АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 001
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Зравейте и от мен днес!

Тони заспа и се възползвам веднага да седна на компютъра. Вчера почти през целия ден ми беше на гърдите  и не искаше да спи. Как го оставех на леглото и се почваше един рев. Днес реших да дохранвам с АМ на всяко хранене и да видя как ще се чувства. Като го нахраних към 9-9.30 / първо кърма и после АМ/ заспа веднага лслед като го сложих в леглото. Сега нещо почва да мрънка и отивам да му дам чай.

Лек ден на всички! Ще се включа по късно ако ми остане време.

# 106
Е не е истина! Писах 40 мин с 1 пръст защото държа Еличка и натиснах нещо и всичко се  изтри #Cussing out #2gunfire
Здравейте мами!
Ето ни и нас на софийска почва Wink Laughing
Първо благодаря на всички за хубавите думи по повод рождения ми ден и 40тия на Ели!Много сте мили и много ви обичам!  bouquet  bouquet  bouquet

Честито и на всички празнували в мое отсъствие да сте живи и здрави вие и вашите семейства!  bouquet  bouquet  bouquet

Ходенето в Стара Загора мина добре свършихме си работата,направихме си много хубави разходки на Аязмото,там естествено е топличко и няма помен от дъжд.Разбира се за пореден път се убедих колко добре сме направили като живеем отделно в София Wink
За 40тия ден на Ели празник не се получи ,но свършихме най важното прочетоха ни чистата молитва която тя кротичко проспа,защото се падна да е на 15-ти и попа беше отишъл на водосвет в училищата,та се наложи да почакаме около час в двора за църквата,той обаче е много хубав и слънчев и Ели си заспа кротко и спа докато не се прибрахме.Бяхме само аз ,тати и баба Иванка нашата прабаба,дадохме едни сладки за раздаване и това е пита не успях нито да омеся, а да поръчваме нямах време,както и да е свещеника каза че нищо не се носи попринцип.
За гости не ми се мислеше,защото същата седмица за раждения ми ден едва поканих двама души много близки наши приятели,и за жалост Ели рева през цялото време и само хапнахме по парче торта със сокче и това беше!
Но получих много хубави цветя и подаръци!
Свеки този път понеже и напомних се сети че имам рожден ден и купи и тя една торта,да не повярваш.Като цяло друго не можеше да се очаква, така че мина добре,а от баба Иванка си поисках за подарък да и даде на другата вечер изцдено мляко и излязохме с едни приятели в близкото заведение така че го празнувахме истински на другия ден.
Изпитвам облекчение обаче че сме си пак у дома ,липсват ми само разходките на Аязмото,но какво да се прави WinkНяма пълно щастие!
Днес Ели си папка спокойно и спа спокойно,аз така се страхувах да не събудим Никито и да му поречим да се наспи за първия учебен ден,но тя се държа много прилично.След като се кърмихме в 5 ч,аз се изцедих и реших вместо да лягам да им омеся мекички на моите мъже и ги събудих с топло кафе за тати,чайче за Ники и мекички със сладко,много приятно ги изненадах,закуси дето ,ливнах му чаша вода да му върви тази година и го изпратихме на училище юначето!С нова раничка и обувки (вече 36ти номер #Crazy)После с беба се кърмихме в 8 спа до 10:30 и от тогава сме будни не плачка но и не спи,кърмихме се пак от 11 до 12 почти но пак не спи,сега я чух че ака и ще се мием.
Ние тези дни акаме на всяко ядене и да ви се оплача,има ранички в гънките на крачетата,на консултацията казаха че било подсечено но на мне ми прилича на екзема някаква,мазах я с Бочко не помага,сега ръся с Топоцин и май има ефект,но ми е много жал ,сигурно много му щипе на дупенцето,гледам че и гънката на врата е тръгнала да се подсича,някои има ли такива проблеми?Не знам но като я къпя все не мога да я измия като хората там.
А да се похваля наддали сме за първия месец 1200гр и сме порасли с 3 см,докторката каза идеално,този път я и измери глава 39 ,гърди 38см,каза че е много добре и после и би ваксината ,направо ми прилоша като и заби иглата,хем съм гледала с Ники какво ли не и пак !Но то милото изплака само малко и после я гушнах и се успокои,и заспа в колата чак до СТ.
Ами това е засега ще бягам че мрънка нещо!

