ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 430
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
А какво разбрахте за заниманията за над 18 години? За фитнеса ясно. А танците? Примерно се казва, че частни събирания до 15 души са позволени.

# 661
Добро утро.Аз пък се впечатлих от рано станалите деца, които са втора смяна )
Като са си легнали в девет:laughing:
Аз бях  изпълнителна - пристигах половин час преди началото на часовете, учех си по всичко. Гаджета в училище не съм имала. Никой не ми е висял на главата, родителите ми изобщо не са знаели какво уча. Също като детето:sweat_smile:
По едно време ме тръшна  пубертет, който се изразяваше в това, че с никого вкъщи не говорех или ако говорех, все се карах, но пък си учех....Изпълненията почнаха по-късно. Хич не бях наясно какво искам.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 10:53 от Amanda.D

# 662
  • Някъде в Европа...
Попитах и аз каква майка съм: "много добра, но понякога ненужно избухлива. Когато се караме има случаи, когато аз съм прав, но ти не приемаш това...иначе си много добра майка"
Връщам да гледам брифинга....

# 663
  • София
Сега погледнах графика за класните - по БЕЛ и МАТ са през декември, по японски е след НГ. Дано поне едно класно правят присъствено.

# 664
  • София
грийн, къде ги гледаш тия графици?

# 665
  • София
sssani, писах ти ЛС. Има и график на контролни, но като го гледам е май по-скоро ориентировъчен.

# 666
  • у дома...
sssani, остави какво е станала рано сутринта, ми и учи за контролно по испански...

# 667
  • Между гори и планини
И аз в гимназията ходех на тренировки само при отличен успех. За това как учех, но по мое желание, харесваше ми. Ние бяхме някакъв експериментален випуск и освен малкото задължителни часове български и математика, всичко друго но беше ЗИП и СИП. Така например имах цял ден биология, половин ден литература и рисуване. Основният ми клас беше заедно рядко, все бяхме сборни групи от всички клас.

# 668
  • у дома...
Доня, да не си била по Сендовистката система?

# 669
  • Между гори и планини
Нямам идея, обаче учех с кеф! Не съм чула други да са учили като нас. И това в кварталната гимназия, крайно неелитна. Защото не ми стигнаха 125 хилядни да ме приемат където искам. И аз в яда си, казах че ще уча в най-близкото до нас училище. Имах разкошни учители и съученици. Много хубаво ми беше.

# 670
              За тази система ММ каза "За умни и мързеливи деца,защото Сендов е точно такъв!" Голямата дъщеря учеше по нея до 4 клас.Идея нямах какво и как учат,но всичко беше отлично.Без писане и учене в къщи,без учебници и тетрадки до петък.Тогава виждах с какво са се занимавали.Когато сменихме у-щето се оказа,че тя умира от скука в новия стандартен клас / особено по МАТ/ защото всичко това го знае още от 1-2 клас.При това ,след като изпълнят задачите в часа ги пускаха на двора и нашата все там я виждах /живеехме до у-щето/.Аз се ядосвам,че излиза по средата на часа ,а ММ вика "Детето е на чист въздух при това е изпълнила всичко задачи за да я пуснат и какъв ти е точно проблема"!

# 671
  • Между гори и планини
Ей сега четох са сендовската система. Не е точно същото. Аз си ходех с учебници и пишех реферати.
Но наистина домашните ми бяха точно така зададени - като проекти.
Имах някакъв задължителен минимум по математика и български, всичко друго си избирах аз как и колко да уча. В девети клас имах ден история, ден география, в десети биология и литература, в 11 - биология и астрономия.
Имам награди по биология на реферат за муликулярни болести, по литература на Гераците, по история водех викторина за априлското възстание и едновременно бях участничка... наистина беше хубаво

# 672
В момента тече Час на класа и с госпожата обсъждат коя "бяла дъска" да си свалят , за да може да пишат в реално време по време на изпитвания и контролни.( Според моя , класната ги подготвя за онлайн до края на първи срок). До сега пращаха снимки , ако не са тестовете в гугъл формуляр или друго.

# 673
  • София
Вълчев има брифинг в момента.

# 674
В момента тече Час на класа и с госпожата обсъждат коя "бяла дъска" да си свалят , за да може да пишат в реално време по време на изпитвания и контролни.( Според моя , класната ги подготвя за онлайн до края на първи срок). До сега пращаха снимки , ако не са тестовете в гугъл формуляр или друго.

По този повод да попитам - аз не съм си у нас и за жалост не мога да видя как вървят нещата в Тиймс, но ученикът ми разказа, че вчера имали проблем с чуваемостта по математика и той решавал задачите на дъска, като с една виртуална мишка пишел там. Досадно му беше да обяснява подробности и се спрях, минахме на други теми. Иначе по математика си взима редовно участие и госпожата си отразява това, вижда се в Школо от мен. Геометрията принципно му е по-леката и дори забавна. Но привършва вече, минават пак на досадната за него /и за мен/ алгебра. 
Моля, ако някой е бивал свидетел, да обясни как се получава това с дъската и мишката, как се чертае и пише - интересно ми е. Особено ако има начин нагледно да покаже как се случва.
А сега виждам /чета тук/, че имало и различни "модели" дъски. Те какви са?

Нашето класно по БЕЛ си остава за другата седмица - присъствено, отсътвено - провежда се и това е.
За немския - не знаят още дали остава или при това положение ще бъде поотложено.
Математиката ни си остава за по-следващата седмица и тя.

Общи условия

Активация на акаунт