Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 230
  • 886
  •   1
Отговори
# 135
Аз правих изследванията в чист ден, но предполагам, че Вашите ще са по време на МЦ. В деня на процедурата трябва да носите резултатите. Ще Ви извикат предварително за консултация с кардиолог и анестезиолог. Когато се обадите ще ви датат инструкции.
Болничен до 15 дни издават. Вие ще прецените, за колко дни да е. При всеки възстановяването е разлино - някои жени кървят до следващия цикъл, други се възстановяват по-бързо.

# 136
Дами, привет. Имам ужасно тъп въпрос, но главата ми се върти вече и ако може някоя от  вас да я спре ще съм благодарна коленопреклонно.
На кратко - имам една неуспешна инсе,  като от преди това имаше съмнение за полип и киста на  единя яйчник. Разбрахме се, че правим инсе, разчитаме на невероятен късмет и ако не стане ще ме гледат с камера. Ходя при д-р Мая Василева от Вита, но тя излиза отпуск сега и се връща средата на август. Разбрахме се по телефона да се видим тогава, правим една микробиология преди следващ цикъл и веднага след него ще правим хистероскопия - на куп диагностика и операция, ако има нещо за вадене. Още преди това ми беше казвала, че това значи вкарване на камера във влагалището и оглеждане на маточната кухина. Съответно ако има нещо да се вади се вади пак от там. Това добре, но чета сега из нета, че за премахване на ендометриозни огнища и кисти се прави лапароскопия с карване на камера през дупчици в корема. Което е логично, ако трябва да се маха нещо от външната страна.
Гледах ценоразписа във Вита и там си има различни кодове за диагностична и оперативна хистероскопия и диагностична и оперативна лапароскопия. Някой може ли да ми каже кое кога се прави? Или аз тотално не съм разбрала концепцията Sad
Имам час в сряда при д-р Дойчиновски, чисто консултативно, ще го разпитам подробно, ще разпитам и д-р Василева като я видя, но ако някой запознат тук може леко да ми облекчи главоболието ще е страхотно.

Освен това имам втори въпрос - някой успял ли е да си възстанови паричките за интервенцията през ДЗО? Говорих днес с Булстад, казаха, че трябва да лежа там по НЗОК и трябва да знаят точно какво ще ми правят - трябва ми направление от ЛЛ или от Василева (или аз не съм разбрала?) и съответно списък от Вита с това какво ще ми прават като ме приемат, за да ми дадат от Булстрад списък какви документи им трябват. Ще говоря утре с Вита, ще ходя и до там да им вися на главите и да кихнат информация, но ако някой е минал по този път ще се радвам на насоки Simple Smile

Утре ще прочета и предните теми. Предварително се извинявам, ако това е обсъждано и съм го пропуснала.

# 137
  • Милано
Момичета,някоя от вас правила ли е офис хистероскопия ?Има ли болка?Благодаря предварително 🌺

# 138
Inferiya- по първия въпрос най-добре да чуете лекарите Simple Smile

По втория въпрос - могат да ви възстановят процедурата, стига да е включена в покритието на застраховката, по принцип ако имате инсталирано приложението на Булстрад, там може да видите покритието и какви документи ще се искат.

Дами, привет. Имам ужасно тъп въпрос, но главата ми се върти вече и ако може някоя от  вас да я спре ще съм благодарна коленопреклонно.
На кратко - имам една неуспешна инсе,  като от преди това имаше съмнение за полип и киста на  единя яйчник. Разбрахме се, че правим инсе, разчитаме на невероятен късмет и ако не стане ще ме гледат с камера. Ходя при д-р Мая Василева от Вита, но тя излиза отпуск сега и се връща средата на август. Разбрахме се по телефона да се видим тогава, правим една микробиология преди следващ цикъл и веднага след него ще правим хистероскопия - на куп диагностика и операция, ако има нещо за вадене. Още преди това ми беше казвала, че това значи вкарване на камера във влагалището и оглеждане на маточната кухина. Съответно ако има нещо да се вади се вади пак от там. Това добре, но чета сега из нета, че за премахване на ендометриозни огнища и кисти се прави лапароскопия с карване на камера през дупчици в корема. Което е логично, ако трябва да се маха нещо от външната страна.
Гледах ценоразписа във Вита и там си има различни кодове за диагностична и оперативна хистероскопия и диагностична и оперативна лапароскопия. Някой може ли да ми каже кое кога се прави? Или аз тотално не съм разбрала концепцията Sad
Имам час в сряда при д-р Дойчиновски, чисто консултативно, ще го разпитам подробно, ще разпитам и д-р Василева като я видя, но ако някой запознат тук може леко да ми облекчи главоболието ще е страхотно.

Освен това имам втори въпрос - някой успял ли е да си възстанови паричките за интервенцията през ДЗО? Говорих днес с Булстад, казаха, че трябва да лежа там по НЗОК и трябва да знаят точно какво ще ми правят - трябва ми направление от ЛЛ или от Василева (или аз не съм разбрала?) и съответно списък от Вита с това какво ще ми прават като ме приемат, за да ми дадат от Булстрад списък какви документи им трябват. Ще говоря утре с Вита, ще ходя и до там да им вися на главите и да кихнат информация, но ако някой е минал по този път ще се радвам на насоки Simple Smile

Утре ще прочета и предните теми. Предварително се извинявам, ако това е обсъждано и съм го пропуснала.

# 139
  • София
Момичета, има ли някоя от вас, която след хистероскопия и премахване на полип и хиперплазия и последвало раждане, отново да са ѝ се появили същите “екстри”? Знам, че е рядко, но се случвало. Защото имам подозрения, че може отново да съм се обзавела с тях..Sad  И възможно ли е да се установи само с вагинален ехограф хиперплазията?

# 140
Аз се обзаведох повторно с полип година и половина след махане на първия с хистероскопия.

# 141
  • София
Аз се обзаведох повторно с полип година и половина след махане на първия с хистероскопия.

Къде Ви беше направена първата? Рецидивират гадините….Disappointed

# 142
Токуда, при Танчев.

# 143
Да и при мен, след 2 години отново ще правя хистеро.
При мен и стимулациите за ин витро оказват влияние.

# 144
  • София

Вие сте раждала ли? И отново са се появили? Sad  На ехограф ли се видя хиперплазията? Дано се вижда с вагинален ехограф, за да не се налага офис хистероскопия, за да се разбере има или няма…

# 145
По принцип  хистероскопията е с цел оглед на вътрешността на матката и при патологични находки
същите се изрязват и дават за хистологичен анализ. Лапароскопията е по-инвазивна процедура и се прилага за по-комплицирани/смесени симптоми. Прави се оглед на коремните органи, могат да се оперират маточните тръби, ако има съмнение, че има запушване и др. Сигурна съм, че д-р Дойчински ще ви обясни най-добре в кой случай коя процедура се прилага. Преди време и аз бях негов пациент.
Относно хистероскопията, аз след тази процедура и трета инсеминация успях да забременея успешно (в болница Надежда)
Желая ви успех! Дано и при вас се случат в най-скоро време нещата!
Дами, привет. Имам ужасно тъп въпрос, но главата ми се върти вече и ако може някоя от  вас да я спре ще съм благодарна коленопреклонно.
На кратко - имам една неуспешна инсе,  като от преди това имаше съмнение за полип и киста на  единя яйчник. Разбрахме се, че правим инсе, разчитаме на невероятен късмет и ако не стане ще ме гледат с камера. Ходя при д-р Мая Василева от Вита, но тя излиза отпуск сега и се връща средата на август. Разбрахме се по телефона да се видим тогава, правим една микробиология преди следващ цикъл и веднага след него ще правим хистероскопия - на куп диагностика и операция, ако има нещо за вадене. Още преди това ми беше казвала, че това значи вкарване на камера във влагалището и оглеждане на маточната кухина. Съответно ако има нещо да се вади се вади пак от там. Това добре, но чета сега из нета, че за премахване на ендометриозни огнища и кисти се прави лапароскопия с карване на камера през дупчици в корема. Което е логично, ако трябва да се маха нещо от външната страна.

# 146
Йоана, привет, благодаря за отговора!

Говотих с Дойчиновски на дълго и широко и като гледам ще направим и двете прцедури на куп, тъй като има полип за махане и ендо киста за махане Simple Smile Ще споделя, живи и здрави, когато мине след няколко седмици.

# 147

Вие сте раждала ли? И отново са се появили? Sad  На ехограф ли се видя хиперплазията? Дано се вижда с вагинален ехограф, за да не се налага офис хистероскопия, за да се разбере има или няма…
Не не съм раждала. Да на ехограф ми ги видяха и двата пъти.

# 148
Здравейте! Малко по назад бях писала, че ми предстои оперативна хистероскопия при Д-р Калчев. Изписа ми Естрофен 2x1 пет дни преди цикъл. Още не съм ги започнала, но видях в листовката, че пише да не се приема повече от 1 таблетка дневно, та сега ми е объркано и не знам по колко да пия. На някоя от вас изписвали ли са й ги?

# 149
Здравейте, аз съм пила, и дори в момента приемам Естрофем 2 мг., по две таблетки дневно - една сутрин и една вечер. Освен д-р Калчев, други доктори също са ми го е изписвали по тази схема.

Здравейте! Малко по назад бях писала, че ми предстои оперативна хистероскопия при Д-р Калчев. Изписа ми Естрофен 2x1 пет дни преди цикъл. Още не съм ги започнала, но видях в листовката, че пише да не се приема повече от 1 таблетка дневно, та сега ми е объркано и не знам по колко да пия. На някоя от вас изписвали ли са й ги?

Общи условия

Активация на акаунт