Тъмните му материи (His Dark Materials)

• 8 198
  • 93
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Здравейте! Прекрасен сериал наистина, радвам се че открих тема за него. Следя още от първи сезон и ми харесва както добрият избор на актьори, така и увлекателната история. Финалът е невероятен и наистина ще се хареса на всеки. Рут Уилсън е прекрасна в тази роля, искрено се възхищавам на нейната игра още от "Джейн Еър" на BBC. За разлика от голяма част от екранизациите, тук HBO са се справили. За сега те водят в личната ми класация, защото и "Аз, вещицата" ми е любим сериал.

# 61
  • Благоевград
И аз изгледах последните два епизода. Поплаках си! Прекрасна игра, прекрасна история! Знаех си, че много леко ще загатнат за любовта между Лайра и Уил. Представиха я хем по детски чиста, хем вече осъзната любов. Много ми хареса! Нямаше пошли сцени, нямаше вулгарност. Очарована съм! Точно това исках да видя. А раздялата им, ах, каква раздяла. С глас ревях на тези сцени. Прекрасна игра на актьорите.
Сцената с пейката беше много трогателна и всъщност носи много смисъл. Много ме докосна.
Знаех си, че накрая Мариса ще стане човек. Азриел ме изненада също много приятно, според мен много не осъзнаваше силата на това, което направи, а Лайра никога няма да разбере и всъщност да му даде прошката си.
Хареса ми, че написаха как се развива животът им след това. Добър край. Интересно ми е дали е сценарна хрумка или го има в книгата какво става в живота им напред.
От всичко написано, ако още не сте разбрали, много ми хареса! 😀
Ще ми липсва страшно много този сериал. Беше красиво направен, с хубави диалози, отлични герои, нямаше герой, на който да не симпатизираш от добрите.
Яд ме е само, че не успяха да заживеят заедно Лайра и Уил. Според мен можеше да оставят този прозорец и всеки от тях от време на време да посещава другия. Те прекараха години извън собствените им светове и никъде не се спомена, че деймоните страдат, когато не са в собствения си свят, или аз те помня.
Ще ми липсват!

# 62
  • Пловдив
И на мен ще липсват, сега искам да прочета книгата, сериалът провокира интереса ми, имам я на хартия, но с малкото (на 7 ++ месеца и будене вечер) не знам дали ще успея. И колко красива и невинна наистина е любовта на Уил и Лайла, браво на HBO, че не впуснаха в друг вид интерпретации. Много силен момент беше между Мариса и нейният деймон, толкова искрен.

# 63
Аз пък не искам да гледам последните два епизода,защото са край.Не искам да свършва и да знам,че няма повече.

Цитат
Интересно ми е дали е сценарна хрумка или го има в книгата какво става в живота им напред.
Като цяло в сериала има спестено от книгата,но няма свободни съчинения от сценаристите.Мисля,че и за края няма да си го позволят.

Скрит текст:
Уил ще е лекар,а Лира ще студент в колеж.

# 64
Здравейте, сериялът много ми допадна и на мен. Хич не е със съвремения начин на   адаптация на книга - няма препратки към съвременни модни течения, хубава история с малко тъга за ръздяла с нас. Но много помнещ се филм. Със сигурност пак ще си го гледам.
Аз не си спомням защо майката на Лайра я изоставя.
През цялото време имах чуството, че Мориса някъде дълбоко скрито обича детето си. Нищо, че е толкова пресметлива, студена и егоцентрична. Но как игра актрисата- много антипатична ми беше в първи сезон до пълно съчуствие към нея като майка в края на серияла. Но този момент с изоставянето на дъщеря й просто ми се губи.
Та моля за разяснение😊🤔
И весела Нова година с някой друг сериал, в който пак да се увлечем!

# 65
Цоп и аз тук, с огромно закъснение (и огромна благодарност към Diavolo, ако не бъркам, че спомена за този серал в друга тема). Гледаме сега с мъжа ми, стигнахме до с.2, еп.4, затова умишлено спрях да чета темата след първата страница, за да не си развалям удоволствието. Благодаря и за препратката към The Golden Compass, още в първия кадър, където Йорек се появи с броня, казах на мъжа ми, че вече съм виждала тази мечка някъде. Буквално преди дни хванахме повторения на "Здрач" и стоически изгледахме всичките филми и коментирахме как може да сътворят такъв безидеен тюрлю гювеч и да съсипят една история, която изначално не е никак лоша, и този сериал направо ми дойде УАУ. Пак има заемки оттук оттам, има дребни детайли, които според мен са малко необмислени, обаче е снимано толкова красиво, има фабула, има развитие, историята тече доста гладко, нещата се навързват през няколко епизода, изобщо е страшно приятно за гледане, за да не се вторачва човек в някакви дребни подробности, които не нарушават цялостната линия на сюжета. Страхотен каст, страхотна игра, има си цялата палитра от чувства без излишна показност.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 08:28 от Melusine

# 66
И аз вчера изгледах финала. Страхотен, невероятен. Не мога да повярвам, че темата е толкова празна. Сериалът е топ,  сренарии, сценография, режисура, актьори. Единствено на Лайра актрисата не харесах.

# 67
  • Somewhere far away
аз актрисата си я харесвам, защото изигра много силна и убедителна роля в Логън.

# 68
Изгледах, хареса ми до края, макар в един момент да имах усещането, че на моменти започва леко да издиша или да се претупват някои неща, приключиха го точно навреме, без излишни разтягания. Нямам обяснение защо толкова малко се говори за сериала и защо няма интерес към темата. Не съм чела книгите, приятно ли са написани?

# 69
  • София
Не е баш като да няма интерес. Просто както и тук, така и по света този иначе прекрасен сериал мина някак си малко незабелязано. Но си бе гледан от никак не малко хора. Който го е гледал го е оценил подобаващо, това е най-важното.
Просто нямаше толкова много реклама и не е от гръмките имена в жанровата литература.

Призив към всички. Казвайте за този сериал на свои близки и приятели, които биха го оценили. Това е най-сигурната добра и безотказна реклама - от ухо на ухо. Simple Smile

# 70
Много е красив и приятен, но една идея детски. Точно като книгите.
А хората сякаш очакват повечко кървища и секс. От всичко.

# 71
  • София
Да, тъпо.
А в сериала има толкова много философия и смисъл.

# 72
  • Somewhere far away
Аз видя ли Джеймс Макавой сядам и гледам!
Много добър актьор - любимец ми е.
Не знам защо е подценяван и той, и сериала.
На мен това не ми пречи че е леко детски, много мъдрост има точно в детските книги и истории. А като видях, че има човек с деймон заек така се зарадвах и вдетиних, и аз имам зайкиня и умрях от кеф!

# 73
За мен беше голяма глътка въздух "чистотата" в сериала, кръв и секс вече само от хладилника не ми изскачат, исках хубава приказка за човешкото търсене, борба, характер, еволюцията на личността, израстването, съпроводено с цялата болка и разочарование на опита от сблъсъка с действителността, и идеята как хората сме еднакви в болките си и желанията си, в слабостите и в това, което ни прави хора. Абе, красива работа.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 20:00 от Melusine

# 74
В този смисъл мисля, че идеално са уловили духа на книгите.

Общи условия

Активация на акаунт