Любители на Котки - Тема 152

• 26 977
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Ние сме от няколко месеца с LOVE CAT LITTER ТОФУ еко Котешка Тоалетна СОЯ. Тази със соята е без мириз. Има още с кафе и зелен чай, които са миризливи и царевица, но тя пък е по-едра. Не се разпрашава. Пишканото става на топка и го изхвърлям директно в тоалетната. Аз съм доволна.
В началото Ая и се мръщеше, само обикаляше около тоалетната, душеше и отказваше да влезе вътре, затова известно време бях махнала капака на тоалетната и  няколко пъти и помогнах да влезе вътре и да си свърши работата. Сега вече свикна и няма проблеми. Мисля, че и тя е доволна.

# 481
  • След завоя в дясно
А някой има ли идея как да науча Зак да си заравя нещото в тоалетната.В редките случаи,когато го прави,не мирише.В повечето,обаче победоносно го оставя открито,а рие ожесточено някъде другаде.
На колко е Зак? Да не сте му сменила на скоро пясъка за тоалетната? Моето коте като го взехме, през първите 1-2 мес не си зариваше, докато се усетя, че при жената от която го взех е ползвала друга смес. В началото даже на подскоци пикаеше от зор да не стъпне Simple Smile, като свикна всичко се нормализира.
Barbiedi- дано се оправи мъничето, не се обвинявай, в сегашната ситуация си направила каквото можеш според възможностите си.
Lqnipa- аз приемам поста ти като вик за помощ, осъзнаваш че ситуацията в която сте е неприемлива и отношението е погрешно. Вгледай се внимателно в съветите на момичетата, нищо че са пиперливи. Опитай се максимално да улесниш последните дни на котето, и ти и то ще се чувствате по добре.. пък и съвестта ще ти е чиста.
Според мен под съзнателно обвиняваш животинчето за раздялата с приятеля ти, няма смисъл не си е заслужавал човека, явно не сте били един за друг... гледай напред.
Ние като решихме "официално" да се вземем с моят мъж имахме подобен инцидент. Той за първи път идва у дома с родителите му и нашия тогавашен котарак, в момента в който съпругът ми седна на дивана отиде до него и го маркира с урина. Майка ми имах чувството, че ще потъне в земята от срам. Голям смях падна тогава, и до ден днешен си шегуваме като се сетим.
Да си платя данъка

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 16:12 от Ell

# 482
  • София
Наша Елза същ окато Демон е активен участник в дистанционното обучение на първокласничката вкъщи. Много държи да е в хола когато се провежда и чат-пат царствено дефилира пред камерата със съответното поклащане на кълка и "провлачване" на опашката. За жалост не мога да онагледя със снимков материал, защото ученичката допуска само котето да учи с нея. Притеснява се от нас, ако присъстваме и се спича когато трябва да отговаря на въпроси, затова я оставям да учи сама с помощта на Елза.

# 483
... да обвинява нашите, че държат повече на котката, отколкото на внучето, настояваше да я изхвърлим. ...
Някога отдавна, в студентските години едно гадже ми каза 'обичаш котките повече от хората'...
Дори напоследък понякога се питам имал ли е основание. И детето, и майка ми казват или показват, че ме ревнуват от котките, че съм прекалено загрижена за тях, че им обръщам много внимание. Детето ми казва "все пак това е само котка, нали?". А майка ми казва "да ти имам котките". Само МС нищо не казва в този дух. Той никак не е от ревнивите. Joy

Колкото до натуралната постелка за котешко WC. Не знам защо съм оставила впечателние, че моите хубавици не я харесват. Харесаха я, даже хапнаха от нея снощи. Anguished
А днес са я уважили неколкократно. Съдя по това, което намерих в нея иии Страхливка сериозно е закъсала с коремчето. Имаше покапано разстройство и извън тоалетната. Cry Дадох Дие-таб и се върнах на работа.

