Любители на Котки - Тема 152

• 26 912
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
А,възможно ли е 6 месечен некастриран котарак да се разгони,ако е в близост до голяма женска кастрирана котка?
Сега не знам да го давам ли у сесдката или тя да идва да му чисти само..

# 631
Момичета, съболезнования! People Angel

Гушки от Макс!

# 632
Здравейте!
Имаме коте, което е на около годинка. До момента не мога да кажа, че през нощите беше от най-послушните, както предполагам почти всички, но като тези дни никога не е била. Последните 3 нощи не ни оставя грам да спим - плаче/вие през цялата нощ и то доста силно. Когато отида при нея спира, но момента, в който си легна се започва отново.Предполагам, че си търси внимание, но просто ми е доста странно защо това започна толкова рязко, а отношението ни към нея не се е променило. Аз съм си по цял ден вкъщи (хоум офис) и не е сама, за да кажа, че и липсва внимание през деня.
Възможни причини, които прочетох в различни статии, са недостатъчна игра, прекалено обръщане на внимание за всяко мяу и съответно тя става "attention seeker" (търсеща внимание) и в краен случай проблеми с щитовидната жлеза или бъбреците. Не ми изглежда да е разгонена, тъй като през деня го няма това виене.
Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо, ще се радвам да чуя причини и решение! Blush
А ето го и нашето котенце. ММ го прибра от улицата миналата Коледа.
Скрит текст:

Женско, на около годинка, некастрирано, реве вие цяла нощ, търси внимание, с други думи - РАЗГОНЕНА Е. Simple Smile
Сигурно и ръченица играе, ама не си я забелязала. Simple Smile

Според мен е малко вероятно 6-месечен котарак да се разгони покрай присъствието на кастрирана женска, но ако надуши около жилището феромони на некастрирана женска не е невъзможно на тази възраст да се разгони. Едър ли е? Едрите по-бързо съзряват.
А, какъв ще е проблемът ако се разгони, докато е на гости при кастрираната женска?

# 633
Проблемът е,че аз не искам да се разгонва,Ще бъде в чужда къща,дамата е достатъчно добра,за да го взима и да се грижи за него,нямам желание да и създаваме проблеми. Тук рядко има некастрирано животно,а още повече свободно разхождащо се животно.
Благодаря за отговора!

# 634
Някой да се сеща как да се справя с гадините гълъби? В момента, в който аз или някой друг сипе храна на уличните котки, цяло ято пернати нахалници я изяждат! Като дори гонят нещастните котки.
Някакви идеи?

# 635
Проблемът е,че аз не искам да се разгонва,Ще бъде в чужда къща,дамата е достатъчно добра,за да го взима и да се грижи за него,нямам желание да и създаваме проблеми. Тук рядко има некастрирано животно,а още повече свободно разхождащо се животно.
Благодаря за отговора!

Ами, тогава, го пускай смело на гости. Малък е още. Simple Smile Вероятността да се разгони клони към минимална.

Недоволна, разсмя ме. Такова чудо "гълъб да гони котка" не съм виждала още. Joy

# 636
  • София
Пускай го. Възможността за разгонване е малка.
Моят ако не се лъжа се разгони на 8м или малко по-късно.

# 637
  • София
Някой да се сеща как да се справя с гадините гълъби? В момента, в който аз или някой друг сипе храна на уличните котки, цяло ято пернати нахалници я изяждат! Като дори гонят нещастните котки.
Някакви идеи?

И гълъбите са гладни! И се борят за оцеляване! (Около нас в София се заформи сериозна популация от гарги и свраки и гълъбите умират от глад... или болести).
И защо да са гадни?! (такова отношение имат много хора и към бездомните котета и кучета)... гЛадни са и са живи душички.

С Блеки си спретнахме елхата на двора 🤩

Гонихме топки из целия двор, беше забавно 🤣🤣🤣

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 14:09 от AnyHr

# 638
Може и гълъбите да са гладни, но още преди много години, когато превзеха центъра на София, тотално изчезнаха гугутките, които много харесвах. След това с нашествието на врани и сойки изчезнаха и врабчетата...
Ако трябва да избирам между улични котки и гълъби, определено предпочитам котките. И за да не измират горките от глад (жената, която основно ги хранеше, почина от рак), трябва все пак да ядат нещо. Май ще трябва и гълъби да храня с нещо, но ще фалирам с мърлявата ми заплата.
И наистина нахалните пернати гонят котките. Днес няколко минути се опитват безуспешно да ги разгоня, докато някаква минаваща жена на съседния тротоар не им сипа нещо тестено и те се изнесоха.

# 639
# 640
  • София
Някакви идеи?
Храни котките на тъмно или на смрачаване. Особено сега е лесно, защото още в 5-6 часа се стъмва. И при нас го има този проблем. Храня и гълъбите, но със стар хляб, позастояли семки и т.н. Свиди ми се като нападнат котешка храна за 10 лв. килото (сипвам от чувала, купен за домашните). Забелязах, че налитат на суха храна. Май като даваме консерви не идват. Или поне не идват докато сме там. Иначе рядко храня със суха храна, защото особено в сух или мразовит сезон, няма откъде да пият вода. Купичките, които слагам се замърсяват бързо, разливат или замръзват в студа.

# 641
  • София
Ето я и Муки (от Мал Мук), вече тича към мен като ме види

Както предполагах е малко момиченце.
Не много отдавна някой от вас предлагаше талони за кастриране. Иска ми се да предпазя от оплождане котето и ще съм много благодарна ако някой има свободен талон и ми го предостави.
Тя е прекрасна 😻. Вече допуска да я пипам и да я галя. Вчера успях да я хвана за вратлето и да я гушна, но действам внимателно да не я стресирам.
Одобри елхата (обикаля и я разглежда с интерес).

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 16:13 от AnyHr

# 642
  • София
AnyHr, звънни на "4 лапи" и ги попитай за талончета. Есента даваха. Сега не знам как е. И те са на кампании.

# 643
Коткарака ми е персийски. Всяка година опашката му зимата става много по-пухкава. За момента цялото му тяло е с доста по-голяма козина от лятната, но опашката не е така. Мислите ли, че има някакъв здравословен проблем или просто там сменя козина повече?

# 644
  • Между гори и планини
Ами нормално е зимата да са по пухени, да ги топли. Пролетта здраво скубане ще падне.

Общи условия

Активация на акаунт