# 107
  • София
    Честито на всички които празнуват свои или на малките съкровища празници  Grinning Така се надявам да не изпусна никой.
    Ние миналия петък направихме 40 дни, но все още не съм правила погача. Бях настинала и така и не успях да се организирам. Едно въпросче дали трябва да са две погачите или една е достатъчна?
    За акането и на мен едната мадама ми прави проблеми и е правила пауза от 5 дни дори, но не се присвива и не съм предприемала никакви мерки . Това с термометъра мисля да го ползвам в краен случай. Ники няма проблем с нааканите памперси а и двете хапват едно и също нещо тоест кърма. Много странно явно дребосъците са решили да не си приличат в нищо. Simple Smile
    Да се похваля че си уших два слинга, въпреки че ползвам само единия. Едната мадама е доста кротка хапва и заспива, но другата няма заспиване. В слинга седи кротко обаче. Вече си мисля че трябваше да взема единична количка защото я ползвам само за едното бебе а другото е в слинга в мен  Simple Smile Важното е че дребосъците са добре.
    Все още се притеснявам дали им стига яденето и явно няма да спря, но все пак на прегледа на първия си месец се оказа че са качили по 850 грама и пораснали 3 сантиметра така че явно хапват.
    Вие какво решихте за тази ваксина втория месец която е. Някой знае ли колко струва тази Инфанрикс? И три пъти ли трябва реално да се поставя?
    Много поздрави на всички щастливи мами и тяхните бебчета  Hug

# 108
  • у нас
mamajeni ,нямам представа миличка колко е за бебче допустимо да се маже.Но с кортикостероидни препарати се лекуват разните му там екземи и от приятелка,чието детенце често се налагаше да го мажат знам,че след курса на лечение се сриваше имунитета на малката.За това ти казвам,да знаеш.Питаи педито за всеки случай.

# 109
Здравейте и от нас със Стефчо. Не съм писала отдавна, защото Стефан е болен  Sad. Изглежда сме го заразили с грип. Педиатъра ни предписа антибиотик и ни вика през ден на преглед. Вече 5 дена го пием. Много ме е яд, защото е само на месец. Вече нещата се оправят с изключение на неприятната дълбока хрема. Бебо се дави всеки път като се опита да заплаче или да изрази някаква емоция. Цяла нощ хърка нослето. Пръскам с физиологичен разтвор и тегля с помпата, но почти нищо не става. Чудя се колко дни може да продължи хремата и накрая като се сгъсти много какво ще правя?
За пъпчиците по лицето и ние имаме едни червени такива. Педито ме посъветва да огранича млечните продукти. Смята, че е от тях.

Честити месечинки на всички бебета, които съм пропуснала тзи дни! Желая много, много здраве и щастие на тях и техните майки!   bouquet

# 110
Здравейте и от нас! Най-накрая намирам време да седна и да драсна няколко реда.Много неща ни се събраха тези дни.Вчера правихме пога4ата на Дари.Беше много хубаво.Събрахме се  с няколко приятелки и хапнахме слади4ко за м оята сладуранка.Добрите орисници и пожелаха все ху бави неща. PraynigДано поне половината се сбъднат!Малката проспа събитието.ДАже се наложи да я разбудя за раз4упването на пога4ата.Взех я на ръце,а тя най-невъзмутимо продължи да си спинка сладко-сладко.Доста странно поведение за нея Rolling EyesНо- след като си тръгнаха гостите,запо4на едно мрънкане,един рев..... ooooh!Абе- показа си лъвския характер.Ние с таткото трябваше да ужажим и един рожден ден,та се наложи да я оставим в ръцете на баба й CrazyНакърмих я и отидохме на другото празненство.След 2 чса се прибрах да я изкъпя и нахраня отново,и после отидох да си прибера мъжа Joy,4е той се беше по4ерпил за двата повода този ден CrazyТази сутрин рано-рано са станали  свеки и мъжа ми ,и той я е откарал на гарата да си хваща автобуса PartyТа- от днес отново сме сами4ки.Това за мен донякъде е подобре,защото много бях запо4нала да се изнервям ,тъй като не съм в особено разбирателство със свеки. #2gunfireТя дойде да отбие номер с помощта,аз се правех 4е не знам- абе- златна дипломация.В крайна сметка и на 2-т е ни беше ясно що за постановка се разиграва.Сега поне си знам 4е сме си сами4ки и най-важното- ве4е съм по-спокойна,4е по едно време бях станала кълбо от нерви.И с таткото се карахаме... Shocked,а това не ни се е слу4вало никога.
Днес бебата ме остави да поспинкам до към 8,30-9ч.Тя си лежеше при мен на спалнята и си кротуваше .после станахме и ..се запо4на лудото ежедневие CrazyДо обед бяхме на ръце,тя мрънкаше ...абе- кисела4ка си е сутрин Sickне искаше да спи ,и накрая ми писна и след като я нахраних към 13ч,ревяща я изведох навън.Вятър-невятър- това е положението- търсим изход от ситуацията.Дари заспа на втората минута.Ходих да платя някои сметки и после правех кръг4ета из квартала,тъй като и спрямо разходките проявяваме характер и капризи Crazy.Не може коли4ката да не се движи,а ако се движи трябва да е само напред ooooh!,така 4е лашкащи движения напред-назад при нас не минават NaughtyЛеле- тия лъв4ета наистина ще ни 'разкажат играта".Прибрахме се и тя отново папка.сега спинка сладко-сладко,а аз дори успях да свърша малко работа из къщи и сега ще се опитам да наваксам пропуснатото,4е много сте изписали GrinningХайде- спирам до тук,4е се олях Embarassed

