам понякога.
Тъй че моля, не се вълнувай за спокойствието ми, то никога не е зависило от това кой какво пише тук и на кого симпатизира.

Общи условия

Активация на акаунт