Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 805
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Не ми се иска да се филмирам чак толкова, че наръгването е заговор на Мехди. Би било твърде откачено. Да, той е обсебен да върне миналото със Зейнеп, но не и чак с такива методи. Опитите му да й прехвърли вината за провала на връзката им произтичат от неразбиране, а не от злонамереност.
Сега, когато казахте че бащата на Бурхан е в затвора си мисля две версии:
- случайна свада със "силните" в килиите.
- отмъщение на Бурхан, ако смята че Мюжгян и Мехди са докарали сина му до убийство и самоубийство.
Нали Бурхан си имаше дясна ръка, който беше свидетел как Мюжгян го отхвърли на няколко пъти. Освен това Бурхан беше пребит от Мехди.
По повод "делегацията" у Зейнеп ще ви споделя следното.
В най-новата ни история телефонните измами са ежедневие. В малко по-стари времена една от основните схеми беше " Сина ви направи катастрофа, уби човек, трябват пари за адвокат да го оттървем от затвора."
Винаги съм си мислила, как пък един не каза на терористите "Ами като е виновен - да си лежи, няма да давам пари да го спасявам."
Ето този начин на мислене е дълбоко вкоренен в съзнанието на балканските народи (кой знае, може и на всички)
Виновен е, ама е добър човек, син/мъж/брат ни е - дайте да го спасяваме. Никой никога не казва "Надроби си попарата, сам си я сърбай". Като не оставяме човек да си понесе отговорността за постъпките, реално не му даваме възможност да порасне, да съзрее. Това важи със страшна сила за отношението на родителите към децата. Винаги съм се чудила не си ли дават сметка хората каква лоша услуга правят на близкия си човек, когото опитват да спасят на всяка цена.  Ами когато утре ги няма да го спасяват, какво ще прави той в подобна ситуация. Практически такива родители/близки залагат бомба със закъснител на житейския път на обичаните си хора. Примери от живота покрай нас - колкото щеш.
Да кажем, че Зейнеп си оттегли жалбата, да кажем че Мехди я остави на мира след това. Какво гарантира на Джемиле, че Мехди няма да спретне същия тормоз на Бенал, на самата Джемиле или на някоя друга нещастница в бъдеще когато откажат да му се подчинят.
А Нух е точно този мижитурчест вид, дето цял живот не взема страна. Казва добри думи, мисли правилно - вярно е. Но не му достига смелост да си отстои позицията докрай. Не харесвам такива хора, дори повече от заблуените като Мюжгян или Джемиле. Тея последните две може да не постъпват правилно, но постъпват според убежденията си.

# 676
Дари, права си напълно да не искаш да допускаш Мехди да уговори собственото си нараняване. Аз също не мисля, че го е направил изрично, по-скоро считам за възможно да започне да се държи самоунищожително, което означава да влезе в пререкания, без да мисли за последствията, или да предизвика някого, за да получи ефекта на изгарянето с ютията в детството. По този начин се впуска в една игра със смъртта, вид руска рулетка. Ако руската рулетка съществува, значи съществуват и хора, готови да я прилагат. Та нещо такова си мисля за Мехди. Предпочитам да бъде това, защото ако е невинен и го наранят в затвора, ще ми дойде в повече мелодрамата. И Мехди може и да получи ореол от околните си, които така или иначе го обожествяват. Ще видим в сряда. Но каквото и да е, ще окаже огромен ефект върху всички и ще завихри още повече и така завихрените им чувства - у кого вина, у кого жертвоготовност в името на Мехди. Честно казано, на човек започва да му писва от Мехди в един момент - целият живот на толкова народ се върти около един човек. И всички имат вина за това.

# 677
Можеби ще избелят образа на Мехди заради острите реакции на някои фенове срещу промените, които настъпиха у него в последните няколко епизода. Какво по-избелващо от това да го представят като жертва, защото примерно е искал да защити някой съкилийник или е възроптал срещу някаква друга несправедливост в затвора. Закрилничеството е второто му аз още от началото на сериала. Ако си спомняте още в най-първите епизоди, когато Зейнеп му отказа да се омъжи за него, той се усмихна и ѝ каза, че въпреки това, ако има нужда от нещо - насреща е...

Сега се замислих, че не знаем нищо за бащата на Баръш и Саваш. Майката я споменаваха, но таткото изобщо Rolling Eyes Може и от там да изскочи нещо интересно.

---------------------------

Снимки от 27 еп.

И озета на турски
Скрит текст:
27. Bölüm: Cezaevindeki Mehdi bebeğini daha rahat görebilmek için Benal’le evlenir. Zeynep ve Barış ise adını koymaya cesaret edemedikleri inişli çıkışlı bir yakınlaşma içindedir. Mehdi’nin aklının hala Zeynep’te olması Mehdi’nin içinde bulunduğu çemberi daha da daraltırken Zeynep artık ufka bakmak istemektedir. Ancak geçmişinden gelen yükler Zeynep’in peşini bırakmayacaktır. Mehdi’nin ailesi Mehdi’nin hapisten çıkması için şikayetini geri çekmesi konusunda Zeynep’e ısrar etmektedir. Bu baskılar altındaki Zeynep bir avukat olarak ceza kavramını, bir kadın olarak özgürlük kavramını sorgularken, Mehdi’nin ailesi kendisine bambaşka bir duyguyla baş başa bırakır: vebal…

Barışların ise evlerine yeni bir soluk getiren beklenmedik bir misafiri vardır: Rize’den gelen dayıları Ali Rıza. Ali Rıza’nın İstanbul’a gelişindeki gizli planı Barış’a bir yuva kurmaktır: Sultan’ın çöp çatan konusundaki maharetini hemen fark eder ve yeni bir ittifak doğar.

Hapiste Mehdi’yi kötü bir sürpriz beklemektedir: Mehdi’nin babasını öldüren Veysi’nin adamları onu hapiste tuzağa düşürerek ölüm kalım mücadelesiyle baş başa bırakır… Her ne kadar boşanmış olsalar da Zeynep’in daha düğün günlerinden başlayan, Mehdi’nin başı belaya girecek mi, hayatıyla sınanacak mı endişeleri tekrar su yüzüne çıkar. Zeynep Mehdi’ye öfkesine rağmen onun yanında olup olmamak konusunda karar vermek zorunda kalacaktır.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 13:17 от super_katia

# 678
Привет и хубава седмица!!! Hug
Благодаря за новите снимки!! Flowers Hibiscus

Минах с Гугъл озета от руски, не е перфектен превода....Pensive

В затвора Мехди се жени за Бенал, за да вижда детето си по-често. Зейнеп и Баръш са в неравна фаза на сближаване, която не смеят да назоват.

Докато фактът, че умът на Махди все още е с мисли за Зейнеп, това допълнително стеснява кръга, в който е Мехди.

Сега Зейнеп иска да гледа напред към хоризонта. Тежестта от миналото обаче няма да остави Зейнеп сама в това нейно желание. Семейството на Мехди настоява Зейнеп да помогне на Мехди да излезе от затвора.

Докато върху нея се упражнява този натиск, Зейнеп поставя под съмнение концепцията за наказанието като адвокат и концепцията за свобода като жена, оставайки сама с тези мисли като чума.

Баръш има неочакван гост: Али Ръза, чичо им от Ризе. Тайният план на Али Ръза при пристигането си в Истанбул е да създаде нов дом за Баръш: той веднага забелязва таланта на Султан и се ражда нов съюз.

Неприятна изненада очаква Мехди в затвора: той е сам в борба на живот и смърт, в капан от хора, които са убили бащата на Мехди в затвора ...

Въпреки факта, че са разведени, Зейнеп, започвайки от сватбения си ден се притеснява дали Мехди ще има проблеми, дали ще бъде изпитан отново в живота си и нейните притеснения отново излизат на преден план. Въпреки гнева си към него, Зейнеп ще трябва да реши дали да бъде с него или не.

........................
И още една новина, която не ми хареса.......
Ейлем Джанполат напуска сериала. /имах надежда, че ще работи по двата сериала/
Предала е работата на своите съотборници.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 14:42 от Airra

# 679
Благодаря ти, Айра Gift Heart

Всъщност май хората на Вейси - бащата на Бурхан ще организират намушкването на Мехди. Така вече има някакъв смисъл. От каквото бягаш, винаги те стига... Зелиха искаше да ожени Мехди, за да не влезе в затвора като баща си, а накрая точно заради този брак е зад решетките Rolling Eyes

Новият актьор - Хакан Салинмиш явно ще е чичото от Ризе. Със Султан ще се съюзят по въпроса със сватосването. Дали Зейнеп ще е "жертвата"? То като гледам на нея какви облаци отново ѝ се струпват над главата, само до сватосване ще ѝ бъде. Накрая да не се уреди пак Емине Stuck Out Tongue Winking Eye Шега, шега - тя е по-скоро за Саваш.

За Ейлем - жалко. Аз съм доволна от работата ѝ, но явно нещо е станало, за да направи такъв трансфер. Можеби почивката миналата седмица беше, за да ѝ намерят заместници, а не толкова заради празниците. Нали и Демет беше казала преди Нова година, че няма да почиват... Освен да си пожелаем плавен преход и интересни епизоди, нищо друго не можем да направим Wink

# 680
Благодаря за снимките и озета Flowers Tulip

Има логика за причината на нараняването. И наистина, ако не излезе от затвора, ще го убият Мехди.

Цитат
Зейнеп поставя под съмнение концепцията за наказанието като адвокат и концепцията за свобода като жена, оставайки сама с тези мисли като чума.

Зейнеп не е само жертва на насилие, тя е и адвокат.
Сложна дилема и вътрешна борба със съвестта и милосърдието...
Не е лесно.

Дано не се отрази драстично отсъствието на Ейлем.
Много хубави и стойностни диалози имаше, а в първи сезон и откъсите при психотерапевта.
Дано традицията на смислени диалози продължи в сериала и след Ейлем...

Скрит текст:
Самые популярные сериалы в 2020 году по версии Marketing Türkiye:

1. Квартира невинных
2. Неверный
3. Красная комната.
4. Чудо-доктор
5. Дочь посла
6. Однажды в Чукурова
7. Гора сердца
8. Позвоните моему агенту
9. Яма.
10. Дом, в котором ты родился - твоя судьба🖤

"Домът..." в топ 10 за 2020 година Simple Smile

# 681
Ееее, оказа се, че познах за намушкването - бандитите от затвора, дружки на бащата на Бурхан. Явно бащата на Мехди е бил същия красавец като сина си. Ето ви отново въпроса - защо не можем реално да преценим постъпките на близките си. Мехди опропасти сума ти животи /на Мюжгян и Бурхан/съвсем пряко защото тръгна да отмъщава за баща си, който ама хич не е бил невинна жертва. Защо липсва чувство за абсолютна справедливост и поемане на отговорност?
Не ми хареса и последното изречение от озета. Как изобщо може да стои все още въпроса Зейнеп да бъде с Мехди. Какво ще прави с него още повече, че формално той е женен.
Най-правилният ход за двама им е Зейнеп да замине за чужбина. Така ще даде възможност на Мехди да си подреди някак живота без нея. Би имало шанс Мехди дори и Бенал да приеме като съпруга. Но върти ли се Зейнеп като ветропоказател няма да има мир и добър изход и за двама им. В този смисъл отговорността за прекъсване на подобни отровни отношения е на по-силния характер и това е Зейнеп.

# 682
  • Плевен / София
Ееее, оказа се, че познах за намушкването - бандитите от затвора, дружки на бащата на Бурхан. Явно бащата на Мехди е бил същия красавец като сина си. Ето ви отново въпроса - защо не можем реално да преценим постъпките на близките си. Мехди опропасти сума ти животи /на Мюжгян и Бурхан/съвсем пряко защото тръгна да отмъщава за баща си, който ама хич не е бил невинна жертва. Защо липсва чувство за абсолютна справедливост и поемане на отговорност?
Не ми хареса и последното изречение от озета. Как изобщо може да стои все още въпроса Зейнеп да бъде с Мехди. Какво ще прави с него още повече, че формално той е женен.
Най-правилният ход за двама им е Зейнеп да замине за чужбина. Така ще даде възможност на Мехди да си подреди някак живота без нея. Би имало шанс Мехди дори и Бенал да приеме като съпруга. Но върти ли се Зейнеп като ветропоказател няма да има мир и добър изход и за двама им. В този смисъл отговорността за прекъсване на подобни отровни отношения е на по-силния характер и това е Зейнеп.
Тогава няма да има какво да се гледа...При тази пандемия снимки в чужбина олмаз

# 683
Скрит текст:
Тогава няма да има какво да се гледа...При тази пандемия снимки в чужбина олмаз
Моето разсъждение е пренесено към живота. Какво би било правилно. Ясно е, че в сериала няма как да стане. Ще продължават да се събират и разделят. Обратното би означавало или да направят финал, или да вървят две паралелни сюжетни линии, или да продължат да разказват историята само на единия от двамата. Понеже и трите варианта са малко вероятни ще продължим да гледаме колебаеща се Зейнеп и обсебен Мехди. Даже може и да направят втори опит за съвместен живот.

# 684
Цитат
Даже може и да направят втори опит за съвместен живот.

Не думай!!! Това ще е пълен провал за Зейнеб, ако не и физическия й край.

Цитат
Въпреки гнева си към него, Зейнеп ще трябва да реши дали да бъде с него или не.

Аз го разбирам като  - Зейнеб ще подкрепи ли Мехди като си оттегли заявлението. Не дай си боже наистина да спи до болничното му легло!

# 685
Още една нова снимка

В последното изречение от озета се казва, че Зейнеп трябва да реши дали да бъде до Мехди, а не с него. Т.е аз го разбирам дали да го подкрепи, а не, че ще се събират отново. Сега, когато е женен, макар и формално за Бенал и детето се е родило, не ми се и мисли, че Зейнеп ще реши да му дава втори шанс за връзка Rolling Eyes

# 686
  • Плевен / София
Не знам какво ще реши Зейнеп, но в живота има решения, които се вземат трудно въпреки, че на пръв поглед решението е лесно и ясно за гледащите отстрани...Винаги се появяват съмнения и въпроси, които да наклонят везните....

# 687
Sparkling Heart

Първата част Heartbeat
Втората Weary Weary

Чичото на Баръш: Може би не съм му чичо, а плашило. Ти врана ли си, която ме настъпва?
Емине: Трябва да дойдеш, спешно е, г-н Баръш е болен.
Нермин: Скъпа, ако ти харесва кажи "Баръш".
Джемиле: Зейнеп!
Зейнеп: Нахлуваш в дома ми ли?
Джемиле: Какво нахлуване, ще го срутя. Брат ми е наръган.
Кибрит: Зейнеп! Хайде!! Гордей се. Твоята гордост е по- важна от човечността ти.

(Превод от англ. може да не е съвсем точен)

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 22:59 от hriska05

# 688
  • Плевен / София
Sparkling Heart

Първата част Heartbeat
Втората Weary Weary
Как им се обърна езика на Джемиле и Кибрит да упрекват Зейнеп....На чужд гръб и сто тояги са малко....Тя ли вкара Мехди в затвора или той с това, което направи сам....

# 689
Ама и Кибрит ли обвинява Зейнеп.. до къде стигнахме само..
Хайде, Джемилето ми е ясна, ама Кибрит..  та и "Зейнеп" я нарича.
Ама за Баръш и Зейнеп се радвам, целувка видях ❤

Общи условия

Активация на акаунт