Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сянката на бившата и объркани чувства. Егоизъм. Как да постъпя?

 • 2 756
 • 78
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте!

Пиша анонимно тази тема, защото съм популярен потребител и не искам личният ми живот да е на показ Simple Smile

Става въпрос за настоящата ми половинка. Заедно сме от близо година, като от месец март живеем заедно (аз имам мой апартамент, той негов и в момента сме в моя).
Като цяло, в началото бяхме голяма любов, той беше запленен от мен. В момента връзката ни също е наред, с изключение на това, че той има огромно его и някаква травма от детството или предишни връзки, които не му позволяват да говори за чувствата си. Като цяло дори не му позволяват да разбира чувствата си.
Имахме скандали по този повод и бяхме пред раздяла, защото последният път ме шокира, защото ми каза, че не може да ми каже, че ме обича(в същото време на първия месец ми беше казал и постоянно ми повтаряше, че ме обича). В момента, в който ме казах да се изнася, защото аз не мога да си позволя да бъда с такъв човек, той много държеше да седнем и да поговорим и да обсъдим темата и нашите възприятия за любов. Оказа се, че за него да обичаш някого е да чувстваш същите неща както първите два-три месеца от връзката и в момента понеже не чувства вече тази еуфория и не иска да ме заблуждава за чувствата си. Няма да се впускам в обяснения, но в крайна сметка нещата, които описа, че изпитва към мен са точно такива, които би следвало да изпитва човек, който обича друг.
След този разговор в действителност започна малко повече да показва привързаност и чувства, но единствено с действия.
Като цяло първите три месеца беше много активен в думите,опитваше ми едни романи тип Шекспир и красиви думи, но след това или наистина му се появиха силни чувства и се стресна и взе да ги крие или нещо се чална или пък наистина нещата поутихнаха.
Държа да кажа, че аз не искам да ми се лигавят с думи и т.н,а да виждам действия. Затова и останах с него след признанието му, че не може да ми каже, че ме обича. Защото действията показват противоположното.

Разбрахте, че е чешит, но все пак е нещо, което може да се преглътне. До темата с бившата. Или поне според мен. С бившата му са имали 5 годишна връзка, по време на която той е бил изцяло под чехъл, прекъснал контакти с приятели, контролиран, притискан за бебе, докато един ден след скандал си събрал багажа и си тръгнал. Да, но до ден днешен косвено продължава да е под контрола на тази жена. Сигурна съм, че посмъртно няма да се събере с нея и да се върне в този кошмар, но той откакто са се разделили не е прекъснал контакт с нея. Преди да се запознаем редовно са излизали на вечеря, плащал и е наема, докато си стъпи на краката, помагал и е, но до там. След като се събрахме, поограничи малко контактите с нея, но тя периодично му пише - я да и прегледа профил в Limkedin, я да ме каже, че си е забранил някакъв тефтер, за да му го върне, я нещо за колата и да го пита. Изобщо женските трикове тип "Слаба съм, помогни ми". И той и отговаря, въпреки че винаги ми казва, че му е писала и го е търсила, сигурна съм, че няма да се събере с нея, но и отговаря. Обяснението му е, че те са в приятелски отношения и няма нищо лошо в това. Да и аз имам приятелски отношения с бивши, но не такива които отчаяна искат да се съберат с мен.

И сега - върхът на черешката - в събота е канен от майка и на вечеря, като на вечерята ще присъства и бившата. И той не вижда нищо лошо в това да отиде. Аз естествено откачих и му казах, че няма да го толерирам,поисках да се изнесе, а той накрая така изкриви нещата, че аз едва ли не ревнувам, държа се детински и трябва да съм сигурна, че няма той да се събере с нея.
Мен не ме притеснява това, а липсата на уважение към мен и това, че той излиза с токсична жена и майка и на вечеря, при условие, че дори и да отрича, вътрешно в себе си знае, че те правят всичко възможно, за да ги съберат двамата.

Искам да ме посъветвате - какво да правя в тази ситуация? Преувеличавам ли? Или смятате, че той е под тоталния контрол на тази жена. Аз до и смятам, че то има и страх от нея. Да се разделя ли с него окончателно или да си затворя очите, въпреки, че няма как да го направя, защото той ме отврати с действия и решения.

Благодаря предварително!

# 1
 • Мнения: 2 529
Иди и ти на вечерята 😀
Шегувам се.
Аз не бих си губила времето. Звучи като много объркан тип, имащ някакви чувства към бившата. Тия дето ти ги говори, че първите месеци те обичал, пък сега не, щото не било същото, според мен си те върти. Или си му план Б, или просто забавление за момента.
Всеки човек в зряла възраст знае, че връзката претърпява някаква градация и няма как да е една и съща еуфория с години, а и ние като хора се меним.
Не си губи времето и го разкарай.

# 2
 • Мнения: 878
Този не е у ред. Това ще ти кажа. А ти не си у ред, че се занимаваш с подобни глупости.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 7 655
От първи прочит, явно е свалил маската и показва същността си. Захаросаните фрази за зарибяване, вече не са му нужни. Ти настояваш да продължи с лъжливи, любовни обяснения. Думите ли са важни или отношението му?
Виниш непозната бивша. Явно на него му харесва да е "под чехъл" и търси компанията и. Не вярвам във версията му на спасител. Тя е доминантата, после уж жертва. Поставил те е в унизителна ситуация. А самия факт,че споделя за контактите им с теб, показва пренебрежение. Има те за френдче-изповедник. Кое те дразни, че е неемоционален мухльо или, че друга го е дресирала успешно?
Смущаващо е, че приемаш връзката ви за нормална. Повярвала си на лъжи. От скромния ми житейски опит знам, че апатичните мъже въртят няколко жени. Без скрупули, но с различни роли и версии.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 01:19 от Viviana91

# 4
 • Мнения: 19 184
Те, бившите, затова са бивши, в минало време. Ако двамата имат дете, разбираемо е да поддържат някакви отношения, но, ако нямат - за мен е необяснимо. Какви вечери с майки и нея, преглеждане на профили, тефтери забравени и всякакви такива, изобщо тоя човек наясно ли е какво иска? Аз бих провела още един разговор за окончателно изясняване на въпроса с мен ли е или съм му само дружка да не скучае сам, но пък да си излиза и се среща с бившата. И за себе си съм почти наясно какво ще направя, но зависи все пак и от теб, ти си знаеш как се чувстваш, към него какво чувстваш, има жени просто си търпят и се оплакват, има други, дето не са толкова търпеливи. Така че решението ще е твое.

# 5
 • Мнения: 172
По мое мнение ситуацията е напълно ясна за всички околни, не и за тези които са във връзката, както е в 99% от случаите.
Мен ако питаш такъв тип човек изобщо не ти трябва. Та вие сте в началото на връзката, заедно сте само година, а той вече не е сигурен в чувствата си и е объркан, ами какво се очаква след 20 г.
Ако намеренията ти са да имаш сериозна връзка и да създаваш семейство смятам, че това не е човека за теб.

# 6
 • Мнения: 5
Привет, момичета и благодаря за отговорите.

Все пак от първо лице в ситуация ще кажа, че тя не е типичната, в която красив мъж е заблудил наивна женица с лъжи и захаросани фрази. Няма как да се случи на мен, предвид дълбоките травми, нанесени ми от баща ми и огромната предпазливост.
Аз никога не съм вярвала на думи, а правя изводи на база действия, затова и останах с него, след "признанието", че не може да ми каже, че обича. Именно защото се довериха на усещанията си, въпреки че няма жена и дори човек, който би се чувствал добре след такова признание.

Това, което моят опит и наблюденията ми върху човекът показват е, че той е с дълбоки емоционални травми и комплекси, нанесени ме от родители (израстнал е в семейство, в което никога не се е говорело за чувства и любов, до ден днешен отношенията му с майка му и сестра му по-скоро напомнят на колегиални, отколкото на семейни). Като сложим и бившата му и контролът, от който се е измъкнал и страхът да не попадне отново в такъв - имаме си емоционален инвалид.

В никакъв случай, обаче не мисля че има нормален човек, който би сметнал излизането на вечеря с бившата и майка и за нормално.
Да спомена, че те са се разделили година,преди мен, тоест вече две години. Тя до ден днешен си е сама.

Въпросът е, че като изключим това ме го насметох отгоре, в действителност той е грижовен, подкрепящ и бих казала любящ мъж. Връзката е спокойна, без драми, щастлива съм. Чешит е, но ми показва с действия, че държи на мен.
Като изключим бившата и ситуациите около нея.
99 процента съм сигурна, че няма желание или дори мисъл да се събира с нея, но го държи все още някакъв извратен контрол или извратено желание да си чеше егото.

Въпросът е - вземайки предвид това, че като цяло се чувствам добре с него и връзката, както и отношението му, как да реагирам на бившата.
Благодаря!

# 7
 • Мнения: 5
По мое мнение ситуацията е напълно ясна за всички околни, не и за тези които са във връзката, както е в 99% от случаите.
Мен ако питаш такъв тип човек изобщо не ти трябва. Та вие сте в началото на връзката, заедно сте само година, а той вече не е сигурен в чувствата си и е объркан, ами какво се очаква след 20 г.
Ако намеренията ти са да имаш сериозна връзка и да създаваш семейство смятам, че това не е човека за теб.
Това е, че според мен и хилядите разговори, които сме провели, той не е объркан спрямо чувствата си към мен. Дори напротив, смятам че изпитва силни чувства и това го плаши.

Въпросът е в това, че няма емоционална интелигентност, вследствие на травми, да ги наречем, от семейството. В семейството му близостта, показването и изказването на любов са тема табу.

Другият вариант е просто да го оправдавам Simple Smile
Но интуицията ми пък никога не ме лъже.

Иначе аз съм от типа жени, които в момента, в който усетят нещо съвсем малко, си тръгват както споменах, предавана съм и продължавам да бъда предавана от най-важният мъж в живота ми - баща ми и никога не се доверявам на мъжете. Като цяло и не са ми кой знае колко любими и за мен е усилие да създам връзка. По-добре се чувствам сама.

Затова и писах темата, защото исках да видя дали пък не преувеличавам и избързвам.

Май обаче пак ще си бъда сама Simple Smile

# 8
 • Мнения: 3 963
Какъв е поводът за вечерята?

# 9
 • Мнения: 167
Малко ми е странна цялата ситуация. Той има жилище, но ти си го извикала при теб, и при всяко нещо, което на теб не ти хареса го гониш да си ходи. В същото време говориш за любов?!

За проблемите си - с бившата и с травмите си, да потърси помощ. С разговори на дивана при ултиматум да си ходи, няма да постигнете много.

Проблемите си трябва да си ги реши сам с професионалист, да открие проблема в съзнанието си и да го превъзмогне.

# 10
 • Мнения: 2 529
Тоест ти си решила да останеш с него, но питаш какво да правиш с бившата и как да я разкараш?

# 11
 • Мнения: 172
По мое мнение ситуацията е напълно ясна за всички околни, не и за тези които са във връзката, както е в 99% от случаите.
Мен ако питаш такъв тип човек изобщо не ти трябва. Та вие сте в началото на връзката, заедно сте само година, а той вече не е сигурен в чувствата си и е объркан, ами какво се очаква след 20 г.
Ако намеренията ти са да имаш сериозна връзка и да създаваш семейство смятам, че това не е човека за теб.
Това е, че според мен и хилядите разговори, които сме провели, той не е объркан спрямо чувствата си към мен. Дори напротив, смятам че изпитва силни чувства и това го плаши.

Въпросът е в това, че няма емоционална интелигентност, вследствие на травми, да ги наречем, от семейството. В семейството му близостта, показването и изказването на любов са тема табу.

Другият вариант е просто да го оправдавам Simple Smile
Но интуицията ми пък никога не ме лъже.

Иначе аз съм от типа жени, които в момента, в който усетят нещо съвсем малко, си тръгват както споменах, предавана съм и продължавам да бъда предавана от най-важният мъж в живота ми - баща ми и никога не се доверявам на мъжете. Като цяло и не са ми кой знае колко любими и за мен е усилие да създам връзка. По-добре се чувствам сама.

Затова и писах темата, защото исках да видя дали пък не преувеличавам и избързвам.

Май обаче пак ще си бъда сама Simple Smile


При мен до ден днешен го има усещането за предишна връзка, че интуицията ми не ме е лъгала и човекът не е бил толкова лош, колкото хората около мен го описваха. От любов хората оглупяваме... Simple Smile

# 12
 • Мнения: 19 184
Разкарването на бившата е негов проблем, не неин. Или двете ще водят троянски войни за "Хубавия Елен"? Несериозно ми е това. Ако тоя мъж има намерение да живее с авторката, не мисля, че ще поддържа паралелна някаква връзка и с бившата. Освен, ако и тримата нямат нищо против.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 192
Малко на манипулатор ми звучи този - семейството виновно, бившата звяр, само той бял и добър. Тя знае ли че връзката им е била кошмар и/или че той няма желание да се събират?

# 14
 • Мнения: 1 943
Да те вземе и теб на тази ненормална вечеря, тъкмо да се разбере, че е сериозно обвързан или в същия ден и час на вечерята у бившата измисли и ти нещо,че точно тогава спешно ти трябва за нещо и гледай реакцията му, кое му е по- важно.

Общи условия

Активация на акаунт