# 111
Emelle, относно пелените около 10 дена след изписването сменях нон-стоп напикани дрешки. Татко ни беше купил едни пелени Cam bebe и аз смятах, че не ги слагам правилно, обаче когато купих Pampers проблема се реши. Вчера пак беше напикан и се оказа, че №2 вече му е малък, така че вече сме на №3 все така доволни.

# 112
ЗДРВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА! НЕ ПОМНЯ ОТ КОГА НЕ СЪМ ПИСАЛА, НО НАИСТИНА НЯМАМ ВРЕМЕ.
Каката е първокласничка и ангажиментите са ГОЛЕМИ!

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМЧЕТА! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА И ДА ВИ РАДВАТ МНОГО!

newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525
Ние нямаме още месец, но често излизаме навън. Общо взето малката сладурана е кротичка. Като заспи спи с часове. после се събужда озверяла от глад. Друг път не иска да заспи и минава един час в люшкане.  Колики имаме по малко, най- вече вечер, но като я сложа на цицата  се успокоява и заспива. Надявам се да имам кърма по-дълго време.Притеснявам се обаче, че няма да  и стига, защото  на едно хранене ме изцоква изцяло. И ако се случи да я кърма по-често, трудно ми се събира кърма.
С разходките свикнахме,  в началото не  харесваше друсането по нашите улици. Сега като спрем някъде и започва да мрънка докато не тръгнем- трябва да сме в движение.
Иначе да се похваля - от раждането свалих 8 кг. И сега постепенно свалям без да се ограничавам с храненето. Аз си мислех, че ще стане по-трудно свалянето на килограмите /нали ми беше втора бременност/.

# 113
  • София
Здравейте, момичета!
На мен не ми остава време за писане (направо ви се чудя вие как успявате), но почти всеки ден хвърлям по един поглед. Искам да ви питам някой знае ли нещо за хомеопатичните лекарства против колики. Чух за Хамомила и Колоцинт. Някой ползвал ли е, имаше ли ефект?

# 114
ДИДКА 25, пиша тук, защото кутията ти е пълна и не мога да ти изпратя ЛС.

Няма никакво значение какъв е размерът на бюста. Още повече, че след третия месец лактацията се регулира до степен, че мляко се произвежда докато бебето суче и почти не се трупат запаси. Храниш ли на поискване няма проблем. Относно имането на мляко можеш да прочетеш това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186 , а и всеки път, когато имаш време можеш да влизаш в библиотеката на Кърмаческия форум и да четеш статии. Момичетата са ги структурирали по проблеми и т.н... Разбира се можеш по всяко време и за всичко да питаш и мен, а и който друг ти се стори компетентен (препоръчвам Хедра за по-сложните неща), но дано не се налага Hug
И тъй като вече всички маменца ще го прочетат - момичета, добре сте дошли да питате за всичко, свързано с кърменето Hug Пък аз доколкото съм компетентна ще отговарям Grinning на драго сърце Hug

