Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 460
  • 886
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,около 10 дни.

Бихте ли споделили колко време след хистероскопията ви продължи кървенето? Аз съм 6 ден и още има. До вчера уж намаляваше и спираше, беше кафеникаво. Днес светло червено, все едно ми идва редовен цикъл. Въобще не бих казала, че е силно и много, но го има.

# 76
  • v. turnovo
Имала съм 2 оперативни хистероскопии. При първата кървях 30 дни, при втората 3-4

# 77
Здравейте.
При диагностична Хистероскопия има ли последващо кървене, дискомфорт?

# 78
При мен поне 10 дни и после ми дойде цикъл. Същото стана и след операцията от миома, кървенето се сля с цикъла, разбрах само по това, че кървенето се усили.

# 79
Аз почти нямах кървене след хистескопия. Правих я за премахване на полип.

# 80
Здравейте, в началото на тази година ми откриха образувание на матката, поради обилен и тежък цикъл (от 10 до 15 дни, направо едва се търпи). Първоначално го определиха като миомен възел, но след прегледи при няколко лекари стана ясно, че е 1 полип, от който идва проблема с цикъла основно и 1 много малък възел, а също така след последния преглед ми казаха, че имам кисти на яйчниците, което до сега никой не ми е казвал (на 34 съм), та доста ме учуди. Препоръката е да си избера или абразио, или хистерскопия - коя от двете процедури бихте препоръчали?? (Не съм раждала, а искам да имам дете).   

# 81
Избетете хистероскопията.Ще огледат матката и ще отстранят каквото трябва.С абразиото действат на "сляпо" и може толкова да изтънят лигавицата,че да имате проблеми със зачеването.
Търсете добър специалист.Успех!

# 82
  • Русе
Избетете хистероскопията.Ще огледат матката и ще отстранят каквото трябва.С абразиото действат на "сляпо" и може толкова да изтънят лигавицата,че да имате проблеми със зачеването.

Напълно подкрепям.

# 83

Ваня, благодаря за отговора. Голяма мъка е с това лутане и търсене...

# 84
Здравейте - в подобна ситуация съм. През април месец ми дойде менструацията на 22.04. След това на 21.05 (29 ден от цикъла) започна зацапване - ту розово, ту червеникаво... Но не беше със силата на менструация, по-слабо беше. Продължи до 30 май! 10 дни.

Бях на 3ма лекари по време и след зацапването. Ето техните мнения:

1) Съмнение за поликистоза, но каза, да не пия нищо - защото може просто да имам много фоликули, защото съм на 23г. Изследва пролактин и ТСХ - напълно в норма. Не каза от какво е зацапването, брои го за цикъл.
2) Изписа ми дуфастон да пия, не каза от какво е зацапването и после щеше да ми прави изследвания.
3) Каза ми, че яйчниците са ми напълно добре, но имам полип. Предстои хистероскопия, когато ми дойде менструацията трябва да му звънна и да я насрочим.

Очевидно това предизвиква много въпроси в мен... Моля, някой с опит да сподели.

1) Объркана съм, защото при повечето жени с полип четох, че имат обилно кървене.. при мен беше обратното - по-слабо от нормална менструация, но по-продължително...
2) Има ли шанс да се махне сам полипът?
3) Док ми каза, че е ок да правим опити за деца...но ако случайно забременея сега - това проблем ли ще бъде?
4) всякакъв съвет на жени в подобни ситуации оценявам..... на 23 години съм и съм леко притеснена

# 85
  • София
Скрит текст:
Здравейте - в подобна ситуация съм. През април месец ми дойде менструацията на 22.04. След това на 21.05 (29 ден от цикъла) започна зацапване - ту розово, ту червеникаво... Но не беше със силата на менструация, по-слабо беше. Продължи до 30 май! 10 дни.

Бях на 3ма лекари по време и след зацапването. Ето техните мнения:

1) Съмнение за поликистоза, но каза, да не пия нищо - защото може просто да имам много фоликули, защото съм на 23г. Изследва пролактин и ТСХ - напълно в норма. Не каза от какво е зацапването, брои го за цикъл.
2) Изписа ми дуфастон да пия, не каза от какво е зацапването и после щеше да ми прави изследвания.
3) Каза ми, че яйчниците са ми напълно добре, но имам полип. Предстои хистероскопия, когато ми дойде менструацията трябва да му звънна и да я насрочим.

Очевидно това предизвиква много въпроси в мен... Моля, някой с опит да сподели.

1) Объркана съм, защото при повечето жени с полип четох, че имат обилно кървене.. при мен беше обратното - по-слабо от нормална менструация, но по-продължително...
2) Има ли шанс да се махне сам полипът?
3) Док ми каза, че е ок да правим опити за деца...но ако случайно забременея сега - това проблем ли ще бъде?
4) всякакъв съвет на жени в подобни ситуации оценявам..... на 23 години съм и съм леко притеснена

Здравейте,
За да се види ясно дали е полип трябва да посетите лекар между 1-6ден от началото на цикъла,предполага,че сте отишли на преглед в тези дни.
Аз след хистероскопията ще пия 6 месеца дуфастон-по преценка на лекуващия,ние също правим опит за забременяване,но аз съм на 40 г.Полипа пречи за забременяване и е по-добре да се махне и изследва. Тази процедура я правих в Майчин Дом- София с направление.
Предполагам,че има разлика в симптомите при различните жени.
Ако не се чувствате сигурна в думите на Лекар 3 ,отидете на още един специалист. Операцията се прави чрез здравната каса или в частна клиника.
1) При мен зацапването беше оскъдно 3-4 дни преди и след цикъл ,но всички доктори през годините с които съм се консултирала ми обясняваха други причини,докато не отидох на профилактичен преглед при случайна гинеколожка и като й обясних,тя веднага ми каза ,че има съмнение за полип.Отидох на друг специалист по препоръки,той потвърди полип.
2)С Хистероскопия се маха полип-не Ви разбирам въпрос 2,какво друго трябва да се махне? Операцията не е страшна,за мен е вид козметична -времетраене около 30 мин, упойката отпуска след около 2-3 ч. и сте на крака-няма болка. След това около 10 дни има кръвотечение като цикъл, но не е болезнено.След 10 дни излиза резултат за полипа - в повечето случай е доброкачествен.
3) Ако си решила да правиш хистероскопията според мен изчакайте след процедурата и продължете с опитите след това.

# 86
Здравейте момичета,
Пак съм тук, преди време правих хистероскопия и сега пак се налага Sad .
Някакви мнения за др.Начев и др.Тюфикчиева в майчин дом? т.е. някой да си е правил хистеро при тях?
Благодаря ви 🌞

# 87
  • Милано
Здравейте момичета,
Някакви мнения за др.Начев и др.Тюфикчиева в майчин дом? т.е. някой да си е правил хистеро при тях?
Благодаря ви 🌞
Здравейте момичета,
Благодаря ви 🌞
Др.Начев не е ли ендокринолог..?Преди 6 години ме откри възли на щитовидната жлеза  той...

# 88
Здравейте момичета,
Благодаря ви 🌞
Здравейте момичета,
Благодаря ви 🌞
Др.Начев не е ли ендокринолог..?Преди 6 години ме откри възли на щитовидната жлеза  той...
Мисля, че има свама др.Начеви Simple Smile . И аз съм чевала за ендокринолога.
Този е Алан Начев.

# 89
Здравейте! В момента посещавам инвитро клиника в Пловдив. Имам една неуспешна инсеминация. Въпреки, че съм с доказана овулация, при подготовката за второ инсе получих кървене между менструациите със същата продължителност като при цикъл. Този месец същата история. При ходене за следене на ову, се оказа, че нямам доминантен фоликул. Кървене отново между менструациите. Лекарката ми каза, че вижда нещо в матката, но не може да каже какво е. Може да се наложи хистероскопия, но не е задължително да се реже, може и само оглед, според зависи какво е. Полипите ако ги има винаги ли се виждат при обикновен преглед? Само да спомена, че съм и със септум. Препоръча ми доктор Калчев. Въпроса ми е: В коя клиника практикува? Трябва ли предварителна консултация с него? Или направо си записвам час и отивам? До колкото я разбрах, процедурата се правела в гинекологичния кабинет. Съжалявам, че стана дълго, притеснено ми е и много объркано.

Общи условия

Активация на акаунт