Сега, когато казахте че бащата на Бурхан е в затвора си мисля две версии:
- случайна свада със "силните" в килиите.
- отмъщение на Бурхан, ако смята че Мюжгян и Мехди са докарали сина му до убийство и самоубийство.
Нали Бурхан си имаше дясна ръка, който беше свидетел как Мюжгян го отхвърли на няколко пъти. Освен това Бурхан беше пребит от Мехди.
По повод "делегацията" у Зейнеп ще ви споделя следното.
В най-новата ни история телефонните измами са ежедневие. В малко по-стари времена една от основните схеми беше " Сина ви направи катастрофа, уби човек, трябват пари за адвокат да го оттървем от затвора."
Винаги съм си мислила, как пък един не каза на терористите "Ами като е виновен - да си лежи, няма да давам пари да го спасявам."
Ето този начин на мислене е дълбоко вкоренен в съзнанието на балканските народи (кой знае, може и на всички)
Виновен е, ама е добър човек, син/мъж/брат ни е - дайте да го спасяваме. Никой никога не казва "Надроби си попарата, сам си я сърбай". Като не оставяме човек да си понесе отговорността за постъпките, реално не му даваме възможност да порасне, да съзрее. Това важи със страшна сила за отношението на родителите към децата. Винаги съм се чудила не си ли дават сметка хората каква лоша услуга правят на близкия си човек, когото опитват да спасят на всяка цена. Ами когато утре ги няма да го спасяват, какво ще прави той в подобна ситуация. Практически такива родители/близки залагат бомба със закъснител на житейския път на обичаните си хора. Примери от живота покрай нас - колкото щеш.
Да кажем, че Зейнеп си оттегли жалбата, да кажем че Мехди я остави на мира след това. Какво гарантира на Джемиле, че Мехди няма да спретне същия тормоз на Бенал, на самата Джемиле или на някоя друга нещастница в бъдеще когато откажат да му се подчинят.
А Нух е точно този мижитурчест вид, дето цял живот не взема страна. Казва добри думи, мисли правилно - вярно е. Но не му достига смелост да си отстои позицията докрай. Не харесвам такива хора, дори повече от заблуените като Мюжгян или Джемиле. Тея последните две може да не постъпват правилно, но постъпват според убежденията си.
Може и от там да изскочи нещо интересно.

Шега, шега - тя е по-скоро за Саваш.