Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 397
  • 886
  •   1
Отговори
# 105
И аз с впечатления от цикъла след хистерото. Първият дойде с 2 дни по-рано и беше нормален. Сега вторият, дойде точно на датата обаче много съсиреци изпадат. Дали е нормално? Реално това е първи цикъл, защото миналия месец след процедурата непрекъснато зацапваше, докато дойде, както си трябва и след края му спря зацапването. При вас имало ли е такива наблюдения?

# 106
  • Русе
При мен е нямало съсиреци, но зависи все пак какво ти е правено. Според мен е нормално. Все пак си е оперативна манипулация.  Но ако е доста и те притеснява мини един преглед за всеки случай. Аз пък вече 50ти ден си чакам втория цикъл след хистерото.  Не съм бременна, потвърдено е с кръвен тест. Ходих на преглед тук в Русе , няма задържан фоликул или киста, пия дуфастон и като ми дойде ще пускам хормони,  може би там е проблема. Но тогава ще си запазя час и за Тутракан, при доктора ми там.

# 107
Здравейте!

Моята хистероскопия беше през април. Май месец цикъкът ми дойде на време, но не беше толкова обилен и сравнително кратък. По принцип съм с болезнен цикъл с дължина 6-7 дни. Юни дойде пак на време, но на втория ден се засили, беше страшно обилен и болезнен  до края и го изкарах на прахчета нимезил, защото ми беше много лошо.
Юли месец вместо цикъл, след направена инсеминация имам две чертички Simple Smile Правим опити с мъжа ми от лятото на 2019 и според мен именно благодарение на хистероскопията ни се получиха нещата, след като премахнаха полипите.
Успех на всички!

# 108
Здравейте, момичета. След неуспешен ембриотрансфер реших да направя диагностична хистероскопия. Избрах др. Калчев и при първия ехографски преглед той ми каза, че имам Т-образна матка и съм за оперативна Хистероскопия. Обясни ми, показа ми, какво има предвид, убеди ме. Но не спирам да се чудя, как никой доктор до сега не го е забелязал (лекувала съм се в България и в Турция и никой  доктор не ми е казвал, че матката ми е Т-образна). Има ли сред вас някой, изпадал в такава ситуация? Направихте ли операцията? Какъв беше резултатът?
Благодаря предварително на всички, които ще споделят опит Simple Smile

# 109
  • v. turnovo
Здравейте, момичета. След неуспешен ембриотрансфер реших да направя диагностична хистероскопия. Избрах др. Калчев и при първия ехографски преглед той ми каза, че имам Т-образна матка и съм за оперативна Хистероскопия. Обясни ми, показа ми, какво има предвид, убеди ме. Но не спирам да се чудя, как никой доктор до сега не го е забелязал (лекувала съм се в България и в Турция и никой  доктор не ми е казвал, че матката ми е Т-образна). Има ли сред вас някой, изпадал в такава ситуация? Направихте ли операцията? Какъв беше резултатът?
Аз съм такъв случай. След няколко опита ин витро в две репродуктивни клиники, трети репродуктивен специалист ми откри проблема с матката, при мен освен Т-образна, беше и малка. Направих при него оперативната хистероскопия, след която разликата във формата беше видима и с просто око.

# 110
Благодаря много за отговора! При кой доктор направихте Хистероскопията и последва ли бременост след това, ако не е тайна? Може и лично съобщение да ми изпратите. Благодаря!

Аз съм такъв случай. След няколко опита ин витро в две репродуктивни клиники, трети репродуктивен специалист ми откри проблема с матката, при мен освен Т-образна, беше и малка. Направих при него оперативната хистероскопия, след която разликата във формата беше видима и с просто око.

# 111
Здравейте! Включих се тук с коментар на 29.05-имаше промени при мен и след още малко лутане и чудене си направих хистероскопска миомектомия (и по-голямото образувание се оказа миомен възел, а не полип). За съжаление не стана да се премахне цялото с една процедура и има голяма вероятност да ходя пак след 2 месеца за същото,но сега след първата не спира това кървене - 9ти ден вече, виждам някой коментари, но дали е нормално да продължава толкова...

# 112
Деси,
Имам 3 оперативни хистероскопии,като след всичките ми кървеше до цикъл,но една идея по-слабо.Всичко ще е наред 🍀

# 113
Момичета, някоя от вас имала ли е силно главоболие след Хистероскопията? Знаете ли на какво се дължи и приемахте ли обезболяващи?

# 114
Момичета, някоя от вас имала ли е силно главоболие след Хистероскопията? Знаете ли на какво се дължи и приемахте ли обезболяващи?
Аз имах,но пиех антибиотик и циклопрогинова(благодарение на теб) и предполагах,че е от лекарствата. При болка ми бяха предписали волтарен (пих 2-3 пъти).

# 115
Благодаря, Девилче Simple Smile Колко време продължи при теб главоболието?

# 116
Благодаря, Девилче Simple Smile Колко време продължи при теб главоболието?

Около 1 месец 😰 няма смисъл да се измъчваш-пий хапче,което ти действа на теб. Може и от магнитни бури да те боли. Дано още днес спре да те тормози 🍀

# 117
Благодаря ти, Девилче! Операцията ми беше в четвъртък. Главоболието беше ужасно - от вчера (петък) следобед до днес сутринта. За щастие спря, но ако ме заболи пак, ще пия обезболяващо ... Само на Естрофем съм, иначе, след операцията. От него не ме е боляла глава преди, а съм го пила доста пъти.

# 118
Devilche много благодаря за споделения опит 💕

Aria mia - напълно възможно е това главоболие да е от упойката, всеки реагира различно на нея.

Деси,
Имам 3 оперативни хистероскопии,като след всичките ми кървеше до цикъл,но една идея по-слабо.Всичко ще е наред 🍀

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 22:58 от Desislava_324

# 119
Здравейте, момичета. Има ли опит някоя от вас с препоръка за хистероскопия поради подозрение за перфорация на маточната стена? Къде си направихте хистерото?

Общи условия

Активация на акаунт