За това, че 'котките са чисти животни'. Да, така е. Но са и различно чисти. Хапливка е изключително чиста. Как го прави не зная, не я виждам да е много заета с тоалета си. А Страхли ... Малко ми е мундарче голямото момиче. Макар че го признавам и си 'отхапвам езика'. Дупето ѝ често е непочистено...

# 484
Че колко да е опикано и осрано ?!? Оставам с впечатление,  че едва ли не никога не е ползвала тоалетната си тази котка..... Едва ли е така... Жалко за нея...
Дано намерите решение на проблема, а също и успеете да се разберете вкъщи...
Вместо сега да мрънкат, да бяха дали акъл да се заведе котката на ветеринар , когато е започнала да прави " бели".
Може би е имало проблем, а сега просто е стара вече и затова.
Не знам... 20 години не са малко. През това време не са ли я обичали всички? Сега като е стара, да я хвърлим на боклука.
Странна история....
Нещо не ми се връзва..

# 485
Здравейте на всички, имам един проблем с едно коте на 5 месеца и половина, напоследък забелязвам, че не се храни както трябва а преди ядеше по- много и постоянно искаше, имаше един пероиод от два дена дето почти не се хранеше, после се оправи и започна да яде нормално, но след няколко дена (седмица) пак оставяше от храната дето я харесва, днес отново така, яде половината и остави, сякаш не винаги е заитересован да яде .... като му дам месо нещо го яде, просто вече не знам, какво да правя , в моят край ветеринарите са некадърни и постоянно исписват някакви хапчета без причина а пък и нямат апаратура ..... За това ви моля за съвет какво да правя , дали не е нещо сериозно като заболяване знам ли .... то е още доста младичко ..... Храня го главно с консерви от зоомагазина и хрупки (хрупки на Reflex и Purina) консервите са най- обикновенни  ....

# 486
  • София
Ако е болно, ще се крие и поведението му няма да е обичайното. Моят кот рядко изяжда наведнъж храната, която му сипвам. Понякога само я подушва, врътва се и може да отиде да я яде след час.

# 487
Ако е болно, ще се крие и поведението му няма да е обичайното. Моят кот рядко изяжда наведнъж храната, която му сипвам. Понякога само я подушва, врътва се и може да отиде да я яде след час.
Преди не правеше така не знам защо сега ту е така ту не , просто много интересно ....

# 488
Аз не съм а изгонила на улицата все пак, много мизерии е правила преди година когато имах приятел се изпишка върху лаптопа му.Той каза , че е невъзможно да седи в такава мизерия. Трябваше да поема разходите. И след още една седмица се разделихме,  но се разделихме с думите  че аз съм най голямата мизерница и никой себеуважаващ се човек няма да седи и да търпи това. Не съм била способна да гледам деца  защото всичко покрай мен е опикано и окано. И се разделихме. На мен не ми пречи котката, но хората около мен са получили вече непрязън към мен и нея. Хората покрай мен не харесват животните.
хаха,знам,че нв ти е било до това,ама е трябвало да почерпиш котето след като е показало истинското лице на гаджето.Не е ставал изобщо.
За болното коте стискам палци и аз и не бих обвинила никой за репенията,коото взима.Всеки знае себе си.Според мен дори това,че си се навела,взела и орибрала коте,което е било подминавано,говпри много❤

# 489
  • Стара Загора
Момичета, първо искам изключително много да ви благодаря за подкрепата. Прекрасни сте! Heart
Второ - баща ми преди малко мина през града (въобще не беше изненадан като му казах, че съм прибрала котка Grinning) и мина да я види. Момата излезнала от леговището си и обикаляла из апартамента. Довечера ще мина и аз да пусна система и да я видя как е. И една снимка.

Благодаря ви отново! Вдъхвате ми надежда и за успеха с котчица, и за хората Heart

# 490
  • Между гори и планини
georgi42432, а лекарства за паразити , някакви хапчета давал ли си? Да не би да има вътрешни паразити. По колко пъти на ден храниш котето? На тая възраст аз давам два пъти дневно пауч, но винаги има суха храна и вода на разположение. Моите котки също не изяждат всичко веднага. Трябва да са наистина много гладни, което не е често. По някое време пак отиват и хапват. Не пишеш - игриво ли е котето, мърка ли, или само лежи летаргично и спи?
Точка лятото два дена изпадна в летаргия - стои на един стол на двора и дреме. Много странно поведение, та се усъмних и на втория ден беше на лекар, оказа се с температура. Нямам идея от какво. Биха ѝ витамини и антибиотик и същия ден живна.
Барби, котето храни ли се, пие ли вода, някакви физиологични нужди? С какво третираш гноясалите очи и нос? Дано има късмет и се оправи милото, нали имат 9 живота...

# 491
Милата душица.
Барби, благословена да си. Hug

# 492
  • Стара Загора
Не се храни, бубалеса Hug ми препоръча РК рикавъри, та утре ще купувам. Вода не е пила (поне не пред мен), ще давам със спринцовка довечера. Физиологични нужди доколкото знам не, ще видя пак по-късно. Очите и носа - почиствам с чай от лайка и после капя Тобрадекс.

# 493
georgi42432, а лекарства за паразити , някакви хапчета давал ли си? Да не би да има вътрешни паразити. По колко пъти на ден храниш котето? На тая възраст аз давам два пъти дневно пауч, но винаги има суха храна и вода на разположение. Моите котки също не изяждат всичко веднага. Трябва да са наистина много гладни, което не е често. По някое време пак отиват и хапват. Не пишеш - игриво ли е котето, мърка ли, или само лежи летаргично и спи?
Точка лятото два дена изпадна в летаргия - стои на един стол на двора и дреме. Много странно поведение, та се усъмних и на втория ден беше на лекар, оказа се с температура. Нямам идея от какво. Биха ѝ витамини и антибиотик и същия ден живна.
Барби, котето храни ли се, пие ли вода, някакви физиологични нужди? С какво третираш гноясалите очи и нос? Дано има късмет и се оправи милото, нали имат 9 живота...
Ами игриво е в 90 % от случайте главно сутрин и вечер , пие вода днес го видях , и аз се съмнявам за паразитите и още утре ще му дам половин хапче, днес забелязах нещо което ми направи впечатление , като се изхождаше видях, че дупето му е червено някак си и има нещо като лек запек дадох му тиква и малко овесени ядки...  иначе е подвижно игриво , живее главно вътре, но го пускам по малко всеки ден като го набюдавам .... (хапечета против паразити иначе му давам редовно всеки месец)

# 494
  • София
Здравейте на всички, имам един проблем с едно коте на 5 месеца и половина, напоследък забелязвам, че не се храни както трябва а преди ядеше по- много и постоянно искаше, имаше един пероиод от два дена дето почти не се хранеше, после се оправи и започна да яде нормално, но след няколко дена (седмица) пак оставяше от храната дето я харесва, днес отново така, яде половината и остави, сякаш не винаги е заитересован да яде .... като му дам месо нещо го яде, просто вече не знам, какво да правя , в моят край ветеринарите са некадърни и постоянно исписват някакви хапчета без причина а пък и нямат апаратура ..... За това ви моля за съвет какво да правя , дали не е нещо сериозно като заболяване знам ли .... то е още доста младичко ..... Храня го главно с консерви от зоомагазина и хрупки (хрупки на Reflex и Purina) консервите са най- обикновенни  ....
Когато са прибрани от улицата, ядат докато има храна, защото не знаят дали пак ще има. В един момент разбират, че са у дома и храната не свършва, нито някой ще му я вземе. Нормално е да не омита всичко набързо, а да хапне малко, след това пак и т.н. Освен това започват да капризничат и да се мръщят на някои храни. Ако е енергично и няма други промени в поведението, не мисля, че има за какво да се притесняваш.

Барби, Hug

Общи условия

Активация на акаунт