АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 11 023
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Ralka Balka благодаря за съвета с чая, а и от шипки е приятен за пиене, така че ще опитам. Grinning

# 136
  • София
Здравейте, майчета!  Hug Честито на всички празнуващи месечинки! Да са живи и здрави бебоците!   bouquet
Като чета тези статии за кърменето, излиза едва ли не, че мотивацията е най-важна.  newsm78 А как да се оправя аз, като малкия изобщо не пожела да папка от мен??? Караме я с помпата и то все по-рядко. Иначе пада голяма борба и рев до посиняване.  Cry И понеже е доста лаком, а аз явно не пускам дори и като шише с най-малка дупка, се принуждавам да давам АМ.
Искам да ви питам как се оправяте и с разреждането на нощното ядене - при нас имаше два-три дни ефект даването на водичка като заместител на едното хранене, но снощи не се получи. Голям рев беше като усети вкус не на мляко. И ми е жал да го мъча. Дали трябва да съм по-упорита? Може ли сам да отвикне да се буди нощем? Ако е само за мое улеснение това разреждане на храненията, готова съм да продължа да го храня, но ако е лошо за него да яде през три часа и през нощта, ще го мъча, няма как. Кажете някой знае ли?  Praynig

# 137
4естити месе4инки на вси4ки мамаи newsm38.И на бебоците празнува6ти 40 дена newsm51много да лу6кат и да папкатНие сме добре в4ера спа цял ден днеска ме побарка #Crazy,4ак сега заспа като хората.Ина4е прах4ето за запека подеиства newsm44толкова сам 6таслива,и едни жалти4ки акота както трябва да бадат.Аз ползвам големина на пмперса от 4-10 такмо го опа6ва отвсякаде.Тук има памперстите Хугос но не ми харесват,купувам Додот в Бг маи ги няма newsm78.Даже на6ия тати купил днес цял ка6он от 152 броики и в нас имам о6те сто #Crazy,един такав ка6он струва 25 евронякаде излиза по 34 стотинки броиката.Ами това е утре сме на снимка на грамна4ния сталб,другата седмица имонизации smile3518,като си помисля как 6те реве.целувки на сладките бебоци smile3504

# 138
Здравейте момичета и от нас с Даяна.Все се каня да пиша и все не ми остава време,направо се чудя на най-редовните от Вас ,които смогват да се оправят с всичко и всеки ден да пишат newsm78 /благородно Ви завиждам/ Hug
Сега и аз да се оплача-Даяна яде много лакомо  и почти след всяко хранене се задавя и повръща,немога изобщо да я оставя сама,засинява се и се налага да я щипя за нослето,за да си поеме въздух,при някои от Вас има ли подобен проблем?Обадих се на педито и тя ми изписа хомеопатични лекарства,но засега нямат ефект,ако някои знае някакъв друг начин нека да ми пише.Относно кърмата засега ми стига,за да се наяде бебка и после изцеждам съвсем малко,за килограмите все още съм + 6кг. и няма мърдане,за памперсите ние сме на 2 размер на "Памперс" и засега нямам никакви оплаквания. Joy Joy Joy
Това е засега от нас,дано да имам време да пиша по-често.
Приятна вечер на всички и целувки на малките слънчица  :  love001  love001  :love001

[color=red]ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ МАМИ И ТЕХНИТЕ СЛАДКИ БЕБЧЕТА[/color]

# 139
  • Sofia
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ДНЕС ИМАТ ПРАЗИНК!

Момичета, търся (т.е ще търся, защото още не съм ходила по магазините, не че имам време в изобилие) да купя на Димана сладурска рокличка или сукманче за погачата.  Ако някоя от вас е купувала и знае къде има, нека драсне, че очевидно няма да имам време да обикалям много. Praynig Praynig
Мислих да отида до Премама, но не съм сигурна, че ми се дават много пари за едно обличане newsm78 newsm78

# 140

Искам да ви питам как се оправяте и с разреждането на нощното ядене - при нас имаше два-три дни ефект даването на водичка като заместител на едното хранене, но снощи не се получи. Голям рев беше като усети вкус не на мляко. И ми е жал да го мъча. Дали трябва да съм по-упорита? Може ли сам да отвикне да се буди нощем? Ако е само за мое улеснение това разреждане на храненията, готова съм да продължа да го храня, но ако е лошо за него да яде през три часа и през нощта, ще го мъча, няма как. Кажете някой знае ли?  Praynig

Tedi, аз пуснах тема със същия въпрос и майчета с опит ми казаха, че най добре си е бебето само да се откаже от нощното хранене, ако не го отказва значи има нужда от него и няма смисъл да се мъчите.  Освен това бебоците ни са много малки, за да издържат дълго време без папкане. Аз ползвам трика на didika с късното къпане и действа. Ляга си в 23ч. и се събужда в 3-4 за хапване.

# 141
  • София

Tedi, аз пуснах тема със същия въпрос и майчета с опит ми казаха, че най добре си е бебето само да се откаже от нощното хранене, ако не го отказва значи има нужда от него и няма смисъл да се мъчите.  Освен това бебоците ни са много малки, за да издържат дълго време без папкане. Аз ползвам трика на didika с късното къпане и действа. Ляга си в 23ч. и се събужда в 3-4 за хапване.

Мерси за отговора!   bouquet И аз забелязах, че при късно къпане е по-добре, но понякога се пада да го къпем в 0ч., затова го правим преди папането в 21ч. и тогава се буди по-рано - снощи към 1ч. А ако го изкъпем и нахраним в 22ч - се буди в 2-2.30ч. Общо взето не устисква много без ядене.  Crazy

# 142
Гъбка, аз именно твоето съобщение за Колоцинта видях във форума на Зачатие. Питах за него и за Хамомилата в аптеката и те ми дадоха Хамомила 9. Ама не знаеха как се пие. Освен да питам Вени, нали тя е давала Хамомила. Беше написала 4 пъти, ама колко гранулки и в колко вода Thinking 3 гранулки в колко вода разтваряш?
Аз слагам вода около 2-3 лъжички, колкото да успеят да се разтворят гранулките. Ако имаш. някое малко шишенце е много удобно. Слагаш вътре гранулките и малко водичка и разклащаш. Понеже трудничко се разтварят иначе.
И аз бях питала Вени за Хамомилата ама не разбрах по колко точно гранулки дава. като разбереш кажи да знам, че и аз мисля да пробвам с нея.

# 143
  • у дома
Здравейте  мами  Hug
Днес ни е 40-ия ден, но пропуснахме чистата молитва. Погачата ни беше в неделя – събрахме сме 15-ина жени и деца. Всяка носеше подарък за бебчето и нещо сладко за мен smile3534 Самия обичай го направихме така – две момичета, неомъжени с живи родители разчупиха питката върху кърпа над главите ни, на мен и Ния, като вдигнаха двете парчета нависоко, за да има високи идеали бебето. После една от жените (която обича да си похапва) захрани бебка, като отчупи малко парченце питка, потопи го в меда и намаза усните й. След това всяка от жените наричайки хубави неща на Ния си отчупваше парче питка, потапяше го в меда и поставяше в кърпата монета – за да се откупи съня на бебчето. После завързахме кърпата на възел (ако е стегнат – бебето ще е стиснато, ако е хлабав – с широки пръсти) -поставихме я нависоко място, за да гледа нависоко бебето. После всички похапнахме сладки неща и се повеселихме. Гостите трябва да си тръгнат по светло, майката не бива да ги изпраща и не трябва да изнасят нищо от къщата. В общи линии това беше  smile3521
tedi79, за буденето нощно време мисля, че най-добре да ги оставим самички бебчетата да се откажат. Ния три нощи подред не се буди за нощно хапване  newsm44(пу пу пу) Също така самичка разреди хапванията през деня. При последно хапване 22.30-23.00 – първоначално се будеше към 1.30-2.00 и 6.00, после започна да се буди към 3.30 и 6.30, после към 4.00-4.30 и 7.00. две нощи се буди направо 5.30, а днес дори в 7.00 часа. newsm44
За ДТК ваксините, ние ще се доверим на педиатъра за избора. smile3521 А на ортопед ще ходим в четвъртък.
velmar, за да разбереш дали памперса е малък ориентирай се по картинките му – когато памперса е с точния размер, лепенките са върху картинките, дори се прехлупват. newsm10
Аз също от няколко дни пия лактогонен чай, засега незнам дали има ефект.  newsm12
С хапването нямаме проблем, т.е. Ния с удоволствие смуче цица и после с удоволствие си дояжда АМ от бибата.  smile3521Единствения ни проблем са коликите, имаме кризи само вечер smile3518 бориме ги с Инфакол.

Честито на всички мами и бебчета празнуващи днес  newsm51 бъдете живи и здрави  newsm51

лека вечер и целувки от нас с Ния  love001

# 144
Ето ме пак !
Включвам се за малко за да благодаря най сърдечно на anni78за хубавите линкове!  Hug bouquet  bouquet  bouquet

Velmarаз пия обикновен лактогонен чай,български,не знам има ли ефект за кърмата но за коликите помага,беба е много по спокойна когато го пия!
Ние сме цял ден на гърда! Shocked
Кърмим се когато поиска,а то е през половин един час!
Днес е спала само веднъж за час и половина,иначе дремва и почти веднага се събужда. Имам чувството ,че от това сукане нон-стоп сега имам малко повече кърма ,но въобще не съм се цедила ,защото тя е постоянно на гърдата ми,така че няма как да проверя.
Дано утре сме по добре ,че буквално умирам за сън!
Лека и спокойна нощ на всички! Hug

# 145
  bouquet  bouquetЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА
                  Димитър на мама  Venelina 
                    Йоан на мама mamajeni
               Марая на мама ivkapifka

Lorexa, какво стана миличка как е Кари след ваксината? Дано всичко е наред!  Praynig
Ух ние сме в четвъртък на ваксина и аз от сега съм в шаш  Sick

tedi79, за нощното хранене и аз се мъча да я откажа, но тя миличката си се събужда самичка и си иска папуто  Crazy Тикам и чая, залъгвам я за чаs, мaксимум два. Изобщо не издържа повече, явно и се папка Simple Smile

miss_74, Али по някога ми повръща на фонтани, вдървява се и спира да диша. Направо се изплашвам адски много Confused Хващам я през кръста със стумахчето надолу и я тупам по гърба за да започне да диша.... Питах педито как да действам и тя ми каза, ако я хвана в самото начало когато и се гади да и духвам с/у личицето и по-често им отминавало. Пробвах го два пъти и наистина се получи, но предпочитам да не ми се налага да го правя, че направо много ме е страх  Rolling Eyes

Абе мами това крустички пъпчици ли ще рече? Сорри ама за пръв път го чувам  Embarassed

И да ви се оплача тук в Русе има епидемия - разстройство, повръщане и висока температура. Май има и някакъв грип друг защото свеки е болна в нас - киха и кашля като луда и има хрема (пак лошо). Тая вечер, щях да откача като дойде да се радва на малката и да я целува, изобщо не се съобразява  Twisted Evil Направихме и забележка и тя се разсърди веднага Sad Вика ако аз съм се разболеела не знаела кво сме щели да правим  Confused...Не гледа сега да прави каквото трябва и да пази детенцето, а е тръгнала да мисли аз ако съм се разболеела  Close Направо откачам, как може такова нещо, на всичкото отгоре и се цупи сега. Аман! Cry

Айде стига съм ви отегчавала, отивам да гладя.
Цунки и спокойна нощ  Heart Eyes

# 146
Включвам се малко "на слуки", но се надявам да помогна.
Нощното хранене - ако бебето е на кърма няма нужда, а е и направо мъчение да се спира нощното хранене по желание на майката. Кърмата е с много леки мазнини и много бързо се разгражда от бебешкото стомахче, без изобщо да го натоварва. Затова интервал от 1.5 - 2 часа е нормален за бебе на кърма да иска да папка. Е, ако е повече - добре дошло за мама Grinning
Водата - надявам се този въпрос да не предизвика спорове - не целя това. Искам само да ви информирам. Съществува т.нар. "водна интоксикация" или натравяне с вода. Не е добре да се дава вода на бебе до около 6-тата му седмица. След това може да предлагате, но неподсладена и ако детето отказва да не се тревожите. Гърдите произвеждат напълно достатъчно количество предно мляко, което утолява жаждата, а задното е по-калоричното, което утолява глада. И ако това не ви изглежда нормално или реално - просто се замислете как са давали вода на бебоците тогава, когато е нямало биби... природата се е погрижила организмът на майката да може да посрещне всички нужди на бебето.
Лактационните кризи - или т. нар - бумове в растежа са периоди, когато бебето показва на организма на мама, че има нужда от повече мляко. Това става чрез по-учестено желание да суче - дори през половин час. Ако сте спокойни и знаете, че това ви предстои около 3-тата, 6-тата седмица и 3-тия, 6-тия месец, ще реагирате правилно. Няма да си мислите, че кърмата ви "спира", а ще предлагате максимално често гърда, за да може бебето само да стимулира лактацията. Тези кризи минават за 3 до 7 дни - количеството на кърмата става такова, че бебето да започне пак да прави по-големи паузи.
Гърдите - обикновено към края на първия месец омекват и някои мами мислят, че кърмата намалява. Такъв филм няма Wink Просто тялото свиква да произвежда толкова, колкото бебето има нужда и да не трупа запаси. Към третия месец лактацията се регулира така, че кърма се произвежда докато бебето суче и почти нищо не се "складира" в гърдите.
При кърмене, съобразено с нуждите на бебето (на поискване) гърдите няма да увиснат. Може да има момент, в който може да изглеждат по-"спихнали", но това се оправя с времето - когато лактацията се регулира нормално, а не се спира насилствено мускулите имат време да реагират, другите тъкани също и бюстът възстановява предишната си форма (е, това, което е развалено от самата бременноста е трудно поправимо, но кърменето не влияе зле на бюста)
Фигурата - при нормално хранене, с приемане на повече течности и нормален хормонален баланс, кърмещата жена отслабва по-бързо от некърмещата. НА кърмачка й трябват средно около 600 калории повече дневно (за сравнение на бременната й трябват 300 повече), 400 от които се набавят от запасите, трупани през бременността. Като се вземе предвид, че не храната, а течностите влияят на кърмообразуването, тогава проблемите с фигурата, които бихте имали ще се дължат повече на вашите собствени оправдания, отколокот на кърменето Wink
И след тази ужасно дълга лекция - надявам се поне на някога да съм била полезна Hug Питайте каквото ви притеснява Grinning

# 147
Мамчета влизам отново, за да ви почерпя. Днес имаме двоен празник, на нас май само на двойни и тройни ни върви  Mr. Green
На днешната дата Али става на 2 месеца, а мама и тати правят 1 година семеен живот  Wink

Ами ето какво съм ви спретнала аз  Laughing

И по бутилка мляко за наборчетата от Али  Mr. Green

# 148
  • София
Честити месечинки!
val_stef , честито! Пожелавам ви дълги и щастливи години семеен живот, с много здраве, радости и поне още едно бебче!  bouquet

Assinka , много ти благодаря за лекцията.

Лек ден на всички мами! Hug

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 09:20 от elen@

# 149
val_stef честит двоен празник, пожелавам ви още много години изпълнени с любов и щастие, а на малката Али- щастливо и безгрижно детство!  bouquet
Assinka лекцията е много полезна, аз се притеснявам донякъде от леко увеличения ми апетит, особено към сладки неща, необичайно за мен. През бременността качих към 9 кг., които с раждането според всички са изчезнали, корем нямам, но с този апетит може и да наваксам, ако не го овладея. Stop

Общи условия

Активация на акаунт