АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 007
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте от нас с Ники!
Трудно намирам време да пиша, но поне успявам да ви изчета. С татито гледаме да извеждаме малкия навън колкото може повече докато времето все още е хубаво.

Честит празник на всички, които празуват днес!!! Да са ви живи и здрави малките съкровища!

Ники на 13.09 напави 40 дена и бяхме на църква да ни чете попа "Чиста молитва". Ники поплака малко, а като го взе попа веднага млъкна Grinning Мина добре, а сега в неделя ще правим погача. Питката я поръчахме, няма да сме много хора, по-близки ще гледаме да се съберем.
Иначе сме добре, колките все ни мъчат, ама са по-леки вече. Продължаваме да се кърмим, нощем прави пауза от 5-6 часа и почти успявам да се наспя. Само че тази нощ нещо не му се спеше на малкия и от 1 ч, та до към 3.30 се приспивахме и носихме. Дано да няма други такива нощи, че да се наспивам и аз Tired
Ще разказвам утре как е минала погачата. Лек ден на всички и до скоро!

# 61
Здравейте и от мен мамчета!Почти не съм писала тук, но пък ви четях редовно и много неща научих от вас за което ви благодаря! А на Каbiv благодаря че ме върна при вас!
Аз съм майка на прекрасен син който нарекох Явор за да е силен, красив и вечен като самото дърво Praynig Родих го на 21.08 - доста след термина, благодарение на хищните лекари, които ни измъчиха, а после пък се разделих с него за седмица, защотко имах усложнения! Сега обаче всичко е наред и се гледкаме в къщи! Борим коликите с чая на Хип и капки и на този етап нещата протичат доста спокойно!
Желая на всички ви прекрасен ден изпълнен с нови радости от вашите дечица!

# 62
  • у нас
Вижте на каква снимка попаднах,ровейки се в photobucket

Малката душица Sick

# 63
didon4eto здравей на теб и на малкия Явор   bouquet, да ти е жив и здрав, роден е на един и същ ден с моят син Цветан, много се радвам, за което! Grinning
 Надявам се да обменяме опит и да споделяме терзания, които ни спохождат с израстването Hug ЧАО за сега от нас !

# 64
ДОбре дошла на Дидон4ето Hug
Мам4ета,исках да ви питам някоя от вас ходи ли ве4е на ортопед newsm78На прегледа при педито миналата седмица  ме попита кога искам да идем,тъй като ни се полага талъв преглед.МОже сега или на 4-ия месец.Самата тя погледна Дария и каза 4е за нея няма никакви опасемия за луксация или нещо такова.Самата тя препоръ4а 4-и месец.Но- аз избрах този месец  да идем на този преглед,4е все пак сме растели по-буйно CrazyА и да си минем от ред и да не го мисля.Днес се сетих 4е това направление има давност 30 дни и ве4е текат.

# 65
Привет и от нас!  Hug
Благодаря ви много мамчета, за пожеланията!  Heart Eyes
Ето ви една виртуална почерпка и  от нас:   cook  Misc Baby Bottle  Laughing
Другия път ще "сготвя" нещо по вкусно.  Joy
Честито на всички, които празнуват днес и малки и големи и още по-големи!
И ние имаме същоте проблеми като вашите - колики. Хубавото е че поне през ноща сме спокойни и Токи е в страхотно настроение. Вече ни гукна няколко пъти. Първият път ми се напълниха очите от щастие.
Иначе аз го слагам на гърда всеки път когато започне да плаче от глад и започне да си търси манджата. Няма значение колко време е минало. Може и да е грешен подхода ми, но сърце не ми дава да го гледам като плаче. Да, позволявам му и да ме прави на биберон. Мисля че с времето всичко ще се оправи. Като се прибрахме от болницата след като хапнеше в 12 през ноща си спеше спокойно до 6 сутринта, но от няколко вечери се събужда и в 4 и аз му давам да яде. Ние вместо да махнем нощното хранене, май го вкарваме, но иначе не иска да заспи. Утре ще ни бият ваксината.  Sick
Момичета как се справихте с пропускащите памперси?  newsm78 Ние се подмокряме през вечер почти. Аз си мисля че не ги слагам както трябва. Купих си и Хъджис, но те даже ми пропускат по-често.  
velmar при мен положението е почти същото. Аз също ходя отвреме на време на работа. Но като си тръгне мама как ще я карам незнам. Но щом сме си избрали този вариант и бебе и работа - няма място да се оплакваме.  Peace Освен колегите и аз нямам никакви близки тук. Даже когато станем на 40 дни ще водя бебето на гости в офиса, защото там ми е "семейството" пък и нямаме други близки у които да отидем на гости.
Lorexa снимката е много трогателна. Нямам повече думи.
Хайде лека вечер, че май ни почнаха коликите!  #2gunfire
 Heart Eyes

# 66
                                                                    Честито на всички празнуващи!!!
  Лорекса, къде ги намираш тези снимки? Ще пробвам капките за , които пишеш. Ти като имаш такива роднини осведомявай ни по-често за новостите.
  Емелле, аз ползвам канбебе и досега не съм имала проблеми, освен ако не го сменя от вечерта до сутринта. Просто се препълва.
  Кажете с какво мажете пъпките по личицата на малките ревящи щастия, защото много ме притесняват. Доки каза да не мажем, но те си стоят упорито доста време?

# 67
4естит 4 месец на Явор4о newsm51.$естита месе4нка на вси4ки празнува6ти smile3525.Лорекса каква малко бебе Sick,напомня ми като раждах има6е едно моми4е до мен направи спонтанен аборт Cry и яитаха дали иска да го види,а тя бе6е на 20 седмици,и само 4ух като казава,,Колко е малко!,,и така ние бяхме на арзходка мама остана без крака, а тои ми лефтун апрез целия пат за храна smile3514 няма наси6тамне моето 4ове4е незнам накрая и мен 6те изяде.Ина4е одавна ве4е говори на мама и си гука ,и аз понякои пат ме бласкат хормоните и се рзаплаквам като го гледам.Ина4е днес у купих един прах за запека от аптеката казаха 4е е добар 6те видим Crossing Arms.Ина4е акотат ни ве4е са галти4ки,което ме радва много.Това за ортупеда не е ло6о,6те видя какво изследване 6те ни правят то е за цялото тяло,дали вклу4ва костите незнам newsm78.Ами това е мами лека и спооина ве4ер smile3525

# 68
Здравейте момичета,
Ние днес сме малко неспокойни, но сешоара върши много добра работа. Simple Smile

Искам да ви питам има ли някой , който е изцяло на АМ и, ако има, по колко мл. давате. Аз нали се изцеждам и давам по 70мл кърма и още 60мл  АМ. Дари ги изцоква и иска още, което малко ме притеснява, но давам още 30мл. АМ. Храни се на 3.5 - 4 часа и изяжда около 150мл на хранене . Та се чудех не е ли много???

# 69
  • София
Здравейте момичета,
Ние днес сме малко неспокойни, но сешоара върши много добра работа. Simple Smile

Искам да ви питам има ли някой , който е изцяло на АМ и, ако има, по колко мл. давате. Аз нали се изцеждам и давам по 70мл кърма и още 60мл  АМ. Дари ги изцоква и иска още, което малко ме притеснява, но давам още 30мл. АМ. Храни се на 3.5 - 4 часа и изяжда около 150мл на хранене . Та се чудех не е ли много???

Обърквация, моята кърма вече хич я няма и някои хранения са ни изцяло на АМ. Когато не го слагам на гърдата, му правя по 120 мл и по-рядко по 150 мл, въпреки че на кутията пише, че на неговата възраст трябва да яде по 150 мл. Все пак си мисля, че Дари е още мъничка, за да й даваш по толкова. От друга страна тя си е разредила часовете и просто папка по-голямо количество през по-дълъг период от време. Щом не повръща значи всичко е наред. Аз съм на мнение, че майката най-добре усеща детето си. Така че каквото ти е вътрешното усещане, това прави.  bouquet

# 70
Честито на всички празнуващи малки и големи ,да са здрави и много щастливи   bouquet

# 71
здравейте, майета!

Не съм ела и писала от дни, съжалявам за което но Елена от 3 дни е с невероятна хрема, имаше и температура една веер и съм неотлъно до нея. Днес малко и кашля, температурата я преборихме без леккарства и се надявам вече да се оправи напълно, че не издържам да я гледам такава жална!

Искам да ви питам само, е нещо не се ориентирах - Саб-а за колики преди или след хранете по 15 капки го давате?

# 72
Здравейте,
честито на вс. празнуващи  bouquet
Ние днес ставаме на 40 днес и ходихме дядо поп да ни чете молитва, а утре ще правим малко събиране с най-близките хора, не точно пита, но нещо подобно Laughing
Относно забелването на пишлето , нашата док. изрично ми забрани, но аз и без това не смятах да си измъчвам детенцето с това, още повече, че на пролет ще го обрязваме.
Относно захранването, тя е за късното захранване, и като разбра че само се кърмим каза продължавайте така, дори не е настоявала да му давам вода, като й казах, че едвам го карам да изпие по някоя глътка. Казва, че детето само си показва какво иска.
Относно коликите, не сме имали сериозни кризи, като разбрах че почват почнах капки Саб, при нас те не водят до запек, а детето почти вс. памперс се изхожда. Давам ги преди хранене, а отскоро все ги забравям. Иначе си спазвам строга диета и ми се струва че това е от най- голямо знач.
Това е за сега  Mr. Green

# 73
            Здравейте от нас с Ицко!!!
Честито на всички празнуващи днес!!!
Добре дошла на didon4eto!!!
  Вчера бях при педи да питам за гадните пъпки, защото се увеличиха и си помислих, че сме направили слънчева алергия. Оказа се, че не е. Препоръчаха ни да се мажем с преварен зехтин, особено преди всяко излизане. Ако не се оправи положението до 10 дни ни изписаха Клотримазаол. Иначе това е бил бебешки дерматит заради сухата кожа.
  Ние също сме на АМ. Давам му и кърма, но колко имам и колко изпива не се знае. Приготвям дозата според таблицата на кутията, но Христо почти никога не изпива цялото количество. Сега заради трудното акане го разреждам млякото с по-малко мерителни лъжички.
  Мами, вие как приготвяте АМ? В смесъл, че на кутиите пише да се прави с охладена вода, което за мен си е студена. Аз го приготвям АМ-а с вода на стайна температура заради жегите, но вече започнах да го подтоплям на микровълновата.
  Питката е направихме около 20-я ден, защото смисълът и е бебето да бъде показано на най-близките жени преди да започне да бъде извеждано навън. И тъй като започнахме да излизаме по-рано, за това е направихме тогава. Иначе на 40-я ден бяхме на църква. Христо плака много и попа си изкълчи езика от бързане с молитвата. Аз нищо не рзбрах и много се ядосах, защото така се губи смисълът на мероприятието.

Айде стига толкова съм писала. Връщам се към лекциите да прочета нещо за утрешния изпит.
                       Целувки на бебешочетата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

П.с. ето мнения за петната по рождение http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125245.0

# 74
  • София
Здрасти пак от мен!
Лорекса, много мерси за инфото за Колик бейби!   bouquet Аз видях хамака за къпане също, има го в магазина в Люлин, ако някой се интересува, струва 10лв. При вас колко е?
За снимката - да ви кажа, страшна ми се видя! Душичка!
велмар, относно мокренето - при нас се зачервяваха от водата, а и д-ра каза 1 път на три дни да мием главата.  newsm78
Обърквация, на нас ни казаха, че не бива да яде повече от 120 мл, но щом е спокойна бебка, може би всичко е ОК.
Чао от нас, трябва да се прибираме за баня!   bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт