Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 36 292
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Titina, без да съм капацитет, ми се струва, че не е незаконно с легални мерки да намалиш данъци или други плащания.
Все пак нашите сделки не са обществени поръчки, там май разделянето е забранено.

# 526
  • Варна
Айде пак имам спряна пратка и са ми пратили декларацийка. Пратката е 16$. Какво правим?

# 527
  • Sofia
Ако ти се занимава, отиваш с всички документи директно в митницата и си я вземаш, плащайки единствено такса от 4.80 лв.
Ако не ти се разкарва дотам, обаче, нямаш друг избор, освен "БГ-Пощи" да те представляват.

# 528
  • Варна
Ако ти се занимава, отиваш с всички документи директно в митницата и си я вземаш, плащайки единствено такса от 4.80 лв.
Ако не ти се разкарва дотам, обаче, нямаш друг избор, освен "БГ-Пощи" да те представляват.
То ми трябват същите неща, които са описани в декларацията, нали? ЕОРИ не ми трябва?

# 529
  • Sofia
Не, не ти трябва ЕОРИ. Само банково извлечение (или такова от PayPal, ако си платила с него), копие от поръчката и лична карта.

# 530
  • София
Здравейте. След изпращане на документите за представителство към БГ пощи какво и в какъв срок се очаква да се случи? Някой на предишни страници бе споменал 2 седмици, но на сайта на пощите пише, че невзета пратка след 5 дни се връща.
Уведомяват ли от пощата по някакъв начин, че документите са изрядни и обработката им е готова или да хвърлям боб и да се подготвя за досадно и дълго чакане?

# 531
Здравейте. След изпращане на документите за представителство към БГ пощи какво и в какъв срок се очаква да се случи? Някой на предишни страници бе споменал 2 седмици, но на сайта на пощите пише, че невзета пратка след 5 дни се връща.
Най-най-долу какво пише? https://www.bgpost.bg/bg/485
Тук почти най-долу... https://www.bgpost.bg/bg/37
„Вътрешните и входящите международни колетни пратки се доставят на получателя или на упълномощено от него лице срещу подпис до.... дни“ колко дни пише?
Къде пише 5 дни???

# 532
  • София
Уведомяват ли от пощата по някакъв начин, че документите са изрядни и обработката им е готова или да хвърлям боб и да се подготвя за досадно и дълго чакане?
И аз чакам да видя, дали ще ме уведомят.

# 533
Здравейте.
Стоките от Израел все още ли не подлежат на мито? Само ддс ли се плаща?

# 534
  • Варна
На мен ми се обадиха след 4-5 дни от митница и ми казаха, че са изпратили пратката ми към местен клон и че по всяка вероятност ще мога да я взема на следващия ден. Така и стана.

# 535
  • София

Според линка на първа страница на темата "Ако в рамките на пет работни дни получателят не си вземе митническата пратка от пощенската станция по местоназначение, се извършва анулиране на „митническото представителство“ и същата се връща обратно на пощенската станция към Митницата".

На останалите благодаря за отговорите. Днес имам мейл, че документите ми са приети и обработени, т. е има надежда.

# 536
  • София
Здравейте.
Митото се определя от характера на стоката. Напр. електрониката е освободена.
Чела съм го по групите за пазаруване във ФБ, нямам идея къде е определено нормативно.

# 537
Здравейте.
Митото се определя от характера на стоката. Напр. електрониката е освободена.
Чела съм го по групите за пазаруване във ФБ, нямам идея къде е определено нормативно.
Спортна стока на цена 59 долара (48 евро).

# 538
Няма мито

# 539
  • София
Скрит текст:

Според линка на първа страница на темата "Ако в рамките на пет работни дни получателят не си вземе митническата пратка от пощенската станция по местоназначение, се извършва анулиране на „митническото представителство“ и същата се връща обратно на пощенската станция към Митницата".

На останалите благодаря за отговорите.
Днес имам мейл, че документите ми са приети и обработени, т. е има надежда.
Аз още нямам. Да взема да пиша пак освен.

Общи условия

Активация на акаунт