# 115
Emelle, относно пелените около 10 дена след изписването сменях нон-стоп напикани дрешки. Татко ни беше купил едни пелени Cam bebe и аз смятах, че не ги слагам правилно, обаче когато купих Pampers проблема се реши. Вчера пак беше напикан и се оказа, че №2 вече му е малък, така че вече сме на №3 все така доволни.
Аз не съм доволна от Памперс.Запо4нахме с едини4ката(2-5кг)-там нямах забележки.то и малко време ги ползвах,4е ги израстнахме.Преминах на 2-ката и купих директно най-големия джъмбо пакет.ами - писна ми да будя малката посред нощ и да я преобли4ам #Cussing outто и без друго тази процедура й е най-омразната...Купих Либеро и съм страшно доволна.Досега нямам нито един фал PeaceКОй каквото ще да разправя относно правилното поставяне- може някой пропуск на памперс 2-ката да е било от моя неволна грешка,но защо на Либеро я няма WinkИмат ласти4е на кръста и прилепва много добре.Днес купих за експеримент Памперс 3-ка,но  още не съм ги пробвала.И аз се 4удя дали не сме израстнали  сегашния ни р-р newsm78макар 4е е 3-6 кг,а Дария е 4 и нещо Rolling EyesСледващия р-р на Либеро е от 5-9кг,та не исках направо него да взимам.Ох- след вси4ки тези приказки да си дойда на думата Crazy.Как разбирате 4е сте ве4е за сл;едващия р-р.Може би мамите с опит да кажат ThinkingСпоред мен е нереално да се използват до максимума килограми,които са обозна4ени на пакета.Аз се 4удя дали д а купя още един пакет от сегашния ,но се опасявам 4е ще стане като с прехода от номер 1 към 2.Сега си имам по4ти цял пакет памперси най-малък р-р( ако някой има нужда- да свирка,4е е грехота да ги изхвърлям).Ето - сега и от 2-ката  имам около 40бр ooooh!

# 116
Добро утро на всички наспа ли се и не дотам наспа ли се мамчета и бебечета, бързам да се включа, защото  за момент се унесохме и след малко ще ядем. Нощите ни станаха по спокойни, но се будим за едно хранене, мисля да го оставя сам да се откаже, не ме затруднява буденето, а и той не плаче. Но на зазоряване се започват напъните, пръцкане и плач, а на мен тогава най-много ми се спи, на всичкото и отгоре трябва да будя баткото за училище и да го изпратя, уш е голям, но ......! Пъпчиците по лицето още не ни минават, даже стават на групички има и по ушенцета и зад тях, такова нещо не бях виждала! Shocked Скоро правим месец и се надявам някой проблеми да отшумят. Stop
Assinka много си права за кърмаческия форум, аз имах толкова въпроси и притеснения, но от статиите там ми се изясниха много неща и вече съм спокойна!

# 117
Добро утро и от мен!
Аз съм будна от 5 часа ,защото малкия "звяр" не спря да пъшка 2 часа и в 7 стана ясно защо,така много се изака че имаше чак на гърба!!!Добре че татито не беше излязъл още за работа за да ми помогне да я измием!След около 15 мин носене най сетне заспа душицата!
sirenи аз изпращам батко сутрин на училище и ние уж сме големи ама правим закуска ,целувки преди тръгване...Май ревнува вече!

Velmarаз съвсем скоро смених 2ката Памперс с 3ка,защото преди не изпускаха ,но като видях че вече пропускат и че когато е наядена трудно залепвам лепенките,реших че сме вече за по-големия размер,и наистина сега с 3ката няма проблем.А за килограмите това е за ориентир,моята хубавица сега е към 4600гр може би така че и ние не сме още 5 кг,но аз гледам нея да и е удобно а не килограмите и.Така че отриентирай се по нея Hug
Иначе с разходките сме същите докато количката върви добре,спрем ли -рев!Наистина нашите лъвчета отсега проявяват характер!

Ще гледам сега докато спи и аз да полегна че едва гледам вече!
До писане!

# 118
  • у нас
Добро утро и от нас
ние днес сме на имунизация Полиомиелит и ДТК Sick.Винаги когато ми имунизираха каката изтръпвах и сега пак се започва ooooh!.Аз се спрях на тривалентната ваксина,за да съм малко по-спокойна и за да намалим рисковете от странични ефекти до минимум.Дано Кари леко понесе тези ваксини Praynig.Стискайте ми палци.

# 119
Lorexa дано мине леко ваксинирането, какво ще рече спряла съм се на тривалентната, преди педито ти определяше това и беше еднакво за всички?! Пишете има ли странични ефекти от тези ваксини, като температура, правите ли някакви компресчета на мястото, забравила съм тези неща. Сега се сетих, че баткото беше болен и закъсня с ваксините и му сложиха само ДТ без коклюш, защото не можело по-късно. newsm78 Ние ще ходим в четвъртък, когато навършваме 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт