Тъмните му материи (His Dark Materials)

• 8 182
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
В този смисъл се сещам, че никъде не обясниха символиката на видовете деймъни, а на няколко пъти имаше коментари точно за вида. Включително и за златната маймуна на Мариса.

# 76
Да, също защо някои деймъни говорят, а други - не.

# 77
  • София
Е, деймъните са душите, същината на хората...
Т.е. би трябвало да имат някакъв такъв вид. Например много от отрицателните персонажи бяха със змии деймъни или разни гадинки.
Мариса с тази маймунка е 50 на 50, ама то и образа и претърпя трансформация. Би и подхождал много деймън, лисица. Не знам как не са се сетили. Една такава златисто-оранжева лисичка. Simple Smile

# 78
Маймунката на Мариса беше топ за персонажа ù. Това с влечугите и паяците беше очевидно, коментирахме си го с мъжа ми. Според мен трябваше да има и плъхове доста, и без това често наричат така духовниците.

# 79
  • Някъде в Матрицата
На мен много ми се искаше, малко преди края си, маймунката да каже нещо на Лайра. През цялото време си мислех, че маймунката не е много ОК с публичния образ на Мариса. Имаше нещо много тъжно в него. И беше мило, когато се "гушнаха" с деймона на Азраел, която от своя страна беше великолепна. Много я харесах.
Не съм стигнала до края на книгите, започнах да ги чета, след като попаднах на сериала. В момента съм на втората.

# 80
# 81
  • София
Grinning

И моят е славей

Скрит текст:
You blend creativity, learning, and purpose--whether your mission is to create beauty or search for answers. In fact, you refuse to separate the two: beauty is a kind of answer and answers are beautiful. You're affectionate but not particularly steadfast. You need to be free to fly through the air like the witches.

# 82
Моят е вълк.
Скрит текст:
Remind us never to get on your bad side! You're bold, fierce, and decisive. You may have a pack, or you could be a loner. Either way, you really aren't that fond of adult humans--at least not as a species. Still, you're the first one to throw yourself in harm's way for the sake of children

# 83
  • Някъде в Матрицата
Още един славей Simple Smile

# 84
Моят е таралеж Simple Smile

# 85
  • Somewhere far away
Моят е паяк. Ужас Grinning

# 86
  • Sofia
Най-накрая успях да изгледам последните серии. Малко отлагах, защото не исках да свършва и сега май пак ще си прочета книгите.
Много обичам екранизации на книги, а в случая сериалът даже май ми харесва повече. Книжната Лайра не ми беше много симпатична за разлика от екранната 😁.
Много любим момент от книгата е светът, в който попада доктор Малоун и слоноподобните животни, които се предвижват с колела. Опасявах се, че ще ги пропуснат при екранизацията (както се случи с любимия ми Том Бомбадил).
Въобще.. Знам, че замисълът на историята е много дълбок, но аз бях завладяна от емоционалната част.
Признавам си, че моментът, когато Мариса и Азриел литнаха към бездната ме разплака. Повече от невъзможната любов на Лайра и Уил.
Малко са филмите/сериалите, които бих изгледала повторно (колкото и да са ми любими, но животът е твърде кратък 😁), но този бих гледала пак!

# 87
  • Вестерос
Най-сетне успях да го изгледам. Определено ще го гледам наново целият. Вълшебен е! Обожавам го 😍😍😍 малко са вече сериалите, които така са ме докоснали. Последно беше Магьосниците. Краят беше доста тъжен, но очаквам. А историята в трети сезон залитна към нещо, което признавам си не очаквах. И аз чаках маймуната да проговори и щеше да е готино да каже нещо на Лайра. Невъзможната им любов ме разплака. Очаквах накрая да дадат как се срещат душите им.

И аз съм славей.

# 88
  • София

Предвид никът ти, не се учудвам... 😀😋

# 89
  • Вестерос
Бард преиздават книгата, цялата история, в момента е с безплатна доставка и 15% намаление.

Общи условия

Активация на акаунт