Любители на Котки - Тема 152

• 26 927
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • Велико Търново
djasra, сега проверих в чичко гугъл- това, за което говоря, се наричало още интубационна упойка и е същото. За да не преразказвам наизуст цитирам от страницата на една клиника 🤗

Предимствата на този вид анестезия са:

- бърз и прецизен контрол на дълбочината на анестезия по време на хирургичната интервенция (при нужда животното може да се събуди бързо, за разлика от другите видове анестезия).

- възможност да се упояват както млади, така и възрастни и болни пациенти, защото упойката не преминава през бъбреците и черният дроб, както е при мускулната и венозната анестезия

- по-бързо излизане от упойка (няколко минути след спиране на инхалационния анестетик животното се събужда и е адекватно)

- много по-малка опасност от странични реакции по време на хирургичната манипулация (алергични реакции и др.)

# 601
Благодаря..
Уши много ще ме тревожи, ще мисля и тук, но ще е вкъщи и ще има всичко.

# 602
  • Между гори и планини
Ей така става като се пусне електрическото одеало

Малка котка със заешки крачка. Друга такава зайка не съм виждала ☺️

# 603
Ивекс... Съболезнования.
Не го мисли кот, ще проспи двата дни и ще се сърди че е бил сам като си дойдете.

# 604
Благодаря..
Уши много ще ме тревожи, ще мисля и тук, но ще е вкъщи и ще има всичко.
Ивекс,минаваш през стрес.Спести си поне този,заради котарака.
От личен опит с Фин ти казвам-котките не са като кучетата.Оправят се отлично и сами.Заради тази самостоятелност ги харесвам много.Мисля че са съвършенни.
Слагай му храна,вода и тоалетна по две и изобщо не го мисли.Знаеш,че поне 20 часа от времето ще спи,ако има вода достатъчно,дори и да ме ядв кой знае колко 2 дни,нищо му няма.
Спести си поне този стрес сега.

# 605
Ивекс съболезнования😢

Всички по горе са прави, ще спи Уши през цялото време....е със сигурност, ще покаже че е сърдит и това е Вашия вет  все го обвинява, че е шошкав,  ако си спомням , еми значи няма страшно има си запаси за 2 дни нищо няма да му стане.

# 606
Ивекс, съболезнования!
Ще се оправи Уши, не го мисли! И аз бях така първия път като оставихме Макс. Точно за толкова - от петък до неделя. Сложих му храна за толкова време, тоалетната си му стига и като се прибрахме даже си спеше, нищо особено не показа като странно държание, сигурно е спал и ял и даже не е усетил кога е минало времето. После се погали малко повече и това беше. ❤️ Котките са си самодостатъчни.

# 607
Момичета, благодаря.
Но просто си ме знаете, ще го мисля....
Усещаш болка, безсилие и отгоре на всичко и котката, но решихме, че стреса за него ще е по-голям, ако го вземе, вкъщи ще му е добре.
В Пловдив не знам дали има котешки хотели, но не бих го дала, тогава хептем няма да мигна и ще съм двойно на тръни..

# 608
  • Между гори и планини
Нищо няма да му стане. Спокойно. Най - много да ти вдигне един скандал като се прибереш, от сорта " жена, къде беше...? Ти котка нямаш ли, да се прибереш?"
Поне моите така ни посрещат винаги.

# 609
Ивекс, моите съболезнования...
Не се притеснявай за Ушатото.Няма да има проблеми. Много по-добре да е сам за няколко дни, отколкото да го местите някъде. Моят дзвер през септември оживя цяла седмица, без някой да го обгрижва (през август се беше опитала да изяде единствената приятелка, която понякога се съгласява да я навестява, като остане сама).

# 610
Пътуването ще го стресира три пъти повече, от опит ти казвам, за това уикендите вече не го взимаме с нас. Така си е вкъщи, на топло, на познато, хич няма да му пука за всичко останало.

# 611
  • София
Ивекс, съболезнования! Hug

Не се притеснявай за котарака! Само му остави повече ядене и тоалетни. Wink И налей вода в по-голям съд, за да се запази по-добре.

djasra, инхалационната упойка е по-щадяща, но и обикновените отдавна не са толкова натоварващи като преди. Не се притеснявай, ако не можеш да си я позволиш! Лично аз съм плащала за такава само за кастрацията на Наско, защото той има проблем с дробовете и беше много рисков. Но наистина ме озадачава това, че котето не е добре, а се назначава операция. Защо бърза? Заради набъбналите млечни жлези ли? Ако има признаци на разгонване, обикновено се изчаква да отминат и тогава се кастрира.

# 612
Котката ми както си спеше така започна да кашя все едно има хрипове...случвало ли ви се е ...за пръв път ми се случва,мислех си да нее настинала

# 613
Вода и тоалетна ок, но храната....
Гранули ще оставим, за два дни няма да умре от глад, сутринта преди да тръгнем ще му дадем пастет, след това ще е само на гранули, лошо е, че няма кой да дойде, то карантина или друго....

# 614
  • София
Да, гранули е единственото решение. Но нищо няма да му стане. Много пъти съм писала, че не давах гранули на Мацо и Мъро, но в такива случаи давах и то не само за 3 дни, а за доста повече. Няма проблем! Всъщност и гледач не съм викала при 3 дневно отсъствие. Само при по-дълго и то да идва през 3 дни. Дейзи вече мина и на 7-дневен самостоятелен режим. Но сама си го постигна. Wink Като изпохапа и издра всички доброволци ... 

Тази нощ някой е спал върху коляното ми. Събудих се с чувството, че е огънато в обратната посока. Simple Smile Цял ден ме боли. Едва пристъпвам. Как пък съм спала толкова дълбоко! Simple Smile

Днес (вече вчера) станаха 5 години откакто Мърко го няма! Sad

Общи условия

Активация на акаунт